به گزارش شفا آنلاین:عوامل متعددی در بروز اختلالات روانی نقش دارند که از جمله آن میتوان به عوامل ژنتیکی، تروماهای دوران کودکی، فشارهای اجتماعی، مشکلات اقتصادی و تنهایی اشاره کرد.
بسیاری از افراد به دلیل احساس شرم و ترس از قضاوت دیگران از به اشتراک گذاشتن مشکلات روانی خود با دیگران خودداری میکنند، این در حالی است که مشکلات روانی مانند هر بیماری دیگری قابل درمان بوده و با کمک گرفتن از متخصصان و درمانهای مناسب میتوان به زندگی سالم و شاد برگشت.درمانهای شناختی و رفتاری، روان درمانی و دارو درمانی از روشهای متداول درمان اختلالات روانی هستند. مراقبت از سلامت روان تنها به درمان اختلالات روانی محدود نمیشود و با اتخاذ سبک زندگی سالم میتوان از بروز اختلالات روانی جلوگیری کرد.
فعالیت بدنی منظم، تغذیه سالم، خواب کافی از جمله عوامل مهم در حفظ سلامت روان هستند و ایجاد فضای امن و مناسب برای بیان احساسات و مشکلات روانی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
گفتگو با اعضای خانواده، دوستان و متخصصان سلامت روان میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند، همچنین اهمیت به روابط اجتماعی و برقراری روابط مثبت با افراد نیز از عوامل مهم در حفظ سلامت روان است.
ارتباط و همراهی با افراد مورد علاقه به کاهش تنهایی و احساس امنیت کمک میکند، از سوی دیگر در مورد کودکان و نوجوانان مهم است که از دوران کودکی به آنها در مورد سلامت روان آگاهی داده و مهارتهای مناسب برای کنار آمدن با چالشهای زندگی به آنها آموزش داده شود.
بسیاری از نهادهای حکومتی و غیردولتی در زمینه بهبود سلامت روان فعالیت میکنند که با حمایت از این نهادها و ترویج آگاهی عمومی در مورد سلامت روان میتوان گامهای مهمی در راستای ایجاد جامعهای با افرادی که سلامت روانی دارند برداشت.
در نتیجه سلامت روان به عنوان پایه و اساس زندگی شاد و پویا نیازمند توجه و مراقبت ویژه است و با ایجاد آگاهی عمومی در مورد اهمیت سلامت روان و اتخاذ سبک زندگی سالم میتوان به سمت جامعهای با افراد سالم روان و بهرهور حرکت کرد.