به گزارش شفاآنلاین،فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی صحیح نقش مهمی در حفظ سلامت در دوران پیری دارند و بسیار سودمند هستند.
همه ما به تدریج مسنتر می شویم، نیازهای تغذیهای ما در حال تغییر هستند و مطمئناً یک رژیم غذایی مناسب میتواند اثرات پیری در تواناییهای جسمی و روانی را کندتر کند.
موسسه ملی تحقیقات کشاورزی در فرانسه ( Inra ) توصیههایی در زمینه تغذیه ارائه داده است که میتواند به یک زندگی سالم، جسم و روانی سالم در سنین جوانی و در دورن کهولت به ما کمک کند.
پلی فنولها:
پلی فنولها گروهی از مواد شیمیایی هستند که در برخی از سبزیجات، میوهها و گیاهانی مانند انگور، ذرت، گردو، زیتون و چای وجود دارد؛ این ماده شیمیایی یک آنتی اکسیدان قوی است که رادیکالهای آزادی را که به سلولها و بافتهای بدن آسیب میرسانند پاک میکند. پلی فنولها مانند ویتامین C و E اثر آنتی اکسیدانهای آن ده برابر هستند، خواص ضد توموری دارند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
فیسِتین یک ماده شیمیایی بیرنگ وطبیعی است که باعث افزایش حافظه میشود و در میوههای قرمز به خصوص توت فرنگی و سیب وجود دارد و مزایای زیادی برای سلامت استخوان، حافظه و فرآیند التهابی دارد.
پلی فنولهای سیب باعث کاهش کلسترول، افزاایش قدرت و کاهش خستگی عضلات میشود؛ همچنین اولئوروپین که در روغن زیتون است دارای همین خواص است؛ این دو دارای آنتی اکسیدان قوی هستند مانند رسوراترول که در انگور و تمشک است و خاصیت ضد پیری فوق العادهای دارد.
ویتامین A:
جگر، هویج، اسفناج، زوال شناختی (حافظه، استدلال، تمرکز، یادگیری) را کند میکند.
امگا3:
روغن ماهی، آجیل و روغنهای کلزا در حفاظت از سیستم قلبی و عروقی و مغزی در برابر تغییرات سنی دخالت دارند.
پروتئینها:
شیرنقش مهمی در حفظ قدرت عضلانی و تواناییهای فیزیکی بازی میکند؛ گوشتی که در درجه حرارت متوسط 70 درجه سانتیگراد پخته شده باشد نیز برای هضم سادهتر و جذب پروتئین مفید است.
هشدار:
سوء تغذیه افراد مسنی که در خانه یا موسسات هستند را تهدید میکند. مجموعهای از عوامل (فیزیکی، مانند مشکل بلعیدن و یا جویدن و عوامل روانی) دخیل هستند و این عوامل برای مبارزه با روند پیری بسیار مهم است.
فارس