دکتر نوربخش با بیان اینکه ایده اولیه شکل گیری نهادهای بیمهگر در جهان توسط کارفرمایان طرح و اجرایی شده است، اظهار داشت: دلیل ایجاد این نهادها نیز توجه به نیروی انسانی به عنوان عامل اصلی توسعه است.
وی با اشاره به سابقه 60 ساله تأمیناجتماعی در ایران و همراهی این سازمان با کارآفرینان در مسیر توسعه و پیشرفت کشور گفت: سازمان تأمیناجتماعی در ایران با مکانیزم بین نسلی اداره میشود و بخشی از حق بیمه دریافتی را برای فراهم شدن امکان ارائه خدمات در سالهای آینده، سرمایهگذاری میکند.
دکتر نوربخش ادامه داد: بر همین اساس تشکیلاتی برای انجام سرمایهگذاری و حفظ و افزایش سرمایه تأمیناجتماعی شکل گرفته و در حوزههای اقتصادی سودآور و نقدپذیر سرمایهگذاری انجام میشود.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی، این سازمان را بزرگترین خریدار و دومین تولید کننده خدمات درمانی در ایران عنوان کرد و گفت: 15 درصد خدمات درمانی کشور نیز در بخش درمان مستقیم تأمیناجتماعی تولید میشود که بیمهشدگان این سازمان میتوانند به صورت رایگان از خدمات درمانی استفاده کنند.
دکتر نوربخش در ادامه با اشاره به وضع تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی علیه مردم ایران اظهار داشت: امیدواریم با برداشته شدن این تحریمهای غیرمنطقی شاهد ارتقاء تعامل سازنده بین نهادهای جامعه مدنی از جمله تشکلهای کارفرمایی باشیم.
وی با بیان اینکه ایران دارای مردمی با فرهنگ و مبدأ تمدن است، اظهار داشت: مردم ایران به دلیل ایستادگی برای ارزشها و آرمانهایی که مبتنی بر حقوق بنیادی این ملت است، در معرض تحریمهایی قرار گرفتهاند که هیچگونه تناسبی با حقوق بشر ندارد و در نتیجه این تحریمها، جامعه بشری از دانش و استعداد مردم ایران محروم شده است.
در ادامه این دیدار، برنت ویلتون، دبیر کل سازمان بینالمللی کارفرمایان(IOE) مباحث مربوط به تأمیناجتماعی را از مسائل پیچیده و بسیار مهم در تمام کشورها ارزیابی کرد و گفت: تمامی کشورها میخواهند که نظام تأمیناجتماعی پیشرفته و جامعی داشته باشند و در همه جا هم مشکل تأمین مالی در این رابطه وجود دارد.
وی با اشاره به عضویت ایران در اتحادیه بینالمللی تأمیناجتماعی از مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی دعوت کرد که نظرات و تجربیات این سازمان را به اتحادیه بینالمللی تأمیناجتماعی و سازمان بینالمللی کارفرمایان منتقل کند.
برنت ویلتون، استفاده از فنآوری اطلاعات را در سازمان تأمیناجتماعی قابل توجه دانست و از کانون عالی کارفرمایان ایران برای انتقال این تجربیات به سازمان بینالمللی کارفرمایان دعوت کرد.
وی همکاری نهادهای ذیربط برای ایمنی شغلی و بهداشت را مورد تأکید قرار داد و گفت: سرمایهگذاری در ایمنی شغلی بهترین سرمایهگذاریهاست.
محمد عطاردیان، دبیر کانون عالی کارفرمایان ایران نیز در این دیدار برقراری ارتباط بین سازمان تأمیناجتماعی و سازمان بینالمللی کارفرمایان را مفید و سازنده دانست.
وی با بیان اینکه قانون تأمیناجتماعی مربوط به 40 سال قبل و نیازمند بازنگری است، اظهار داشت: تأمیناجتماعی علاوه بر ایجاد امنیت و آرامش برای کارگران، موجب آسایش خاطر کارفرمایان نیز میشود و امنیت تولید و توسعه کشور را نیز به دنبال دارد.