شفاآنلاین-رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور از تشکیل کارگروه تخصصی الگوی تولید، توزیع و مصرف روغن به ویژه پالم در این انستیتو خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر «مجید حاجی فرجی» گفت: با توجه به نگرانی های ایجاد شده در رابطه با
موضوع استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی و انتشار نظرات مختلف در این
خصوص، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور بنا به درخواست معاونت
بهداشت وزارت بهداشت، اقدام به تشکیل کارگروه تخصصی روغن با شرکت اعضای
هیات علمی گروه های تغذیه و صنایع غذایی انستیتو کرد.
وی افزود: با
توجه به ابعاد گسترده موضوع، از گروه های مختلف علمی و پژوهشی انستیتو
خواسته شده تا از دیدگاه های صنایع غذایی و نیز سلامت تغذیه ای ، موضوع را
بررسی کنند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت:
در دومین جلسه این کمیته و بررسی اولیه منابع علمی مرتبط با روغن پالم،
مقرر شد مطالب ارائه شده از سوی اعضای گروه در سه محور معرفی روغن پالم و
ساختار شیمیایی فراکسیون های مختلف آن، اثرات بالینی مصرف روغن پالم در
رژیم غذایی و قوانین بین المللی درباره استفاده از روغن پالم در صنعت غذا
طبقه بندی شده و برای سیاستگذاری به مراجع ذی ربط ارائه و به نحو مقتضی
اطلاع رسانی شود.
حاجی فرجی در ادامه از تشکیل منظم جلسات مزبور
خبر داد و بر عزم انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در بررسی
تمامی جنبه های استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی تاکید کرد.
وی
افزود: با توجه به جنبه های مختلف تکنولوژیکی و تغذیه ای، استفاده از روغن
پالم در محصولات لبنی مختلف در جلساتی ،بررسی و مقرر شد تا انستیتو با
همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان
ملی استاندارد نسبت به بررسی کارشناسی و پیشنهاد جداول پروفایل اسید های
چرب مورد قبول فرآورده های لبنی مختلف اقدام کند.
رئیس انستیتو
تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: از سایر تصمیماتی که در جلسات
برگزار شده در انجمن صنایع لبنی اتخاذ شد می توان به ممنوعیت استفاده از
پالم استئارین و پالم کرنل در مغز (میکس) بستنی تا اطلاع ثانوی اشاره کرد.
وی
ادامه داد: از سوی دیگر، پیشنهاد شد تا با پروژه های تحقیقاتی با همکاری
انستیتو و انجمن صنایع لبنی، امکان جایگزینی چربی های گیاهی مناسب با روغن
پالم در محصولات لبنی مختلف از جنبه های تکنولوژیکی، ارزیابی حسی و تغذیه
ای بررسی شود.