کد خبر: ۳۹۵۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 05
مدیرگروه آموزش وپژوهش نسخه بزرگ اعلام کرد:
شفاآنلاین :متخصص پزشکی اجتماعی گفت: بیماریهای قلبی عروقی از اصلی ترین علل مرگ ومیر در جهان است و پيش بيني مي شود درصورت كم توجهي به اين موضوع تا سال 2020 نيزاصلی ترین علت مرگ در جهان شود.
به گزارش شفاآنلاین ؛دكترشهنازشاهرخي با بيان اين مطلب گفت: تحقيقات صورت گرفته نشان مي دهد  از مجموع 58 میلیون مورد مرگ اتفاق افتاده در سال 2005 سهم بیماری های قلبی _ عروقی حدود 30درصد بوده كه  46درصد از این مرگ ها در افراد زیر 70 سال رخ داده است.
مدیرگروه آموزش وپژوهش نسخه بزرگ با هشدار درباره افزایش روز افزون بیماریهای قلبی، عروقی وکاهش سن بروز سکته های قلبی ومغزی در کشور با توجه به تغییر الگوی زندگی مردم خاطرنشان كرد:شیوع بیماری های قلبی عروقی به خصوص بیماری قلبی کرونری ، به شدت در چین ، هند ، پاکستان و خاورمیانه و از جمله ایران در حال افزایش است.كه دروهله نخست مردم بايد به فكر سلامت خويش باشند ودولت ومتوليان مربوطه نيزهمسوبا توجهات جدي مردم به موضوع سلامت دراين باره گام هاي اساسي بردارند.
وی میزان مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی ، در میان کشورهای استقلال یافته شوروی سابق را بیشترین و در ایالات متحده و اروپای غربی را متوسط ودر ژاپن را کمترین دانست.
وي افزود:سازمان بهداشت جهانی اعلام داشته که بیش از 50درصد مرگها وناتوانیهای ناشی از بیماری های قلبی و سکته مغزی که درمجموع هر ساله بیش از 12 میلیون نفر را می کشند ، می تواند با ترکیبی از تلاشها و عملکرد های ساده و ارزان برای کنترل عوامل خطر ساز اصلی این بیماری ها بر طرف گردند.
به گفته وي ،اگر هیچ اقدامی جهت بهبود سلامت قلبی و عروقی صورت نگیرد و  دو روند کنونی ادامه یابد این سازمان تخمین میزند تاسال 2020در سراسر جهان ، 25درصد از سالهای سلامت زندگی مردم به دلیل بیماری قلبی عروقی از دست برود كه  بیشترین این رقم مربوط به کشور های در حال توسعه خواهد بود .
متخصص پزشكي اجتماعي تصريح كرد:موج همه گیری بیماری های قلبی و عروقی در کشور های در حال توسعه  در ابتدا افراد مرفه را تحت تاثیر قرار داده بود.اما با پیشرفت همه گیری ، این روند اجتماعی معکوس شد و افرادی که از نظر اجتماعی و اقتصادی در سطح پایین تری بودند مستعد آسیب پذیری بیشتری شدند.
به گفته وي ،مطالعات انجام شده در  کشور های در حال توسعه نشان داده  که فقیران نسبت به  ثروتمندان در معرض خطر بالاتر حمله قلبی قرار دارند .حال آنكه  فقیران دسترسی کمتری به خدمات بهداشتی داشته وعوامل خطر ساز این بیماری ها در آنها در زمان مناسب تشخیص داده نشده و در نتیجه درمان موثری دریافت نمی کنند.
به گفته اين پژوهشگر، براساس تحقيقات صورت گرفته تخمین زده می شود  از مجموع 58 میلیون مورد مرگ اتفاق افتاده در سال 2005 سهم بیماری های قلبی _ عروقی حدود 30درصد باشد.حال آنكه 46درصد از این مرگ ها در افراد زیر 70 سال رخ داده است.به همين خاطرپیش بینی می شود که بین سالهای 2006 تا 2015 میزان مرگ از بیماری های غیر واگیر که نیمی از آن را بیماری های قلبی عروقی به خود اختصاص می دهد به 17درصد برسد.
متخصص پزشكي اجتماعي تصريح كرد:در ابتدای قرن بیستم یعنی حدود 110سال قبل فقط 10درصد کل موارد مرگ بخاطر بیماری های قلبی عروقی اتفاق می افتاد. اما با توسعه جوامع بشری و توسعه شهر نشینی و ماشینی شدن و تغییر شیوه زندگی مردم از یک طرف و کنترل بیماری های واگیر و در نتیجه افزایش طول عمر مردم دنیا از طرف دیگر ،بیماری های مزمن و در راس آنها بیماری های قلبی عروقی ، شیوع بیشتری پیدا کردند. بطوریکه در پايان قرن بیستم میزان مرگ ومیر ناشی از این بیماری ها به بیش از 25درصد رسید .حال آنكه پیش بینی می شود تا سال 2025 مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی عروقی  بیش از 35تا 60کل علل مرگها را به خود اختصاص دهد.
به گفته وي ،امکان ایجاد بیماری های قلبی عروقی بعد از سن 40سالگی در مردان 49درصدو در زنان 39درصد است.اما با وجود پیشرفت های وسیع تشخیص و درمانی هنوز 3/1 بیمارانی که دچار سکته های قلبی می شوند فوت می کنند که نیمی از فوت ها در عرض  یک ساعت اول سکته قلبی و قبل از رسیدن به بیمارستان صورت مي گيرد و 3/2 آنها که زنده می مانند هرگز بهبودی کامل نخواهند یافت.
دكترشاهرخي تاكيد كرد:از مهمترین بیماریهای قلبی عروقی ، بیماری عروق کرونر قلب یعنی بیماری عروق خون رساننده قلب و عوارض ناشی از آن است.این بیماری در اثر روند آترو اسکلروز یا سخت شدن دیواره عروق ایجاد می شود. مرگ ناگهانی نيز یکی از تظاهرات شایع بیماری قلبی عروقی است كه  هزینه های هنگفتی را بر نظام های بهداشتی درمانی کشور ها تحمیل می کند.
مدیر کلینیک چکاپ مرکزپیشگیری وارتقائ سلامت نسخه بزرگ ، درپايان چكاب هاي دوره اي  همسوبا رعايت رژيم مناسب غذايي وورزش وتحرك مداوم را ازمهم ترين راههاي پيشگيري ازبيماري هاي مرگباروفلج كننده زندگي دانست وازمردم خواست همانطور كه به فكر چكاب خودرويا موتوسيكلت شان هستند به فكرسلامت بدنشان نيزباشند وبه اين موضوع توجه جدي نمايند.
 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: