کد خبر: ۳۶۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - 2014October 08
شفاآنلاين :رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: امیدواریم با اجرایی کردن استاندارد جدید برچسب گذاری مواد غذایی در سال 1394 شهروندان با ساده ترین نگاه بتوانند تشخیص دهند که ماده غذایی مصرفی شان مفیدیا مضر است.

به گزارش شفاآنلاين ؛بهزاد دماری، رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان این مطلب افزود: طبق گزارش سال 2011 که در سطح جهانی گزارش شده است و کشورها با همدیگر مقایسه شده اند؛ عامل خطر برای مرگ های زودرس بین 30 تا 70 سالگی در کشور ما، عامل خطر مربوط به رژیم غذایی ناسالم است.

وی ادامه داد: بنابراین برای این که بتوانیم مرگ های زودرس که معمولاً قبل از 70 سالگی رخ می دهد، و بیماری های فشار خون، دیابت و سرطان را کم کنیم، باید همت را روی بهبود رژیم غذایی بگذاریم که بخشی از این، به مراقبت خود مردم در رژیم غذایی شان است، و بخش دیگری از آن به تاثیرات محیطی بر می گردد.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: صنایع غذایی باید انتخاب مردم و افراد جامعه را بیشتر کنند. بدین معنا که وقتی سوپر مارکت می رویم، باید برای افرادی که دارای فشار خون، دیابت، و یا چاق هستند، بتوانیم انتخاب های متعدد از قبیل غذاهای کم نمک، کم چرب، کم قند و.... وجود داشته باشد. بنابراین مسئولیت صنایع غذایی کشور و پاسخگویی صنایع غذایی کشور این است که برای این تعداد از افراد که دچار بیماری چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماری هستند، غذای مناسب را فراهم کند.
دماری تصریح کرد: بر اساس هرم غذایی باید بدانیم که غذایی را بخوریم و چه غذایی را نخوریم که توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برچسب گذاری محصولات غذایی سال هاست که در کشور ما به صورت استاندارد انجام می شود. در خیلی از این مواردی که در این برچسب ها ثبت می شود، آن قدر ریز و ناخوانا و غیر قابل فهم برای افراد جامعه است که اغلب فهم برچسب گذاری را برای مردم دچار مشکل می کند و بیشتر یک جور رفع تکلیف است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در پایان به راديو سلامت اظهارکرد: میانگین سواد جامعه را در نظر گرفتند و توسط آن از المان های رنگی استفاده کردند که مثل چراغ راهنمایی (سبز ، قرمز ، زرد) است بهره گیری می شود. مثلا ماست پر چرب قرمز رنگ، و پنیر کم نمک سبز رنگ است؛ که امیدواریم با اجرایی کردن استاندارد جدید برچسب گذاری مواد غذایی در سال 1394 شهروندان با ساده ترین نگاه بتوانند تشخیص دهند که ماده غذایی مصرفی شان مفیدیا مضر است.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: