به گزارش شفا آنلاين،دکتر محمد اسلامی در حاشیه نشست آموزشی و توجیهی مسئولان جلب مشارکتهای مردمی دانشگاههای علوم پزشکی، افزود: بررسیهای انجام شده نشان داده است که بین 600 تا 700 هزار نفر از زوجهای نازا در کشور، می توانند هزینه های درمان ناباروری خود را تامین کنند و بقیه توان مالی لازم را ندارند.
وی خاطر نشان کرد: کمک به درمان زوجهای ناباروری که از توان مالی برای پرداخت هزینه برخوردار نیستند، اکنون باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی پیشگیری در نابارویها به جای درمان را مورد تاکید قرار داد و گفت: قدرت باروری در زنان بالای 35 سال به شدت کاهش مییابد. بنابراین در این زمینه اگر چالشهای افزایش سن ازدواج و تاخیر در ازدواج و تاخیر در فرزندآوری مورد توجه قرار گیرد، از نازایی پیشگیری کردهایم.
اسلامی ادامه داد: سیگار از طریق تاثیر بر نحوه و فعالیت اسپرم مردانه و تشکیل ناقص جنین نقش بسزایی در نازایی دارد، لذا با ترک سیگار میتوان از نازایی پیشگیری کرد.
رییس اداره باروری سالم وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت: هم اکنون نرخ باروری کلی در کشور به کمتر از سطح جایگزینی و رقم 1،7 رسیده و این موضوع نگرانیهای زیادی را به لحاظ کاهش جمعیت و افزایش جمعیت سالمندی ایجاد کرده است. این در حالیست که نتایج بررسیها نشان میدهد دختر و پسر در آستانه ازدواج در ابتدا خواهان تعداد فرزندان بالاتر از سطح جایگزینی که همان 2،1 است، میباشند.
بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، وی تصریح کرد: نتایح یک بررسی نشان داد، از میان 18 هزار نفر که در سراسر ایران برای کلاسهای پیش از ازدواج مراجعه کردند، به طور میانگین خواهان 2،27 فرزند در طول دوره باروریشان بودهاند.
وی تاکید کرد: این آمار بیانگر آن است که چرا پس از ازدواج نرخ باروری کاهش مییابد و نقش عواملی مانند شغل، مسکن و درآمد به چه میزان است.
اسلامی در پایان با بیان اینکه مسائل جمعیتی و ارتقای نرخ باروری یک مسئله
فرابخشی است، گفت: همه دستگاههای اجرایی در این زمینه دخیل بوده و باید به
وظایف خود عمل کنند.
ایسنا