شفاآنلاین-متخصصان تغذیه میگویند: اکنون مصرف چای سبز ، سفید و سیاه میان بسیاری از مردم رواج دارد که البته هر سه نوع چای دارای فواید و مضراتی است که باید در مصرف آنها این نکات را رعایت کرد.
به گزارش شفا آنلاین،غزاله اسلامیان در خصوص فواید و
مضرات استفاده از چای سبز اظهار کرد : چای سبز به دلیل این که در فرآوری
کارخانه مرحله تخمیر را ندارد ، دارای خواص بیشتری است زیرا پلی فنول آن از
بین نمیرود مقدار آنتی اکسیدانها و پلی فنولها حفظ میشود. وی با بیان
اینکه چای سبز به عنوان پیشگیری کننده سرطان شناخته شده است اضافه کرد :یکی
از مهمترین ترکیبات موجود در چای سبز، پلی فنولها است که دارای اثرات
ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی است. اسلامیان توضیح داد:چای سبز
دارای خاصیت ضد چربی است و با مصرف چای سبز کلسترول خون به میزان قابل
توجهی کاهش مییابد. وی با طرح این خاصیت که مصرف زیاد چای سبز روزانه،
غلظت سرمیکلسترول، تری گلیسرید و چربی بد خون را کاهش میدهد افزود:
مطالعه ای در امریکا نشان داده است خطر حمله قلبی در افرادی که بیش از یک
فنجان چای سیاه در روز مینوشند، یک دوم کمتر از افرادی است که چای سیاه
نمینوشند. اسلامیان افزود : برای مثال چای سبز از طریق غیر فعال کردن
آنزیمهای اکسید کننده موجود در برگ چای، از طریق حرارت یا بخار، فرآوری
میشود. ترکیبات موجود در چای، بر اثر آب و هوا، روش کشت و تنوع و سن
برگهای چاق تغییر میکند. گفته وی پژوهشگران براین باورند که نوشیدن چای
سبز حتی باعث ترمیم سلولهای آسیب دیده رگها و قلب میشود و روند ترمیم
سلولها را تسریع میکند. این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد :چای سبز، معده را
تقویت و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نیز برطرف میکند. وی با اشاره به
اینکه ترکیب کاتچین موجود در چای سبز، اثرات مفیدی برسیستم قلب و عروق دارد
افزود :این ترکیب اثرات خود را از طریق خاصیتهای آنتی اکسیدانی، ضد
پرفشاری خون، ضد التهابی، ضد تکثیری، ضد انعقادی و کاهنده چربی خون
میگذارد. مصرف بالای چای سبز روزانه، غلظت سرمیکلسترول، تری گلیسرید و
چربی بد خون را کاهش میدهد این متخصص تغذیه توضیح داد:اثرات پیشگیری کننده
چای سبز، در مطالعات مختلف با مقادیر گوناگونی گزارش شده است که میزان 2
تا 3 فنجان چای سبز در روز را توصیه میکنند. اسلامیان افزود :عصاره چای،
به ویژه چای سبز و ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آن اثرات مهاری در تشکیل
و رشد تومورهای سرطانی به ویژه سرطانهای پوست، ریه، معده، کبد، روده
کوچک، پانکراس، کولون، مثانه و سینه دارند. وی با بیان اینکه مصرف زیاد چای
سبز روزانه، غلظت سرمیکلسترول، تری گلیسرید و چربی بد خون را کاهش میدهد
افزود: مطالعه ای در امریکا نشان داده است خطر حمله قلبی در افرادی که بیش
از یک فنجان چای سیاه در روز مینوشند، یک دوم کمتر از افرادی است که چای
سیاه نمینوشند. وی در خصوص مضرات چای سبز گفت : چای سبز نیز همانند چای
سیاه مانع از جذب آهن بدن میشود و بهترین زمان برای مصرف این چای یکی تا
دو ساعت قبل یا بعد از غذاست و مصرف چای با غذا اصلا مناسب نیست. آرمان