کد خبر: ۴۵۵۲۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۰۶ دی ۱۳۹۳ - 2014December 27
شفاآنلاین-هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با تاکید بر اینکه ایران منشا آرامش و ثبات در منطقه است، گفت: جامعه بین المللی در مبارزه با تروریسم و افراطی گری و برای حل مسائل منطقه به کمک ایران نیاز دارد.
به گزارش شفا آنلاین،«گری لوئیس» که نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل در ایران است، بیش از 25 سال در آسیا، آفریقا، اروپا، آمریکا و خاورمیانه، به سازمان ملل خدمت کرده است.

با این دیپلمات با هدف تبیین نگاه سازمان ملل به موضوع تروریسم و افراطی گری در منطقه گفت و گو کرده ایم که به شرح زیر است:



 به نظر می رسد گروه های تروریستی در یک دهه گذشته قدرت بیشتری پیدا کرده اند و اکنون سازمان دهی شده تر عمل می کنند، برنامه سازمان ملل در این رابطه چیست؟

++ گری لوئیس: ابتدا باید از طرف خود و سازمان ملل با همه قربانیان تروریسم ابراز همدردی کنم. تروریسم در همه اشکال آن محکوم بوده و لازم است کشورها با تحرک گروه های تروریستی و ریشه های عقیدتی آن مقابله کنند.

سازمان ملل همواره اقدامات تروریستی را محکوم کرده و در سال 2006، استراتژی جهانی ضدتروریسم را به همراه یک «طرح اقدام» به تصویب اعضا رساند که در آن بر مبارزه با تروریسم در همه سطوح بین المللی، ملی و منطقه ای تاکید شده است.

واقعیت این است که کشورهای مختلف نگاه متفاوتی به موضوع تروریسم دارند و درباره چگونگی پاسخ به اقدامات تروریستی توافق ندارند.

با این وجود، سازمان ملل تلاش می کند تا از طریق کارگروه ضدتروریسم این سازمان، ظرفیت های ملی و بین المللی را در این حوزه فعال کند و از کشورها خواسته است تا تروریسم را در همه اشکال آن محکوم کنند.

آنچه اقدامات سازمان ملل را برای مقابله با تروریسم محدود کرده، تفاوت دیدگاه بین کشورهای مختلف در قبال موضوع افراطی گری و تروریسم است.



 برنامه سازمان ملل در خصوص حل بحران هایی مثل بحران سوریه که تحت تاثیر گسترش تروریسم در منطقه قرار دارد، چیست؟

++ گری لوئیس: «استفان دی مستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در بحران سوریه و دیگر مقامات سازمان ملل تلاش دارند تا دیدگاه های همه گروه های داخلی در سوریه و همچنین طرف های بین المللی را برای حل این بحران به هم نزدیک کنند.



نظر شما به عنوان مقام ارشد سازمان ملل در ایران درباره نقش تهران در حل و فصل بحران های منطقه ای چیست؟

++ گری لوئیس: نقش ایران در ثبات منطقه و حل بحران ها غیرقابل انکار است و جامعه بین المللی باید ایران را بخشی از استراتژی خود برای حل بحران های منطقه ای بداند.

به نظر من برخی رویکردها علیه ایران باید کنار گذاشته شود و به جایگاه ایران به عنوان یک کشور باثبات منطقه توجه شود.

باوجود ناآرامی در کشورهایی که در غرب و شرق ایران هستند، این کشور بزرگ و با ثبات از نظام آموزشی و بهداشتی و زیرساخت های خوبی برخوردار است.

جامعه بین المللی باید این موضوعات را در محاسبات خود در قبال ایران در نظر بگیرد و این کشور را به عنوان یک شریک بالقوه برای حل موضوعات منطقه ای به رسمیت بشناسد.



 ارتباط سازمان ملل و ایران را چگونه می بینید؟

++ گری لوئیس: ایران یک عضو موسس سازمان ملل متحد است و ارتباط خوبی بین تهران و این نهاد بین المللی است. سازمان ملل از افزایش و تقویت روابط با جمهوری اسلامی استقبال می کند.



 رسانه های غربی در راستای اسلام هراسی، تروریسم را به اسلام مرتبط می کنند. نظر سازمان ملل درباره این اقدامات غیرحرفه ای و مغرضانه چیست؟

++ گری لوئیس: سازمان ملل با چنین نگاهی موافق نیست و ما تروریسم را مرتبط با اسلام نمی دانیم. یکی از ریشه های تروریسم و افراطی گری، بی عدالتی در کنارمغزشویی جوانان توسط گروه های افراطی است.

ملت ها باید با رادیکالیسم و افراطی گری در میان تمامی مذاهب و دیدگاه های سیاسی مقابله کنند و ریشه های افراطی گری را از بین ببرند.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: