به گزارش شفا آنلاين به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علیرضا جزینی در مراسم تودیع و معارفه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز گفت: با توجه به حساسیت استان البرز، حکم دبیری شورا سریعاً توسط وزیر کشور و دبیرکل ستاد صادر شد تا به ساماندهی مطلوب در این حوزه برسیم.
وی با اشاره به تهدیدات داخلی و خارجی در حوزه مبارزه با مواد مخدر افزود: بر اساس گزارش سازمان ملل، در سالهای 2012 و 2013 به ترتیب 154 هزار و 209 هزار هکتار زمین در افغانستان زیرکشت خشخاش رفته است و بر اساس پیش بینیها این رقم تا پایان سال 2014 به 240 هزار هکتار خواهد رسید.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در طول سالهای 2012 تا 2014 تعداد استانهای افغانستان در کشت موادمخدر از 15 به 19 استان افزایش پیدا کرده است، همچنین میزان مواد مخدر تولید شده در افغانستان در سال 2012 تا 2013 به ترتیب 3700 تن و 5500 تن بوده که در سال 2014 به 7000 تن میرسد.
جزینی ادامه داد: ناتو و آمریکاییها به بهانه مقابله با ترورسیم و مواد مخدر وارد افغانستان شدند اما از زمان حضور آنان در آن کشور، کشت و تولید موادمخدر افزایش یافته است، اما ایران موفق شد در سال گذشته 573 تن مواد مخدر کشف کند که با منشا تریاک به 820 تن میرسد، در 5 ماهه نخست امسال نیز 195 تن انواع موادمخدر کشف شده که با احتساب منشا تریاک به 250 تن میرسد.
وی موضوع اعتیاد و مبارزه با آن را امری حیاتی عنوان کرد و گفت: وجود بیش از یک میلیون معتاد در کشور و مصرف سالانه 500 تن از انواع مواد، حاکی از ضرورت رسیدگی و ساماندهی این مهم است.
وی در ادامه 65 درصد همسرآزاریها، 55 درصد طلاقها، 30 درصد کودک آزاریها و 23 درصد خشونت را ناشی از مواد مخدر عنوان کرد و گفت: اگر سایر جرایم را از این آمارها منفک سازیم، بخش اعظمی از آسیبهای اجتماعی ارتباط مستقیمی با مصرف مواد مخدر دارند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مصرف مواد مخدر از سبک سنتی به صنعتی تغییر یافته است، ادامه داد: برابر آمارهای اعلام شده 80 درصد معتادان کشور، علاوه بر مواد سنتی، شیشه نیز مصرف میکنند و این امر ناشی از تولید آسان این نوع ماده مخدر نسبت به خشخاش است.
جزینی با بیان اینکه با احتساب خانواده معتادان حدود 6 میلیون نفر در کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر معضل اعتیاد هستند، افزود: 70 درصد زندانیان داخل کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم مرتبط با جرایم مواد مخدر هستند و 40 درصد به جرائم خرد نیز توسط معتادان صورت میگیرد.
وی اظهار داشت: معتادانی که خود را به مراکز درمانی معرفی میکنند برابر قانون بیمار محسوب میشوند و اگر این افراد نسبت به درمان اقدام نکنند و در قالب کارتن خوابها و بیخانمان دیده شوند با دستور قاضی باید دستگیر و به مراکز درمانی معرفی شوند.
جزینی سود سالانه قاچاقچیان از تجارت مواد مخدر را 465 میلیار دلار عنوان کرد و گفت: در داخل کشور سود حاصل از این رقم 3 میلیارد دلار است که نصیب قاچاقچیان ایرانی میشود.
وی قیمت ماده مخدر شیشه در سال 85 را 150 تا 170 میلیون تومان در هر کیلو عنوان کرد و گفت: اکنون قیمت شیشه به 17 میلیون تومان رسیده که این نشاندهنده شروع توطئه و جنگ نرم از سوی دشمن است لذا مقابله با مواد مخدر به خصوص صنعتی از حساسیت و اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی به شیوع اعتیاد در بین دانشآموزان اشاره کرد و گفت: سقف سنی اعتیاد در کشور 15 تا 64 سال اعلام شده است که بر اساس گزارشها 4 دهم درصد از دانشآموزان شیشه مصرف میکنند و یک درصد نیز به صورت تفننی مواد مخدر مصرف میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت استان البرز اشاره کرد و گفت: البرز یکی از استانهای مهم کشور و کمربند ایمنی پایتخت محسوب میشود بنابراین میزان ایمنی این استان در پایتخت اثرگذار است و این امر به افزایش توانمندی استان برمیگردد.
جزینی بر اولویتبندی و کنترل آسیبها تأکید کرد و گفت: استراتژی اصلی باید پیشگیری از اعتیاد باشد، کمیتههای مبارزه با مواد مخدر شورا نیز حلقههای به هم پیوستهای هستند که باید با برنامهریزی و ارائه گزارشهای منظم به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان، به شورا پیوند یابند.
وی پاکسازی مناطق پر خطر، اهتمام بر تشکیل مرتب جلسات و کمیتههای استان، در محورهای پیشگیری، مقابله و درمان و توانمندسازی و صیانت از خانوادهها را از اولویتهای اصلی شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برشمرد و خطاب به فرمانداران، ضرورت فعال شدن کمیتههای مبارزه با مواد مخدر در شهرستانها را مورد تأکید قرار داد و گفت: گزارش مرتب فعالیتها زمینه توسعه خدمات از سوی نهادهای بالادستی را فراهم میسازد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: طی دو سال گذشته، 25 میلیارد تومان صرف هزینه درمانی معتادان شده است که سهم استان البرز از این رقم یک میلیارد و 400 هزار تومان بوده است. لذا باید اشتغالزایی و حرفه آموزی معتادان مورد توجه قرار گیرد.
جزینی اظهار داشت: شهرداری کرج با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، برنامهریزی جهت احداث نمایشگاهی دائمی را در قالب دهکده سلامتی به منظور نمایش آسیبها و آموزش همگانی در دستور کار قرار دهد. در مبارزه با مواد مخدر باید به مردم آموزشهای لازم داده شود. ما معتقدیم باید از ظرفیتهای خوب استان در جهت بهبود وضعیت استان بهره جست.
وی با اشاره به اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر گفت: نمیتوان به صورت انفرادی و تک دستگاهی با مواد مخدر مبارزه کرد، باید همه اقشار مختلف اعم از هنرمندان، مددکاران، روحانیون، ائمه جمعه و جماعات، ورزشکاران، مداحان، خیرین و... در این مبازه مشارکت کنند که ستاد در این زمینه با هر یک از این اقشار تفاهمنامههایی امضا کرده است.
سیدحمید طهایی، استاندار البرز نیز در این جلسه تأکید کرد: با یاری یکدیگر کمک کنیم تا معضل اعتیاد را که بخشی از جامعه گرفتار آن است، حل کنیم. استان البرز با توجه به جدیدالتاسیس بودن آن، هنوز به ساماندهی مطلوب در بخش اداری نرسیده است. و نسبت به دیگر استانها از امکانات کافی برخوردار نیست.
وی میزان کشفیات مواد مخدر، رشد بیرویه جمعیت و قرار گرفتن استان البرز در مسیر ترانزیت را نشانگر مستعد بودن استان در گرایش به اعتیاد دانست و گفت: مبارزه با مواد مخدر کار مسئولان استان را سنگینتر میکند و انتظار بنده این است که دوستان همانطور که در حوزه ماموریتی خود احساس مسئولیت میکنند در این موضوع نیز ما را یاری کنند.
در این جلسه علی اسدیان، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز اظهار داشت: اعتیاد، موضوعی تک بعدی نیست بلکه ابعاد و مختلف و پیچیدهای دارد و چند لایه است که باید به آن پرداخته شود، متأسفانه مواد مخدر و اعتیاد بر ابعاد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه تاثیرگذار است و مقابله با آن نیز نیازمند بررسی است.
وی بیان داشت: در حوزه اعتیاد، همه دستگاهها بر اساس شرح وظایف خود مسئول هستند، برخی دستگاهها اعم از ناجا و اطلاعات در خط مقدم مبارزه هستند و قطعاً و پشتیبانی دستگاه قضایی در پیشبرد اهداف و سیاستهای مبارزه موثر است.
اسدیان از دستگاههای عضو شورا و ستاد دست یاری طلبید و گفت: با توجه به حجم کار اگر همدلی و همیاری میان دستگاه نباشد کاری از پیش نخواهد رفت، لذا ما نیازمند همکاری شما عزیزان هستیم.
در این جلسه از زحمات سردار گودرزی فرمانده سابق نیروی انتظامی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز قدردانی شد و با حکم وزیر کشور و دبیرکل ستاد سیدحمید طهایی استاندار البرز بهعنوان رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و علی اسدیان به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز معرفی شدند.