یه گزارش شفاآنلاین، تولید این گاز که حاصل از تولیدات صنعتی ،احتراق اتومبیل و موتور سیکلت و عوامل دیگر است علت اصلی فرایند گرمایش زمین است.
گرمایش زمین عامل بسیاری ارز تغییرات آب و هوایی مثل خشکسالی ، سیل و طوفان های شدید حاره ای است.
بسیاری معتقدند با گرمایش زمین و بالا آمدن سطح آبها بسیاری از کشورهای جزیره ای و حتی جزایر و بنادر جنوب ایران به زیر آب می روند.بر اساس تازه ترین آمار، از میان چهار بازیگر اصلی آلوده کننده جهان، اروپا تنها بازیگری است که میزان تولید دی اکسید کربن خود را کاهش داده است.
سه سرزمین دیگر که بیشترین سهم را در آلوده کردن جهان دارند عبارتند از چین، آمریکا و هند که هر سه کشور در میزان آلودگی رشد داشته اند.
بر اساس آمار و ارقام منتشر شده، ایران در رده هشتم کشورهای تولید کننده دی اکسید کربن بر اساس میزان کل تولید قرار گرفته است. البته اگر اتحادیه اروپا در این فهرست در نظر گرفته شود ایران در رده نهم قرار می گیرد.
تصویر زیر نشان دهنده سهم کشورها در تولید گاز co2 است.
در جدول زیر میزان تولید این گاز مشخص شده است.
اعداد بر اساس میلیون تن گاز تولیدی است
دانشمندان می گویند که میزان کنونی تولید دی اکسید کربن اهداف تعیین شده برای گرمایش زمین را تامین می کند اما این امکان وجود دارد که این روند تا سی سال دیگر از بین ببرد.
بر اساس تخمینها، میزان تولید دی اکسید کربن در سال جاری میلادی 2.5 درصد افزایش خواهد داشت.
تصویر زیر وضعیت تولید گاز در اتحادیه اروپاست
درجدول زیر نیز تولید گاز این کشورها مشخص است.
اعداد بر اساس میلیون تن گاز تولیدی است
میزان سرانه تولید دی اکسید کربن چین برای اولین بار از میزان سرانه تولید دی اکسید کربن اروپا پیشی گرفت. میزان سرانه تولید دی اکسید کربن چین از مجموع میزان سرانه تولید دی اکسید کربن اروپا و آمریکا بیشتر شده است.
کانی هدگارد، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اقلیمی گفته است که مشکل تغییرات اقلیمی بدون مشارکت قدرتمندانه چین قابل حل نیست. او در بیانیه ای اعلام کرد که: «افراد بیشتری در سراسر کره زمین فهمیده اند که مشکل تغییرات اقلیمی دیگر مشکلی نیست که در دوردست باشد. دو هفته پیش سیل مناطقی از جامو و کشمیر را دربرگرفت. این واقعیت مشخص است که تغییرات اقلیمی رخ داده است.»
در اروپا کشورهای اسپانیا، رومانی، یونان، لیتوانی، بلغارستان و بریتانیا از جمله کشورهایی بودند که سال گذشته میلادی توانستند میزان تولید دی اکسید کربن خود را در سال گذشته میلادی کاهش دهند. اما رقم تولید دی اکسید کربن برای آلمان که هفتمین آلوده کننده اروپا است 2.4 درصد افزایش داشت.
بریتانیا، ایتالیا و فرانسه دیگر آلوده کنندگان بزرگ اروپا هستند.
اروپا تعهد داده است که میزان تولید دی اکسید کربن خود را از سال 1990 تا سال 2020 به میزان بیست درصد کاهش دهد.
در ایران نیز با توجه به آآلایندگی هوا در کلانشهرها تصمیمات جدیدی درباره خودرو ها و موتور های برقی و کاستن از آلایندگی صنایع گرفته شده است که برخی از این تصمیمات به دلیل پایبندی به کنوانسیون های بین المللی است.در حال حاضر ایران از کشورهای آلاینده محیط زیست شناخته می شود و این موضوع باعث شده است که فعالیت های سازمان محیط زیست توسط مجامع بین المللی دیده شده و حتی کمکهای خاصی نیز در این باره تصویب شود.
خبرآنلاین