وی خاطرنشان کرد: صاحب نظران سلامت بیماری هایی نظیر سرطان، بیماری های قلبی- عروقی، تصادفات و سایر موارد را عوامل تهدید کننده سلامت می دانند که درست است؛ حال آن که بر اساس تحقیقات ما در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و محققان تهرانی مشخص شده که مردم اعتیاد را عامل تهدید کننده سلامتی شان می دانند.
وی ادامه داد: از آنجا که اصل بر پیشگیری و توانمندسازی است، این موضوع به تنهایی بر عهده وزارت بهداشت نیست. بلکه نهادهایی از جمله آموزش و پرورش، خانواده، جامعه، رسانه ها و صدا و سیما نیز در این زمینه می توانند نقش بسزایی را ایفا کنند.
رئیس کنگره دانش اعتیاد به شفا آنلاین گفت: البته وزارت بهداشت برای این که به تدریج پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی ناشی از آن را در شبکه بهداشت ادغام کند برنامه عملیاتی تدوین کرده است اما برای اجرا منتظر منابع مالی است.
وی یادآورشد: در واقع بیماری های قلبی و... طول عمر انسان را و اعتیاد عرض آن را کاهش می دهد.عرض عمر یعنی طول سال هایی که انسان بدون بیماری و مشکل زندگی می کند.
چرا افراد معتاد می شوند؟
دکتر جغتایی، لذت( خوش گذرانی) و گاهی فرار از یک مشکل، استرس، ناراحتی و افسردگی را علل معتاد شدن دانست و بیان کرد: حال آن که برای مقابله از در دام افتادن اعتیاد جامعه باید شاداب باشد، سبک زندگی مردم عوض شود، افراد جامعه به ویژه جوانان توانایی نه گفتن و توانایی تفکر منطقی در جامعه را کسب نمایند.
گفتنی است این کنگره از 19 تا 21 شهریور ماه در مرکز همایش های رازی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.