کد خبر: ۴۶۸۲۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۹ - ۱۵ دی ۱۳۹۳ - 2015January 05
شفاآنلاین :شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سحرگاه روز سه شنبه 16 دی 1393 از میان کاندیداهای ثبت نام کرده و واجد شرایط ریاست این جمعیت، دو نفر را انتخاب و به رییس جمهوری معرفی می کند تا یکی از آن دو با حکمی که به امضای دکتر حسن روحانی می رسد 4 سال این مسوولیت را برعهده داشته باشد.

به گزارش عصر ایران ،اهمیت جمعیت هلال احمر و اعتبار و پیشینه و جایگاه آن در میان سازمان های امدادی جهانی و نوع تعامل و ارتباطی که با سازمان صلیب سرخ و هلال احمر کشورهای اسلامی دارد موجب شده ساز و کاری اندیشیده شود که از یک سو پشتوانه مردمی داشته باشد و همچون سازمان های غیر دولتی و فدراسیون ها امکان ثبت نام و رقابت نامزدها و گزینش دو نفر در نهایت وجود دارد و از جانب دیگر حضور سه وزیر در شورای عالی – وزرای کشور، بهداشت و خارجه- و البته حکم و امضای رییس جمهوری به رییس جمعیت هلال احمر قدرت و توان اجرایی می بخشد.

در این پروسه هر دو جنبه رعایت شده زیرا اگر قرار بود به کلی از دولت منتزع باشد، به یک نهاد غیر دولتی با بودجه اندک و فاقد قدرت اجرایی و امکان تعاملات جهانی و توان جلب کمک های بین المللی بدل می شود و اگر به عنوان سازمانی زیر مجموعه ریاست جمهوری یا وزیر بهداشت تعریف شود جنبه مردمی خود را از دست می دهد چون بدنه اصلی هلال احمر را داوطلبان و نیروهای مردمی تشکیل می دهند و روز حادثه اینان هستند که فارغ از مقررات دست و پاگیر اداری به یاری مردم می شتابند.

این توضیحات از این رو می آید که در روزهای اخیر اخباری به سایت رسیده بود که از نوعی توصیه یا اعمال فشار از جانب مهم ترین وزارتخانه مرتبط با هلال احمر برای انتخاب معرفی معاون این وزارتخانه به عنوان یکی از دو نامزد حکایت می کرد و خوش بختانه این تلاش به فرجام نرسید.

شان وزیر پرکار و محبوب این وزارتخانه نیز بالاتر از آن است که بر تحمیل یک چهره اصرار ورزند زیرا نهایتا می توانند نظر خود را در همان شورای عالی ابراز کنند.

به هر رو شورای عالی هلال احمر، از میان نامزدهای ثبت نام کرده دو نفر را انتخاب می کند. در میان کاندیداها چهره هایی چون رییس سازمان مدیریت و بحران وزارت کشور، رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، یک عضو هیات مدیره انجمن علمی ژنتیک پزشکی، دبیر کل هلال احمر و معاون وزیر بهداشت نیز به چشم می خورند که جملگی نیز در این  صحنه صاحب سابقه و تخصص اند اما اگر قرار باشد شورای عالی بخواهد نظر بدنه جمعیت هلال احمر را جلب کند و کار رییس جمهور را نیز در انتصاب نهایی آسان سازد، بیش از هر گزینه دیگر شاید دکتر سید ابوالقاسم موسوی – چشم پزشک - صلاحیت داشته باشد که رزومه او بیش از دیگران جلب توجه می کند و جالب است که چهره های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی با گرایش های مختلف حمایت کرده اند زیرا بیش از هر نامزد دیگر از جنس هلال احمر است.

اشاره مستقیم به نام دکتر موسوی از این روست که اتفاقا در این مورد خاص نباید رو در بایستی داشت و احساس می کنیم وظیفه داریم خواست مرتبطان با هلال احمر را باید صریح و روشن و بی ایما و اشاره انعکاس دهیم زیرا احساس می کنیم اراده ای وجود دارد که در پی برگزاری انتخاباتی فرمال و به قصد به کرسی نشاندن گزینه مورد نظر یک وزارتخانه است.

 همچنین صیانت از استقلال جمعیت هلال احمر در عین رابطه مستمر آن با دولت درگرو ریاست و مسوولیت فردی است که به این مجموعه به مثابه یک اداره دولتی که چشم به اوامر وزیر دارد نگاه نمی کند و استقلال نسبی آن را پاس می دارد.

هر چند نهاد هایی مانند هلال احمر از این حیث که هم غیر دولتی اند و هم باید از حمایت دولت برخوردار باشند به تشکیلاتی چون فدراسیون فوتبال ایران تشبیه می شوند اما یادمان باشد اگرفدراسیون ناکام بماند و تعلیق شود، در نهایت یک رشته ورزشی با وجود خیل هواداران، آسیب دیده است اما جمعیت هلال احمر با جان مردم سر و کار دارد و استمرار ارتباط آن با جامعه ضروری است. در کشوری که وقوع زلزله در هر لحظه آن امکان پذیر است و با مخاطرات دیگر نیز رو به روست.

انتظار می رود شورای عالی جمعیت هلال احمر از میان گزینه های مختلف به این نکته توجه کند و وزیران بهداشت، کشور و خارجه نیز در این موضوع خاص، فارغ از جنبه حقوقی و اصرار بر انتساب به دولت به جنبه های مردمی هلال احمر توجه نشان دهند و رییس جمهوری نیز از میان دو گزینه نامزدی را ارجح بداند که انگیزه های فراوان تری برای فعالیت در این منصب دارد و در جامعه مقبول تر است.

شفاآنلاین- عضو شورای عالی هلال احمر با بیان اینکه هلال احمرایران جایگاه رفیع و مهمی در دنیا دارد گفت: هلال احمر باتوجه به سوابق گذشته و حال نقش اساسی در دنیا ایفا می کند.

 دکترعلیرضا شهبازی در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین درباره نقش هلال احمرایران در دنیا اظهار کرد: هلال احمر در خیلی از زمینه ها پیشتاز است و در دنیا روی هلال احمر ایران حساب ویژه ای می کنند.

استانداراسبق کردستان ادامه داد: به همین خاطر برای ریاست هلال احمر شخصی باید انتخاب شود که شاخص های مدیریتی در آن وجود داشته باشد و بتواند در زمینه های داخلی و بخصوص بین المللی حرف های مهم برای گفتن داشته باشد.

دکتر شهبازی اضافه کرد: شخصی که به عنوان ریاست هلال احمر انتخاب می شود باید مدیر و مدبروازابعاد مختلف شایسته و توانمند باشد .ضمن اینکه می بایست درباره ماموریت های مهم سازمانی وعملیاتی هلال احمر نیز دارای سوابق باشد و همچنین در زمینه های کاری، مدیریتی و اجرایی دارای سابقه ای قوی و پررنگ باشد.

نماینده جمعیت هلال احمر درشورای عالی هلال احمر خاطرنشان کرد: فردی که برای ریاست هلال احمر انتخاب می شود باید مورد اعتماد باشد تا بتواند هماهنگی های لازم را در دولت وسایرقوا ودستگاهها به وجود بیاورد و بتواند نقش اساسی را در راستای مدیریتی خوب در کشور ایفا کند.

مشاورستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با بیان اینکه انتخاب دستوری به هیچ عنوان برای انتخاب رئیس جدید هلال احمر صورت نمی گیرد تاکید کرد: رزومه داوطلبانی که برای ریاست هلال احمر معرفی می شوند توسط اعضای شورای هلال بررسی می شوند و در نهایت دو نفر به رئیس جمهوری معرفی شوند که برای یکی ازآنها حکم ریاست صادرمی شود.
شفاآنلاین: حمید رضا مقدم‌فر گفت: یکی از افرادی که عنوان می‌شود برای ریاست جمعیت هلال احمر مطرح شده است،سید ابوالقاسم موسوی هستند که تلاش‌های وی به عنوان یکی از مدیران ارزشی و جانباز دوران دفاع مقدس بر هیچ کس پوشیده نیست.
مقدم فر

به گزارش شفاآنلاین،حمید رضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی سپاه پاسداران نیز درباره یکی از نامزدهای ریاست جمعیت هلال احمر اظهار داشت: یکی از افرادی که براساس شنیده‌ها و مستندات عنوان می‌شود که برای ریاست جمعیت هلال احمر مطرح شده است دکتر سید ابوالقاسم موسوی هستند که تلاش‌های وی در دوران دفاع مقدس بر هیچ کس پوشیده نیست.

وی با بیان اینکه دکتر موسوی دارای تخصص چشم پزشکی و از رزمندگان و جانبازان دوران دفاع مقدس هستند، عنوان کرد: بعد از اتمام جنگ تحمیلی نیز دکتر موسوی در عرصه‌های مختلف مدیریتی کشور به عنوان یک مدیر موفق و کارآمد مطرح بودند و امیدواریم در صورت برگزیده شدن به عنوان ریاست جمعیت هلال احمر، شاهد موفقیت‌های وی باشیم.

مقدم‌فر با اشاره به اینکه دکتر ابوالقاسم موسوی از مدیران ارزشی، متدین و متخصص کشور به حساب می‌آیند، خاطرنشان کرد: وی از خانواده مذهبی و شناخته شده کشور هستند و مرحوم پدر وی نیز از مسئولان قضایی کشور بودند.

سوابق دکتر سید ابوالقاسم موسوی

تسنیم

نگاهی به سوابق دکترموسوی

تحصیلات : دکتری تخصصی- فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی- محل اخذ تخصص دانشگاه علوم پزشکی تهران

دوره های آموزشی:

1- پزشکی عمومی شهید بهشتی

2- دانشکده افسری ( در طی جنگ دورههای تکمیلی نظامی نیروهای مخصوص )

3- تخصص چشم پزشکی دانشگاه تهران

4- تکمیلی قرنیه دانشگاه علوم پزشکی ارتش

5- دوره اقتصاد سلامت ( بانک جهانی و وزارت بهداشت )

6- دوره های حین خدمت: تخلیه مجروح ، چتر بازی ، عملیات ویژه ، مدیریت خرد و کلان ، اقتصاد خرد و کلان ، زبان انگلیسی،عربی و فرانسه، دوره آی دی سی ال، اکسل،.

7- دوران دانشجویی از نیروهای فعال انجمن اسلامی دانشکده پزشکی

8- حضور در مناطق عملیاتی کردستان از سال 58 و در شروع جنگ تحمیلی در جنوب کشور

9- مدت حضور در منطقه بیش از 5 سال – 6 بار مجروحیت در جنگ

10-جانباز جنگ تحمیلی

11- فرمانده نظامی تا سال 62 از سال 62 فرمانده بهداری 23لام نیروهای ویژه تا فرماندهی بهداری قرارگاه حمزه

12- رییس طب پیشگیری بهداری نیروی زمینی 1 سال

13- معاون فنی بهداری نیروی زمینی ارتش 1 سال

14- رییس دانشگاه علوم پزشکی ارتش 2 سال

15- معاون پژوهش نیروی زمینی مکز پژوهشهای نزاجا 1 سال

16- قائم مقام سازمان بیمه خدمات درمانی کشور 1 سال

17- رییس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان بیمه خدمات درمانی کل کشور 5 سال

18- معاون وزیر رفاه و تامین اجتماعی

19- مدیر عامل معلم ( بیمه توسعه و صادرات ) 1 سال

20- نایب رییس هیئت مدیره صندوق اعتبار مالی ایرانیان تا کنون

21- نایب رییس هیئت مدیره بانک حکمت ایرانیان

22- مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی نگاه و ریئس بیمارستان فوق تخصصی چشم نگاه

23- عضو هیئت مدیره شرکت خدمات بیمه ای ایران خودرو 85-86

24- عضو هیئت امنا صندوق بیمه روستائیان و عشایر سال 83

25- فعالیت های موازی : نماینده وزیر بهداشت در کمسیون 102 مجلس ، نمایده وزیر بهداشت در خنثی ساری میادین مین ،عضو هیئت امنا مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه ، عضو هیئت تحریریه فصلیه عربی ، عضو تحریریه طب نظامی ، استاد مدعو اقتصاد سلامت دانشگاه شاهد، بیش از 100 مقاله ( علمی، پزشکی، سیاسی، اجتماعی ) داخلی و بین المللی.

افتخارات دوران خدمت در نظام جمهوری اسلامی بویژه دوران دغاع مقدس:

1- جانباز جنگ تحمیلی

2- دربافت چندین لوح تقدیر بعلت رشادت در جنگ تحمیلی

3- اعطای ارشدیت نظامی ( ترفیع ) توسط فرمانده ای کل بعلت رشادت در جنگ تحمیلی در عملیات نظامی

4- اخذ جایزه از دستان مبارک مقام معظم رهبری

5- دریافت تشویقات متعدد با درج در پرونده خدمتی از بالاترین مقامهای دستگاههای نظامی و سیاسی کشور

الف) تقدیر ریاست محترم مجلس جناب آقای حداد عادل، و روئسای کمسیون های اجتماعی، اقتصادی،بهداشت ، در سامان دهی بیمه روستاییان و عشایر کشور

6- تقدیر نامه های متعدد(82-85 ) از ریاست جمهور و وزیر بهداشت درمان و وزارت رفاه و تامین اجتماعی وقت به علت تحول در بیمه درمانی کشور

7- تقدیر معاون رییس جمهور به علت کسب عنوان دستگاه برتر در جشنواره شهید رجایی در سال 85







دستیار ویژه رییس‌جمهور در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین تاكيد كرد:

شفاآنلاین- «دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی» ضمن تشریح ویژگی های ریاست جدید هلال احمر گفت: فرد انتخاب شونده باید مديري توانمند و متخصص ومردم دوست باشد و ضمن عشق ورزيدن به آنها از خدمت به ملت نيز لذت ببرد.

حجت الاسلام والمسلمين علی یونسی در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین درباره سابقه درخشان هلال احمر اظهار کرد: نهاد هلال احمر یک نهاد مردمی و غیر دولتی است که برای خدمات امدادی درست شده است و از سابقه بسیار خوبی برخوردار است . تا به حال نيز خدمات ارزنده ای برای عموم مردم داخل و خارج از کشورارائه داده است.

وزير اسبق اطلاعات با بیان اینکه متاسفانه کشور ما حادثه خیز است تاکید کرد: با توجه به اين شرايط بي ترديد باید از نهادهای امدادی و مردمی قوی برخوردار باشیم تا در مواقع خطر به کمک مردم بیایند و در راس آن نیز یک مدیر لایق که به صورت شورایی انتخاب می شود وجود داشته باشد.

یونسی ادامه داد: شخصیت هایی که تا به حال در هلال احمر بودند خدمات خوبی را ارائه داده اند و حال وقت آن رسیده شورایی که در آنجا مانند هیئت امنا است فردی را برای ریاست هلال احمر انتخاب کنند که تجربه اینکار را داشته باشد و همچنین با مسئله امداد آشنا باشد و تخصص کار امدادی نیز داشته باشد.

دستیار ویژه رئیس جمهوري گفت: از شورایی که این روزها به فکر انتخاب مسئول جديد براي اين اين مجموعه مهم كشوري است انتظار دارم تا فردی را به عنوان ریاست جدید هلال احمر انتخاب کنند که مردم دوست و عاشق خدمت به مردم باشد و خدمت به اقوام و اقلیت های مختلف در ایران نيز در اولویت کارش قرار گیرد.

یونسی همچنین درباره دکتر سید ابولقاسم موسوی كه یکی از کاندیدهای ریاست هلال احمراست اظهار کرد: از زمان جبهه و جنگ دکتر سید ابولقاسم موسوی را میشناسم ایشان از مسئولین، خدمتگذاران و رزمندگان جبهه و جنگ هستند و از همان ابتدای جنگ در جبهه حضور داشتند و پس از آن نیز خدمات پزشکی فراوانی هم به صورت مدیریتي و هم به صورت روزانه به اقشارمختلف مردم داشتند.

وی افزود: دکتر موسوی عاشق خدمت هستند و به صورت رایگان به افراد نیازمند ومردم خدمت می کنند.زمانی هم که رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارتش بودند و یا مسئوليت بیمه سازمان خدمات درماني را برعهده داشتند نیز خدمات زیادی به كشوروبه خصوص نيازمندان ومحرومان انجام داند و یکی از مدیران شایسته هستند که به نظر من دکتر سید ابولقاسم موسوی برای سمت های بالاتر از ریاست هلال احمر نیز شایسته هستند.

رئیس بنياد امور بیماری های خاص در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین تاكيد كرد:

شفاآنلاین- رئیس بنياد امور بیماری های خاص ضمن تشريح ويژگي هاي رئيس آينده هلال احمرگفت: فردی که برای ریاست هلال احمر انتخاب می شود بایدضمن برخورداري از تخصص وتوان بالاي اجرايي ومديريتي در عين حال علاقمند به انجام امور داوطلبانه وخيرخواهانه باشد.

دکتر فاطمه هاشمی در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین درباره ویژگی های رئیس جدید هلال احمر اظهار کرد: فردی که به عنوان رئیس هلال احمر انتخاب می شود باید اعتقاد به همکاری مردم داشته باشد و مورد اعتماد مردم باشد.


وی با بیان اینکه فرد انتخاب شونده باید وجهه بین المللی هم داشته باشد خاطرنشان کرد: ریاست جدید هلال احمر باید تحولات بین المللی را بشناسد تا بتواند مانند سازمان های جهانی هلال احمر و صلیب سرخ کمک های بین المللی را جمع کند و همچنین درمواقع نياز نيز به آنها کمک کند.

رئیس بنياد امور بیماری های خاص، درآمد زایی را جزء وظایف هلال احمر ندانست و تصریح کرد: متاسفانه هلال احمر با تشکیل شرکت هایی به دنبال کارهای درآمدزا است و این یکی از مشکلاتی است که در کشور وجود دارد. به همین منظور فردی که می خواهد مسئول هلال احمر شود باید به این امرتوجه داشته باشد.

دکتر هاشمی بررسی نیازهای مردم را جزء وظایف هلال احمر دانست و اظهار کرد: هلال احمر باید برای نیازمندان امکاناتی را به وجود آورد تا بتوانند به طور رایگان از آن استفاده کنند.

فرزند آيت الله هاشمي رفسنجاني همچنین انتخاب دستوری و تحمیلی فردی را به عنوان رئیس جید هلال احمر نادرست بیان کرد و گفت: برای انتخاب ریاست هلال احمر باید شرایط و ضوابط خاصی در نظر گرفته شود و بر اساس آن شرایط افراد رای بدهند وباتوجه به توانايي ها و تخصص گزينه اصلح را براي خدمت گذاري به مردم وكشورانتخاب كنند.

فاطمه هاشمي اضافه کرد: دکتر سید ابولقاسم موسوی فردی منطقی و اصولی هستند که همواره به دنبال انجام کارهای زیر بنایی بوده وهست.

دكترسيدابوالقاسم موسوي

وی ادامه داد: با دکتر موسوی كه ازجراحان حاذق چشم و مسولان عالي رتبه نيروهاي مسلح بوده اند درزماني بيشتر‌آشنا شدم كه ايشان معاون وزير رفاه و مديرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی بودند.همان موقع نيز دريافتم ایشان فردي متخصص ،توانمند و مردم دار هستند .به همين خاطر برای ریاست هلال احمر هم همین نکته مهم است که فرد مورد نظرمتخصصي توانمند و مردم دار باشد و بتواند رابطه خوبی با افراد براساس نیازشان برقرارکند.بنابراين به نظرم ايشان مي توانند درصورت انتخاب به رياست هلال احمرمنشائ اثرات فراوان و خيربراي مردم وكشورباشند.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: