راههای ابتلا و پیشگیری از بروز برخی از سرطانها
سرطان روده
* عوامل تشدیدکننده: مصرف زیاد گوشتهاى چرب، غذاهاى خیلى چرب، غذاهاى سرخکرده، چاقى و زیاد وزن.
* عوامل پیشگیری کننده: مصرف میوههای تازه مخصوصا سبزیجات تازه، مصرف گوشت ماهى به جاى گوشتهاى قرمز، حبوبات، غلات، آبپز کردن غذاها (به جاى سرخ کردن).
سرطان معده
* عوامل تشدیدکننده: فشارهاى روحى مخصوصاً براى کسانى که به آسانى مضطرب و عصبانى مىشوند، گوشتهاى نمکزده، گوشتهاى دودی، غذاهاى سرخشده، کنسروهاى بسیار شور، غذاهاى محرّک و ادویهجات محرک.
* عوامل پیشگیری کننده: میوه خام (تازه) مخصوصا لیموترش (مىدانیم که هر 100 گرم لیموترش 60 تا 65 میلىگرم ویتامین ث دارد). سبزیجات تازه مخصوصا جعفرى (هر 100 گرم جعفرى 200 میلىگرم ویتامین ث دارد). مصرف میوه خام (تازه) با غذاهاى روزانه، به صورت دسر. مصرف سیر و پیاز.
ویتامین «ث» از تشکیل نیتروزامینها که
سرطانزا هستند، جلوگیرى مىکند. نگهدارى غذا در جاى سرد، زیرا سرما از
تبدیل نیتراتها به نیتریت جلوگیرى مىکند.
سرطان کبد
* عوامل تشدیدکننده: مسمومیّت مزمن با الکل، غذاهاى چرب، سرخکرده و محرّک.
* راه پیشگیرى و بازدارنده: مصرف آب میوهها، سبزیجات خام، مایعات خنک کننده مثل عرق کاسنى و شاهتره، آب گوجه فرنگى، نوشیدن مقدار بیشترى آب در 24 ساعت.
سرطان لوزالمعده
* عوامل تشدیدکننده: مصرف الکل، خوردن قهوه مخصوصاً غلیظ آن، گوشتهاى چرب به خصوص گوشت قرمز.
* راه پیشگیرى: مصرف مقدار بیشترى آب در 24 ساعت، خوردن سبزیجات خام، میوه تازه، مصرف غلات.
سرطان سینه
* عوامل مؤثر در پیدایش آن: رژیم غنى از چربىهاى اشباع شده، زیرا تولید استروژن را تشدید مىکند، مصرف زیاد هورمونهاى زنانگى، مصرف قرصهاى ضد باردارى به مدت زیاد، مصرف بیش از سه سال داروهاى آرامبخش و ضد اضطراب، دخانیات، چاق شدن بعد از دوران یائسگى شانس ابتلاء را زیادتر مىکند (پس همیشه لاغر باشید).
* راه پیشگیرى: کم کردن مصرف چربى و غذاهاى چرب مخصوصا در دوران یائسگى، پرهیز از غذاهاى چرب و سرخ کرده.
سرطان رحم
* عوامل تشدیدکننده: غذاهاى چرب حیوانى، به کار بردن استروژن به مقدار زیاد و یا حتى کم.
* راه پیشگیرى: خوددارى از مصرف استروژن، پرهیز از غذاهاى چرب مخصوصا چربىهاى حیوانى.
سرطان پروستات
* عوامل تشدیدکننده: مصرف تستوسترون، چاقى و اضافى وزن مخصوصا بعد از 45 سالگى، مصرف غذاهاى چرب حیوانى، غذاهاى سرخ شده.
* عوامل بازدارنده: کمک ردن گوشت مخصوصا گوشت قرمز از برنامه غذایى، حذف هورمونها مخصوصا تستوسترون، مصرف غذاهاى خنک مثل عرق کاسنى و شاهتره، سوپ جو، سبزیجات، میوهجات.
سرطان ریه
* عوامل تشدیدکننده: مصرف سیگار مخصوصا سیگارهاى قطراندار. این امر حتى براى افرادى که در نزدیکى معتادین هستند هم خطرناک است.
* عوامل بازدارنده: خوددارى از خوردن غذاهاى خیلى داغ، سرخ کرده و ادویهجات محرک، قطع سیگار.
سرطان مرى
* عوامل تشدیدکننده: مصرف الکل، سیگار، غذاهاى خیلى داغ، سرخکردنىها و ادویهجات محرک.
* عوامل بازدارنده: قطع سیگار، نوشیدن آب زیاد، آب گوجه فرنگى، آب میوه جات.
با توجه به مطالب فوق غذاى محرک مثل سرخکردنىها، غذاهاى چرب حیوانى، گوشتهاى نمکزده، هورمونهاى مردانه و زنانه و بسیارى از عوامل دیگر از جمله استنشاق هواى کثیف به علت تحریکات ژنتیکى توانسته است عامل سرطانزا محسوب شود.
در کتاب همیشه لاغر و سالم باشید آمده است: مصرف سبزیجات، میوهجات، غلات، حبوبات عوامل مؤثرى در جلوگیرى از پیدایش سرطان محسوب مىشوند. چربىهاى اضافى و مزاحم را با تحرک و فعالیت بسوزانید.