شفا آنلاین>سلامت>به لطف پیشرفتهای عظیم پزشکی از اواخر قرن بیستم بدین سو، امروزه میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در مقایسه با دهه هشتاد میلادی به نصف کاهش یافته است.
به گزارش شفا آنلاین:با این حال پزشکان همچنان در درمان بسیاری از سرطانها، از جمله بیش از ۸۰ درصد از برخی از پیشرفتهترین سرطانهای پستان، ناکام هستند و بخش قابل توجهی از بیمارانی که به درمان پاسخ میدهند همچنان متاستاز یا گسترش سلولهای سرطانی به دیگر نقاط بدن را تجربه میکنند.
حالا اما تیمی از محققان در دانشگاه استنفورد آمریکا میگویند عاملی را پیدا کردهاند که نقشی اساسی در متاستاز تومورهای سرطان پستان در بدن ایفا میکند. این پروتئین که «ایانپیپی۱» (ENPP1) نام دارد، توسط سلولهای سرطانی و سالم داخل و اطراف تومور تولید میشود و به عنوان یک کلید روشن/خاموش عمل میکند.
پژوهشگران اعتقاد دارند سطح بالای این ماده در بدن با مقاومت در برابر ایمنیدرمانی و متاستازهای بعدی ارتباط دارد.
ایمنیدرمانی یا ایمونوتراپی به نوعی روش معالجه سرطان گفته میشود که در آن پزشکان از سیستم ایمنی خود بدن برای مبارزه با بیماری استفاده میکنند و به آن کمک میکنند تا سلولهای سرطانی را شناسایی کرده و به آنها حمله کند. از این شیوه میتوان به تنهایی و یا در ترکیب با سایر روشهای درمانی (مانند جراحی، شیمیدرمانی یا رادیوتراپی) استفاده کرد و در حال حاضر به عنوان دوره استاندارد درمان برای برخی سرطانها تجویز میشود.
ایمونوتراپی
به این صورت کار میکند که یک سلول ایمنی (به نام «تی»)، یک سلول سرطانی
را از کار میاندازد و مانع از تعامل آن با سلولهای بدن میشود. اما برای
اینکه این کار موثر باشد، این سلولهای «تی» باید وارد تومور شوند. / یورونیوز