کد خبر: ۴۵۶۲۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۰۷ دی ۱۳۹۳ - 2014December 28
وزير بهداشت:
شفاآنلاین-وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تلاش وزارت بهداشت برای کاهش دوره طرح پزشکان و پیراپزشکان خبر داد.
به گزارش شفاآنلاین،سید حسن هاشمی در حاشیه همایش معاونان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با بیان این که برنامه های زیادی در حوزه آموزش پزشکی داریم گفت: امیدواریم آموزش پزشکی دچار تحول شود چون آموزشی که می‌دهیم مشابه 30 سال گذشته است؛ البته به معنی این نیست که دانش ما مانند گذشته باشد اما سبک آموزشی و طول دوره آن باید تغییر کند.
وی افزود: تربیت متخصص، اعتبار بخشی مراکز، مأموریت محور شدن دانشگاه‌ها، تلاش برای استقلالشان و پیشگیری از گسترش بی‌رویه آموزش عالی از جمله برنامه‌هایی است که باید پی گیری شود.
دکتر هاشمی همچنین درباره برنامه های بومی گزینی وزارت بهداشت با اشاره به قانون مجلس درخصوص جذب 30 درصد ظرفیت تربیت دانشجو از مناطق محروم گفت: ما برای این که آسیبی به شرکت کننده های آزاد وارد نشود طرحی را پیشنهاد کردیم و تصویب شد که بر اساس آن دانشگاه‌ها به ویژه مناطق محروم بتوانند در10سال آینده به نحوی نیرو تربیت کنند که نیازی به اعزام نیروهای طرحی نباشد.
وزیر بهداشت در مورد طرح آمایش سرزمینی آموزش پزشکی گفت:‌ در دو جلسه گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این طرح صحبت و قرار شد کارگروه مرتبط کار را نهایی کند و به صحن شورای انقلاب فرهنگی ارائه دهد.
دکتر هاشمی طرح نیروی انسانی را از مشکلات فارغ‌التحصیلان دانست و گفت: فارغ‌التحصیلان سه تا پنج سال به صورت اجباری باید به مناطق محروم بروند و در مناطق خاص نیز مدت زمان طرح سه برابر شده است که این باید سامان پیدا کند.
وی افزود: به همین دلیل در طرح تحول سلامت نیز مدت زمان طرح کاهش پیدا می‌کند و متخصصانی که در مراکز دولتی صرفاً ارائه خدمت می‌کنند، برای بومی‌گزینی متعهد می‌شوند.
دکتر هاشمی با بیان این که دانشگاه‌ها نیز درمدت 10 سال نیروهای مورد نیاز خود را باید تأمین کنند گفت: در واقع طرح خدمت باید برای کسب مهارت فارغ‌التحصیلان پزشکی باشد.
وی افزود:‌ دلیل این طرح‌های طولانی این است که یا دولت پول نداشته است که هزینه کند و تعرفه را ارتقا دهد یا نیرو کم بوده که در این زمینه بیشتر به دلیل کمبود اعتبار بوده است.
وزیر بهداشت همچنین از ایجاد معاونت جدید نیروی انسانی در وزارت بهداشت خبر داد.
دکتر هاشمی درباره جابه جایی اعتبارات گفت: دولت در این زمینه با آینده‌نگری تصمیم خوبی در رابطه با بودجه گرفته است، به طوری که افزایش 70 درصدی در بودجه درآمدهای اختصاصی در نظر گرفته شده که به معنی آن است که خدمات را باید بیشتر ارائه کنیم نه اینکه گران تر باشد.
وی با بیان این که به مردم قول داده‌ایم که هزینه‌ها افزایش نیابد افزود: در حوزه بیمه‌ها نیز 13 تا 15 درصد اعتبارات آنها افزایش یافته بنابراین رشد بودجه وزارت بهداشت کاذب است و بودجه ما را متورم نشان می‌دهند.
دکتر هاشمی گفت: با این وجود در طرح تحول سلامت دولت منابع پایداری را در نظر گرفته و امیدواریم مجلس نیز آن را پی گیری کند.
وی افزود: در بعضی از زمینه‌ها به خصوص در تأمین نیروی انسانی اورژانس‌ها و مراکزی که تا پایان سال 94 قول داده‌ایم افتتاح شوند و در حوزه پرستاری و خدمات با کمبود مواجه‌ایم و مشکل داریم.
دکتر هاشمی در مورد به کارگیری پزشکان به عنوان رؤسای بیمارستان‌ها گفت: این اتفاق در حالی رخ داده است که حتی برای مسئول مالی قوانینی وضع شده است که پزشک و عضو هیئت علمی باشد.
وی گفت: بعد از آموزش و پرورش این حوزه بیشترین اعتبار را جذب می‌کند اما گرایش به این سمت که کارشناسان و افراد غیر پزشک رئیس بیمارستان شوند، سخت است، با این وجود بکارگیری غیر پزشکان در بیمارستان‌های دولتی مشکلی ندارد اما در بیمارستان‌های آموزشی می‌تواند رییس بیمارستان پزشک باشد.

واحد مرکزی خبر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: