کد خبر: ۳۹۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 08
شفا آنلاين-راه‌هاي کنار‌آمدن با استرس به شما کمک مي‌کند تا احساس بهتر و شفاف‌تري نسبت به خودتان و اطراف تان داشته باشيد. مخصوصا زماني که شغل پراسترسي داريد و فشارهاي دوچنداني در زندگي تحمل مي‌کنيد.

به گزارششفا آنلاين،پايين آمدن سطح استرس مي‌تواند به پايين‌‌آوردن ميزان فشار خون و قند خون شما نيز کمک کند و اتفاقا راه کنار آمدن با آن چندان سخت نيست. فقط کافي است زماني که ذهنتان دچار استرس مي‌شود،‌اين قواعد ساده را به خاطر بياوريد:



آدامس بجويد



زماني که احساس استرس به شما دست داد، تنها کافي است آدامسي را از گوشه کيفتان بيرون بياوريد و آن را بجوييد. تحقيقات نشان داده‌اند که جويدن آدامس مي‌تواند به پايين آوردن عصبانيت و برطرف کردن استرس کمک کند. البته هنوز علت دقيق آن مشخص نشده است، چرا که برخي از تحقيقات، علت اين واکنش را حرکت منظم و ثابت جويدن اعلام کرده‌اند که به روند خون‌رساني به مغز کمک مي‌کند در حالي که گروهي ديگر معتقدند طعم و بوي آدامس‌ است که به کاهش استرس کمک مي‌کند. در هر دو حالت شما به هدفتان يعني پايين آوردن سطح استرس رسيده‌ايد.


از خانه بيرون برويد

گذراندن زمان در خارج از خانه، حتي جايي نزديک به محل سکونت تان، به احساس آرامش شما کمک مي‌کند. وقتي که در طبيعت به سر مي‌بريد و به فعاليت‌هاي بدني مانند پياده‌روي يا دوچرخه‌سواري مشغول مي‌شويد، سطح استرس شما پايين مي‌آيد. جالب اينجاست که تحقيقات نشان داده‌اند حتي چند دقيقه گذراندن زمان در خارج از خانه باعث مي‌شود حالتان بهتر شود.


لبخند بزنيد


وقتي که حالتان خوب نيست و يک نفر به شما مي‌گويد:« لبخند بزن، لبخند بزن تا ببينم» حواستان را جمع کنيد و نگاهي عاقل‌اندر‌سفيه به او نيندازيد، چرا که تحقيقات نشان داده‌اند در دوران عصبيت، يک لبخند ساده، مخصوصا لبخندي که ماهيچه‌هاي نزديک چشم شما را به حرکت وادارد، به پايين آمدن سطح استرس در شما کمک مي‌کند. البته اجباري وجود ندارد که شما حتما احساس شادماني کنيد تا لبخند بزنيد. همين اندازه که ماهيچه‌هاي اطراف چشم، همسو با ماهيچه‌هاي اطراف دهان به حرکت واداشته شوند کفايت مي‌کند. در نظر داشته باشيد که با همين ترفند ساده به تنظيم ضربان قلب خود نيز کمک مي‌کنيد.


رايحه‌ها را استشمام کنيد



برخي از رايحه‌ها باعث مي‌شوند تا آرامش به شما بازگردد، نمونه‌اش اسطوخدوس. در تحقيقي که بر روي پرستاران يک بيمارستان انجام شد، محققان به اين نتيجه رسيدند، کساني که اسطوخدوس يا اسانس‌هاي آن را بو کرده‌اند، سطح آرامش بالاتري را تجربه مي‌کنند. از طرف ديگر اسطوخدوس مي‌تواند درمان برخي دردهاي جسمي نيز باشد به همين خاطر اگر مي‌خواهيد از استرس فاصله بگيريد بد نيست با تحريک کردن حس بويايي‌تان آغاز کنيد.


به موسيقي گوش کنيد



پيشنهاد مي‌شود پيش از ورود به موقعيت‌هايي آزاردهنده و پراسترس ابتدا به موسيقي گوش بدهيد تا آرامش خود را به دست آوريد. براي نمونه تحقيقات ثابت کرده‌اند زماني که به يک مصاحبه شغلي مي‌رويد يا قرار است سخنراني داشته باشيد مي‌توانيد به موسيقي گوش دهيد و سطح هورمون کورتيزول را در بدن خود پايين بياوريد. البته بهتر است براي موسيقي‌درماني به سراغ آهنگ‌هاي تند و اعتراضي نرويد و به موسيقي ساده‌اي شبيه به صداي آبشار گوش دهيد.


تنفس‌تان را کنترل کنيد

احساس آرامش مي‌تواند در فاصله يک دم و بازدم به شما تزريق شود. مي‌توانيد براي چند لحظه بر روي تنفس خود تمرکز کنيد و به اين وسيله به بدن خود پيام آرامش‌بخش بفرستيد. با اين ترفند ساده به مغز خود پيغام مي‌دهيد تا براي چند لحظه هم که شده به ترس يا استرس کاري نداشته باشد و از افکار منفي قاصله بگيرد، اما اگر موقعيتي که در آن قرار داريد، موقعيتي آزاردهنده است، پيشنهاد مي‌کنيم در يک جاي آرام به راحتي بنشينيد و از راه بيني به آرامي نفس بکشيد. بگذاريد قفسه سينه و پايين شکم شما جمع شود و شکمتان جلو بيايد. به آرامي نفس بکشيد و براي مدت 10 دقيقه به اين کار ادامه دهيد.


با خودتان مهربان باشيد

ذهن ما به صورتي پيوسته در افکار متنوعي غرق مي‌شود که بعضي اوقات افکاري منفي و ناخوشايند هستند. داروي ساده‌اي که براي اين وضعيت وجود دارد، اين است که مثبت‌اندش باشيد و جمله‌هاي مثبت و تاکيدي به خودتان بگوييد تا سطح آرامش خود را به حالت متعادل برسانيد. مثلا اگر روز پرفشاري را در کار تجربه مي‌کنيد، کافي?است يک سر به دستشويي بزنيد، خودتان را در آينه نگاه کنيد، دستي به سروصورت خود بکشيد و به خودتان جمله‌هاي مثبتي بگوييد. با خودتان جوري صحبت کنيد که انگار دوست صميمي‌تان در موقعيت بدي قرار گرفته است. به دوستتان چه مي‌گوييد به جز:« نترس، همه چيز درست مي‌شود» يا « بالاخره راهش را پيدا مي‌کني؟» به خودتان هم همين جملات را بگوييد.


افکارتان را يادداشت کنيد



قلم به دست بگيريد و هر آنچه در ذهنتان مي‌گذرد بر روي کاغذ بياوريد. وقتي که شما اين فکرهاي مغشوش را بر روي کاغذ مي‌بينيد، راحت‌تر به برنامه‌اي براي برطرف کردن آنها مي‌رسيد. مهم نيست که دل‌تان قلم و کاغذ مي‌خواهد يا احتياج به لپ‌تاپ داريد يا ترجيح مي‌دهيد از برنامه‌اي بر روي گوشي‌تان استفاده کنيد، مهم‌ اين است که اين افکار را بنويسيد و به صورت صادقانه‌اي آنها را ثبت کنيد.


با دوستان‌تان صحبت کنيد

وقتي که احساس مي‌کنيد ديگر توان مقابله با وضعيتي را نداريد، به دنبال يکي از دوستانتان بگرديد يا يک نفر که به او اعتماد داريد. حتي ممکن است دوستي داشته باشيد که با مشکلي مشابه مشکل شما دست و پنجه نرم مي‌کند. وقتي که شروع به صحبت مي‌کنيد، نه تنها راهکار تازه‌اي به ذهنتان مي‌رسد، بلکه مي‌توانيد از زاويه‌اي ديگر به اين مشکل نگاه کنيد و از استرس فاصله بگيريد.


فعاليت کنيد

وقتي ورزش مي‌کنيد، همراه با بالارفتن ضربان قلب تان، ذهن شما نيز دست به خانه‌تکاني مي‌زند و حال شما بهتر مي‌شود. پس از چند ثانيه ورزش به اين نتيجه مي‌رسيد که حواس‌تان بيشتر بر روي حرکات بدن و تنفس‌تان است و از استرس فاصله گرفته‌ايد. حالا تفاوتي ندارد که اين ورزش دويدن در پارک نزديک خانه‌تان باشد يا تمرين کردن در يک باشگاه ورزشي.






سپید





نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: