کد خبر: ۳۵۴۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - 2024December 16
سید محی الدین حسینی ارسنجانی
نمایش دستاورد‌های نظام و دولت در زمینه‌های مختلف، از جمله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، می‌تواند به افزایش روابط حسنه بین دولت و ملت و در نهایت کل حاکمیت با مردم کمک کند.
شفاآنلاین:جامعه>رابطه ملت و دولت اگر اصلاح و از جنبه‌های مثبت آن اگر مورد حمایت باشد و تقویت گردد می‌تواند به دوام و بقای حاکمیت و افزایش رضایت‌مندی مردم بی‌انجامد. در این راستا باید ساز و کار‌هایی فراهم گردد و اقداماتی دوجانبه صورت گیرد تا یک به یک ابعاد اجتماعی روابط بین ملت و دولت و دولت با ملت به معانی واقعی آن شکل گیرد.
اولین اقدام ایجاد یک پیوست رسانه‌ای قوی و معنادار برای مسائل مرتبط با ارتباط مردم بانظام است که می‌تواند نقش بسیارمهمی درشکل‌دهی افکار عمومی و تقویت این ارتباط ایفا کند. روایت‌سازی مثبت و‌امیدبخش از اقدامات دولت به ملت یک جنبه مهم از جنبه‌های اجتماعی این امر است. بیان واقعیات جامعه بویژه از جنبه‌های مثبت آن یعنی روایت موفقیت‌های دولت و حاکمیت در برابر مردم بویژه در زمینه‌های رفاهی و معیشتی آنان. مثلاً شناسایی و برجسته‌سازی داستان‌های موفقیت افراد و گروه‌های مختلف جامعه، می‌تواند به ایجاد حس‌امید و تقویت انگیزه در مردم و اعتماد عمومی آحاد جامعه به حاکمیت کمک کند. نمایش دستاورد‌های نظام و دولت در زمینه‌های مختلف، از جمله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، می‌تواند به افزایش روابط حسنه بین دولت و ملت و در نهایت کل حاکمیت با مردم کمک کند. با تأکید بر ارزش‌های مشترک و هویت ملی، می‌توان پیوندی عمیق‌تر بین مردم و نظام و کارگزاران آن که در رأس آن‌ها رهبری عزیز و رؤسای محترم قوای سه‌گانه است ایجاد کرد. استفاده از زبان ساده و قابل فهم برای بیان مسائل پیچیده، باعث می‌شود که پیام‌ها به راحتی درک شوند. همچنانکه استفاده از تصاویر و ویدئو‌های جذاب و کوتاه، می‌تواند به انتقال بهتر پیام‌های متقابل کمک کند. پیام‌هایی که باید با توجه به تنوع مخاطبان(اقشار مختلف اجتماع) و علایق آن‌ها(سلایق سیاسی و اجتماعی اقشار و گروهها) طراحی شوند. اما از یک‌جهت ایجاد کانال‌های ارتباطی دو طرفه بین مردم و حاکمانشان مانند صدا و سیما و وسایل ارتباط جمعی، شبکه‌های اجتماعی، وب سایت‌ها و سامانه‌های پیام‌رسانی، به مردم این امکان را می‌دهد تا نظرات و پیشنهاد‌ات خود را به صورت مستقیم با دولت مطرح کرده و در جریان بگذارند. توجه به اصل مهم پاسخگویی سریع و شفاف به سؤالات و انتقادات مردم، به افزایش اعتماد عمومی بین مردم و کارگزاران نظام اسلامی کمک می‌کند. تشویق مردم به مشارکت در امر مهم تولید محتوا‌های سازنده و انتشار آن‌ها به نفع کشور و مردم، می‌تواند به ایجاد حس مالکیت ایران و منافع آن در وجو آن‌ها به تقویت روابط مثبت بین دولت و مردم بی انجامد. مردم ایران و غیر ایران اگر بدانند حاکمیت‌هایشان از جهات مختلف حکومت داری‌هایشان بویژه در زمینه افزایش آزادی‌های مشروع و قانونی و امتیازات اجتماعی با آنان به درستی رفتار می‌کنند خودشان از جمله عوامل حفظ چنین حاکمیتی خواهند شد اما اگر توده‌های اجتماعی به این نتیجه برسند که چنین حاکمیتی توان پاسخ به نیاز‌های اجتماعی و اقتصادی‌اشان را ندارد با انان دچار مشکل شده و اختلافات بین آنان تشدید می‌گردد و اعتراضات مستمرشان تبدیل به بحران‌های اجتماعی می‌گردد. بنابراین هر دولت و حاکمیتی باید در پاسخ به نیاز‌های عموم مردم برمامه داشته باشد. در واقع حاکمیت دولت‌ها از مردم است و تا مردم نخواهند اتفاقی نمی‌افتد و هرگاه حاکمیتی اراده خدمت و حمایت ازمردم را از خود سلب کند. این دولت پس از مدتی از مشروعیت و مقبولیت افتاده و امکان دوام و بقای ان از میان خواهد رفت و در کشور هرج و مرج بوجود می‌آید. بنابراین مهم است که بین مردم و دولت روابط اجتماعی قوی و دقیق و روشن باشد تا سایر ابعاد حکومتشان از جمله اقتصاد، فرهنگ و سیاستشان نیز دیده و تقویت شده و به بلوغ لازم و نتایج کامل برسند. اماتازمانی که به تقویت رفتار اجتماعی بین حاکمان و مردمشان توجه نگردد سایر جنبه‌ها نیز فراهم نشده وتأمین نمی‌گردد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: