به گزارش شفاآنلاين ،دکتر 'محمدرضا صابری' روز چهارشنبه در آستانه 'روز جهانی
غذا' در جمع خبرنگاران افزود : استفاده از مواد شیمیایی مانند بنزنها و
نیتراتها برای ماندگاری مواد غذایی، مواد مترشحه از باکتریها و یا کپکها
مثل 'آفلاتوکسین' در مواد غذایی فاسد و مواد شیمیایی بکار رفته در دفع سموم
و آفات، در ایجاد انواع سرطان نقش بسزایی دارند.
16 اکتبر برابر با 24 مهر ماه 'روز جهانی غذا' نامگذاری شده است.
وی
گفت: استفاده از برخی بسته بندیها و ظروف بکار رفته برای عرضه مواد غذایی
نیز با داشتن مواد شیمیایی مضر در ایجاد سرطانهای مختلف موثر است.
معاون
غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از سوی دیگر مصرف مواد
غذایی ناسالم در ایجاد بسیاری از بیماریها نظیر بیماریهای قلبی و عروقی،
گوارشی و بیماریهای عصبی نیز نقش دارد و در درازمدت کوتاهی قد و کاهش بهره
وری هوشی را در کودکان سبب می شود.
وی افزود: این در حالی است که بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها به ترتیب نخستین و سومین علت مرگ و میر در ایران به شمار می روند.
دکتر صابری تاکید کرد: بازرسان دانشگاه علوم پزشکی بر فرآیند تولید کیفی مواد غذایی در کارخانه ها و واحدهای تولیدی نظارت دارند.
وی
با بیان اینکه ارزش غذایی هر محصول باید بر روی بسته بندی آن درج شده باشد
گفت: هم اینک تقریبا تمام مواد غذایی تولید شده در استان خراسان رضوی
دارای فهرست ارزش غذایی مانند میزان کالری، نمک و شکر هستند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این حق هر شهروندی است که نسبت به ارزش غذایی مواد خریداری شده اطلاعات لازم را داشته باشد.
مدیر
نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
نیز در نشست گفت: غذا هدیه ای است که از طرف خداوند به انسانها داده شده
بطوری که در 250 آیه قرآن و نیز احادیث بر اهمیت غذا و آداب غذا خوردن
تاکید شده است.
دکتر 'علی اصغر اسماعیلی' با بیان اینکه خراسان رضوی
قطب صنعت غذایی کشور به شمار می رود افزود: همزمان با 'روز جهانی غذا' از
واحدهای تولید مواد غذایی برتر در سطح استان رضوی تجلیل می شود.
وی
گفت: تجلیل از 35 واحد نمونه مواد غذایی در همایشی با حضور معاون غذا و
داروی وزارت بهداشت روز 24 مهر ماه در تالار ابن سینا مشهد انجام خواهد شد.
وی
افزود: واحدهای برگزیده از میان 15 شاخص ارزیابی نظیر داشتن مسوول فنی،
عدم تخلف و معرفی به مراجع، داشتن آزمایشگاه، تجهیزات و فناوری فراوری،
رعایت کیفیت و استانداردها و محیط مناسب تولید انتخاب شده اند.
او
تعداد واحدهای تولید مواد غذایی در خراسان رضوی را 880 واحد عنوان و بیان
کرد: برای مواد غذایی تولید شده در این کارخانه ها چهار هزار و 150 پروانه
ساخت صادر شده است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی
دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پارسال دو هزار و 800 بازید از واحدهای تولید
مواد غذایی در خراسان رضوی انجام شد.
بطور میانگین 19 درصد صادارت
سالانه خراسان رضوی مربوط به صنایع غذایی و بازارهای اصلی هدف صادراتی آن
آسیای میانه، حوزه خلیج فارس و کشورهای همجوار هستند. در سال 1392 ارزش
صادرات انواع محصولات صنایع غذایی و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی خراسان
رضوی به 319 میلیون دلار رسید.