وی الکل متانول را یکی از ترکیبات خطرناک در مشروبات الکلی دانست و گفت: افزایش موارد مسمومیت با این الکلها احتمالاً به دلیل بالا بودن غلظت متانول و ترکیب آن با اتانول در این مشروبات است. ماده اصلی در مشروبات الکلی"اتانول" است و مصرف آن با افزایش سطح آن در خون، باعث بروز علائم مسمومیت میشود همچنین مصرف متانول تأثیرات جبرانناپذیری بر سیستم عصبی مرکزی خواهد داشت.
تیموری افزود: الکلهای حاوی اتانول و متانول به سرعت وارد خون شده و بر روی سیستمهای عصبی، بینایی، گوارشی و قلبی عروقی تأثیر میگذارد. مصرف همزمان این دو نوع الکل میتواند به گشاد شدن عروق قلبی و محیطی، افت فشار خون، حملات قلبی و افزایش ضربان قلب منجر شود. اگرچه اتانول و متانول از طریق ادرار و مدفوع دفع میشوند، اما مقدار زیادی از این الکلهای سمی در بدن باقی مانده و میتواند موجب نارسایی کلیوی شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اختلالات بینایی ناشی از مصرف مشروبات الکلی سمی، تصریح کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه مشروبات معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار علائمی مانند تاری، سیاهی دید و اختلال دید رنگهای دید برفکی و حتی نابینایی میشوند.
به گفته وی متأسفانه این روزها علائم مسمومیت الکلی در نوجوانان هم دیده میشود بنابراین با توجه به حساسیت سن نوجوانی، لازم است خانوادهها از مشاوره و روانشناسی بالینی برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر و الکل فرزندان خود استفاده کنند. همچنین در صورتی که خانوادهای متوجه مصرف الکل فرزند خود شد باید فوراً فرد مصرف کننده را به بیمارستان منتقل کرده و منتظر بروز علائم مسمومیت الکلی نمانند.
این متخصص طب اورژانس در پایان گفت: مصرف غیر عمدی محصولات حاوی الکل صنعتی همچون دهان شویهها و مواد ضدعفونی کننده توسط کودکان میتواند عوارض غیرقابل جبرانی بر جای بگذارد بنابراین باید مراقب باشیم که این مواد در دسترس کودکان قرار نگیرد.