کد خبر: ۴۴۹۴۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۰۱ دی ۱۳۹۳ - 2014December 22
شفا آنلاين-یک کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه رعایت رژیم غذایی در شش ماهه اول پس از انجام اعمال پیوندی بسیار مهم است، گفت: رژیم غذایی بیماران پیوند کلیه و کبد باید کم نمک و کم چرب باشد؛ به طوری که از خوردن فست فود، سوپ‌ و غذاهای نیمه آماده، سوسیس و کالباس، تن ماهی، کله پاچه، دل، جگر و ... پرهیز کنند.

به گزارش شفا آنلاين،درباره تغذیه بیماران پیوند کلیه و کبد گفت: بعد از عمل پیوند و به دلیل تجویز داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی که برای پیشگیری از رد پیوند تجویز می‌شوند، فرد در معرض خطر ابتلا به عفونت‌های ناشی از عوامل میکروبی بیماری‌زای موجود در مواد غذایی آلوده قرار می‌گیرد. بنابراین رعایت رژیم غذایی اصولی در بهبود این بیماران نقش اساسی ایفا می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم رعایت کامل بهداشت مواد غذایی در این گروه از بیماران، گفت: این بیماران باید از مصرف سبزیجاتی نظیر کاهو، کلم، سبزی و... که قابل پوست‌گیری نیستند پرهیز کرده و سایر سبزیجات را حتما بدون پوست مصرف کنند.

آزادگان با بیان اینکه مغزها نظیر پسته، گردو، بادام و ... به دلیل احتمال آلودگی بهتر است قبل از استفاده جوشانده شوند، تصریح کرد: بیماران پیوند کلیه و کبد باید از مصرف میوه‌های خشک نظیر آلوچه، کشمش، قیصی و ... پرهیز کرده و حتما میوه‌ها را پوست بگیرند.

این کارشناس ارشد تغذیه درباره نحوه مصرف آب آشامیدنی این بیماران نیز گفت: به منظور رعایت کامل بهداشت باید حتما از آب جوشیده سرد شده باشد و بهتر است آب آشامیدنی را برای مصرف تنها یک روز جوشانده و پس از سرد شدن و ریختن در ظرف تمیز در یخچال نگهداری شود.

وی با اشاره به عوارض داروهای پیوند کلیه و کبد اظهار کرد: این بیماران با رعایت رژیم غذایی می‌توانند از مواردی همچون افزایش فشارخون، چربی، قند خون و افزایش وزن که از عوارض داروهای مصرفی این بیماران است جلوگیری کنند.

آزادگان با بیان اینکه رعایت رژیم غذایی در شش ماهه اول پس از پیوند بسیار مهم است، افزود: رژیم غذایی بیماران پیوندی باید کم نمک و کم چرب باشد بطوری که از خوردن فست فودها، سوپ و غذاهای نیمه آماده، سوسیس و کالباس، تن ماهی، کله پاچه، دل، جگر و ... پرهیز کنند.

وی گفت: به منظور جلوگیری از افزایش چربی خون و کنترل وزن، این بیماران باید از نان‌های سبوس‌دار نظیر نان بربری و سنگگ سنتی استفاده کنند. پنیرهای معمولی باید قبل از مصرف تا 24 ساعت در آّب جوشیده سرد شده قرار گرفته تا نمک خود را از دست بدهند یا در صورت امکان پنیر کم نمک و بهداشتی به صورت خانگی تهیه شود.

این کارشناس ارشد تغذیه با تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب و پاستوریزه توسط این بیماران خاطر نشان کرد: جهت پیشگیری از افزایش قند خون بعد از پیوند، این بیماران باید از مصرف نوشابه، آبمیوه، مربا، عسل و شیرینی‌جات پرهیز کنند.



ایسنا




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: