کد خبر: ۳۶۷۱۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - 2014October 08
شفاآنلاین-معاون بهداشتی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، سوء تغذیه را یکی از مشکلاتی دانست که باعث بروز اختلال در رشد به ویژه رشد کودکان می شود و توصیه کرد : مادران باردار ، زنان به ویژه در سنین بالای 40 سالگی ، کودکان و نوجوانان و سالخوردگان برای برخورداری از زندگی سالم مصرف محصولات پروبیوتیک و لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند.
به گزارش شفا آنلاین،فرآورده های پروبیوتیک حاوی باکتری های مفیدی هستند که پس از مصرف در روده ساکن می شوند و اثرات مفیدی در سلامت انسان به جای می گذارند.

'علی اکبر سیاری افزود: از مواردی که مصرف لبنیات و فراورده های پروبیوتیک توصیه شده در زمینه تامین املاح بدن به ویژه کلسیم و فسفر است.

وی گفت: اکنون در برخی از استان های کشور سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال آمار بالایی دارد که در این زمینه استان هایی مانند سیستان و بلوچستان این رقم بسیار بالاست.

سیاری با بیان اینکه استان فارس در ردیف چهارم یا پنجم کشور در زمینه سوء تغذیه کودکان زیر پنج سال قرار دارد گفت : مصرف لبنیات و فراورده های پروبیوتیک کمک شایانی در اصلاح رژیم غذایی دارد و می تواند کمبودهای کلسیم و فسفر را تامین و جبران کند.

سیاری افزود: برای کودکان کمتر از شش ماه توصیه متخصصان به مصرف مداوم شیر مادر است و شیر مادر برای این نوزادان کفایت می کند اما از سالهای دوم که غذا و غذاهای کمکی آغاز می شود اگر حساسیت به شیر گاو و لبنیات در کودکان وجود نداشته باشد مصرف شیر های کم چرب و لبنیات پروبیوتیک توصیه می شود.

به گفته ی وی تامین 300 میلی گرم کلسیم برای نوزادان شیر خوار و تامین یک هزار و 200 میلی گرم کلسیم برای نوجوانان از طریق مصرف شیر مناسب است.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد : افراد میان سال باید 800 میلی گرم کلسیم مصرف کنند که با مصرف لبنیات کم چرب ، دوغ ، ماست ، شیر و کشک این میزان کلسیم برای بدن تامین می شود.

وی با بیان اینکه سالمندان به تامین کلسیم بیشتر نیاز دارند گفت: تامین یک هزار و 200 میلی گرم کلسیم برای سالمندان نیز با مصرف لبینات کم چرب و فراوارده های پروبیوتیک میسر است.

معاون وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: مصرف شیر کم چرب به همه خانواده ها توصیه می شود ، مصرف شیر کم چرب به لحاظ آن مناسب است که عاری از روغن اشباع شده می باشد ، روغن اشباع شده در بدن رسوب می کند و می تواند عاملی برای سکته ها قلمداد شود.

دکتر سیاری گفت: همه دسته ها و زیر گروههای لبنیات شامل ماست ، شیر ، دوغ ، کشک ، بستنی ، و حتی کیک و شیرینی هایی که لبنیات دارد برای تامین کلسیم مناسب برای بدن توصیه می شود و امید است خانواده ها با گنجاندن مصرف لبنیات بیشتر در برنامه غذایی در این زمینه برای پرورش نسلی با رشد مناسب و سالم مشارکت کنند.

وی در باره امکان استفاده از فراورده های پروبیوتیک به جای دارو نیز افزود: مصرف این محصولات به عنوان داروی کمکی نیز مفید است ، کودکانی که مبتلا به کولیک هستند مصرف پروبیوتیک می تواند تا مقدار زیادی راهگشا باشد و تاثیر دارویی را افزایش دهد.

سیاری گفت: مصرف فراورده های پروبیوتیک دل درد و نارسایی های گوارشی را نیز در کودکان التیام می بخشد و اگر چه بطور قطعی تاثیر آن به عنوان دارو اثبات نشده اما به عنوان کمکی برای اثر بخشی بیشتر دارو ها به اثبات رسیده است.

وی از خانواده ها خواست تا به جای مصرف بی رویه سس ها از محصولات لبنی جایگزین استفاده کنند و افزود: مصرف بی رویه فست فودها ما را به سمت مصرف سس ها نیز کشانده در حالیکه می توان به جای سس هایی که مخرب کبد و دستگاه گوارش هستند از ماست و لبنیات مشابه استفاده کرد.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: در عین که نمی توان مصرف نوشابه ها را در سفره غذایی حذف کرد اما می توان نوشابه های جایگزین ارائه داد ، مصرف دوغ به جای نوشابه های گاز دار و غیر گاز دار و مصرف ماست در این زمینه می تواند به بهبود رژیم غذایی کمک کند.

وی افزود: نوشابه ها تاثیر مخرب در سلامت بدن دارد و موجب پوکی استخوان و اختلال در سلامت می شود اما می توان با جایگزین کردن دوغ ؛ شربت سکنجبین ، شربت قند ، آب میوه سالم سفره غذایی مناسب و سالمی برای خانواده ها ایجاد کرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: