شفا آنلاین : مدیر بازرسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجودخلاء قوانین مقابله با زیرمیزی پزشکان گفت: پزشکی که از بیمار اورژانسی مطالبه زیرمیزی کند به معنای آن است که لباس پزشکی را دزدیده است.
زیرمیزی از بیمار اورژانسی یعنی دزدی
شفا آنلاین : مدیر بازرسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجودخلاء قوانین مقابله با زیرمیزی پزشکان گفت: پزشکی که از بیمار اورژانسی مطالبه زیرمیزی کند به معنای آن است که لباس پزشکی را دزدیده است.
دکتر مسعود مسلمیفرد با اشاره به اینکه قوانین در زمینه جلوگیری از معضل زشت و ناپسند زیرمیزی بازدارنده نیست، اظهار داشت: البته قوانینی که با تخلفات پزشکی برخوردهای متعدد از جمله از تذکرات شفاهی، کتبی تا محرومیت پزشک از طبابت وجود دارد ولی در زمینه زیرمیزی قوانین بازدارنده نیست.
وی افزود: البته اگر بخواهیم به معضل زیرمیزی به صورت ریشهای بپردازیم باید عنوان کنم که ریشه این معضل در عدم عدالت در تعرفههای مناسب و مزد پزشکان است ولی با این وجود هیچ پزشکی حق ندارد با وجود این کم و کاستیها در زمینه مزد درمانی از بیمار به هر طریقی زیرمیزی دریافت کند.
مسلمیفرد ادامه داد: با این وجود باید این مسئله را نیز باید در نظر داشت که غالب پزشکان با خلوص نیت به بیماران خدمت میکنند و حال یک عده کمی از پزشکان به دریافت زیرمیزی این معضل ناپسند روی آوردهاند که نباید عملکرد این تعداد قلیل را به چشم تمام جامعه پزشکی گذاشت البته رسانهها نیز باید معضل زیرمیزی را ریشه یابی کنند که مهمترین آن عدم تعرفه گذاری مناسب و در نهایت پرداخت نکردن به موقع حق پزشکان از طریق بیمهها است.
مدیر دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: همانطور که قوانین تعزیرات در کشور بازدارنده نیست مسلمأ قوانین انتظامی نظام پزشکی نیز در زمینه زیرمیزیها بازدارنده نیست و میطلبد مجلس شورای اسلامی و در نهایت سازمان نظام پزشکی قوانین بازدارنده و قوی در این زمینه تدوین کنند.
وی ادامه داد: البته با وجود شرایط کنونی بازرسیهای دانشگاههای علوم پزشکی با معضل زیرمیزیها در حد اختیارات خودشان به شدت برخورد میکنند و در این چند سال نیز با تمام مشکلات امر بسیاری از این زیرمیزیها به بیماران بازگردانده شده است.
مسلمی فرد در پاسخ به این پرسش که در خارج از کشور در صورت گزارش زیرمیزی توسط پزشکی مجوز طبابت آن پزشک برای همیشه باطل میشود،گفت: بله این مسئله صحیح است ولی در آنجا زمانی این مسئله به راحتی صورت میپذیرد که تمام امکانات از جمله تعرفهها و مزد درمان پزشک نیز عادلانه است و پزشک دیگر هیچ بهانهای در این زمینه برای دریافت زیرمیزی ندارد ولی در کشور ما با شرایط کنونی نمیتوان با این قدرت وارد عمل شد که در نهایت بر اثر تخلف پزشکی مجوز طبابش باطل شود بلکه باید در گام نخست شرایط مزد درمان و تعرفهها عادلانه شود که آن زمان دیگر پزشکان مسلمأ تمایل به زیرمیزی گرفتنشان نیز به شدت کاسته میشود.
وی ادامه داد: با این حال و با توجه به نابسامانی حوزه سلامت به خصوص در زمینه عادلانه نبودن تعرفهها و مزد درمان دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به وظایف خود برای جلوگیری از زیرمیزی اقدام میکند و برای ما حق و حقوق بیمار از هر چیزی اولویت دارد و باید قوانین بازدارندهتری نیز در این زمینه توسط مجلس و سازمان نظام پزشکی تدوین شود.
مسلمی فرد در پاسخ به این پرسش که به هر حال گرفتن زیرمیزی در مطب و شرایط عادی با شرایط اورژانس متفاوت است و برخورد شما با پزشکانی که در اورژانس از بیمار بدحال و همراهان آن مطالبه زیرمیزی میکنند چگونه است، بیان کرد: مسلمأ دریافت زیرمیزی و عدم پرداخت پول به صندوق بیمارستان از بیمار اورژانسی کاملأ با برخورد شدید بازرسی دانشگاههای علوم پزشکی مواجه خواهد شد زیرا اعتقاد داریم دریافت زیرمیزی توسط پزشک از بیمار اورژانسی به معنای آن است که آن پزشک لباس پزشکی را دزدیده است.
مدیر دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: بیماران و همراهان آنان در صورت مشاهده با پزشکانی که در اورژانس از آنان مطالبه پول برخلاف عرف قانونی کردند که در نهایت این پول به صندوق بیمارستان واریز نشود در اسرع زمان با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با شماره 22439913، 22439904 تماس بگیرند و یا با دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با شماره گویا 22439764،7 یا شمارههای 22439915 و 23872208 تماس حاصل کنند تا طبق قوانین موجود با آن پزشک برخورد شود.