کد خبر: ۴۶۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۳ - 2015January 06
شفاآنلاین-مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه واکنش مردم به مرگ پاشایی سیاسی نبود، بلکه «همانند سازی» بود، گفت: این رخداد یک نوع ساز و کار روانی - دفاعی بود و در همه جای جهان چنین وضعیت‌های رخ می‌دهد.

به گزارش شفا آنلاین،فربد فدایی  در تحلیل روانپزشکی نسبت به خاکسپاری مرحوم مرتضی پاشایی و با توجه به رفتار مردم نسبت به این مراسم حضور انبوهی داشتند و در نهایت تحلیل‌های متفاوتی نیز ارائه شد، اظهار داشت: من فکر می‌کنم که همه چیز را همگان دانند و همگان نیز از مادر نزاییده اند، واقعیت آن است که در این رویداد هر کس نکته و یا صحبتی را عنوان کرد، ولی یکی از عوامل در توجه مردم به این موضوع، وضعیتی است که ما به آن همانند سازی می‌گوییم، یعنی مردم خودشان را ناخودآگاه به جای آن فرد می‌گذارند. احساسات او را تجربه می‌کنند و در واقع کاری را انجام می‌دهند که برای خودشان اگر چنین مشکلی ایجاد شده بود آرزو می‌کردند پیش بیایید.

وی تصریح کرد: بنابراین این رخداد را همانند سازی می‌گوییم، که یک نوع ساز و کار روانی دفاعی است و هیچگونه مفهوم سیاسی و اجتماعی نیز نمی‌توان برداشت کرد، زیرا در همه جای جهان چنین وضعیت‌های است و موجب می‌شود مردم برای بازیگران و حتی سیاستمداران و غیره ابراز علاقه و احساسات کنند. در واقع خودشان را جای آنها می‌گذارند. هر چقدر فردی از نظر آنان بیشتر مظلوم باشد بیشتر توجه به او می‌کنند. گاهی از اوقات نیز جاذبه شهرت و ثروت است که باعث می‌شود فرد خودش را بخواهد به صورت ناخوآگاه با دیگری همانند کند.

مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: بیمار بودن نیز موجب می‌شود که فرد همان احساس توهمی که به خودش اگر بیمار باشد دوست دارد دیگران داشته باشند به دیگری انتقال دهد.

فدایی در توضیح اینکه اینگونه رخدادها در مجموعه خوب است یا بد؟ خاطرنشان کرد: این اتفاقات نه خوب است و نه بد، بلکه فقط یک مسئله طبیعی و عادی است.

تسنیم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: