به گزارش شفا آنلاین،محمدتقی حسنزاده درباره پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای جوانان گفت: این پیمایش از سال 79 هر سه سال یک بار در سطح کشور اجرا شده است. موج ششم این پیمایش با هدف شناخت نگرشها و رفتارهای اجتماعی و فرهنگی جوانان 15 تا 29 سال سراسر کشور در سال 92 در بین 15 هزار نفر به عنوان جامعه نمونه - که معرف ملی و استانی جمعیت جوان کشور هستند- انجام شده است.
او با اشاره به محورهای مورد مطالعه گفت: هویت، در ابعاد فردی، دینی ملی و انقلابی، خانواده، ازدواج و طلاق، رفاه و تامین اجتماعی، اخلاق و تربیت، جمعیت و مهاجرت، مشارکت اجتماعی و سیاسی، اشتغال و مهارتآموزی، فضای مجازی، رسانه و ارتباطات، اوقات فراغت، آموزش، دانش و پژوهش، مسکن، تربیتبدنی و ورزش، جرایم و آسیبهای اجتماعی، خلاقیت و ابتکار، بهداشت و سلامت و تهاجم فرهنگی، 17 مساله و موضوع اصلی جوانان در این مطالعه است.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه این مطالعه با رعایت ویژگیهای سنی و جنسی، سطح تحصیلات، دین، شغل، اقتصاد، زبان و قویت انجام شده است، گفت: 50.1 درصد پاسخگویان مرد و 49.9 درصد آنان زن بودهاند. این مطالعه در میان گروههای مختلف تحصیلی از دانشآموزان دوره ابتدایی گرفته تا دکترا و دانشجویان حوزه و زنان خانهدار، سربازان و... انجام شده است.
او با اشاره به نتایج به دست آمده در این پیمایش در مقوله استفاده جوانان از اینترنت، گفت: کمتر از پنج درصد از جوانان از اینترنت برای مراجعه به سایتهای غیراخلاقی و موارد غیرضرور استفاده میکنند و 12.3 درصد از اینترنت برای دانلود فیلم، موسیقی و عکس بهره میگیرند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره دلایل استفاده جوانان از شبکههای اجتماعی گفت: 39 درصد از پاسخگویان فراراز تنهایی و سرگرمی، 22.3 درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگیزه خود برای استفاده از شبکههای اجتماعی ذکر کردند و کمتر از 5 درصد از این افراد از شبکههای اجتماعی برای مسائل غیرضرور استفاده میکنند. ضمن اینکه 69.3 درصد پاسخگویان برای بهرهگیری از اینترنت از فیلترشکن استفاده میکنند.
او ادامه داد: کمتر از پنج درصد از جوانان از اینترنت برای مراجعه به سایتهای غیراخلاقی و موارد غیرضرور استفاده میکنند و 12.3 درصد از اینترنت برای دانلود فیلم، موسیقی و عکس استفاده میکنند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره دلایل
استفاده جوانان از شبکههای اجتماعی گفت: 39 درصد از پاسخگویان فراراز
تنهایی و سرگرمی، 22.3 درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگیزه خود
برای استفاده از شبکههای اجتماعی ذکر کردند و کمتر از 5 درصد از این افراد
از شبکههای اجتماعی برای مسائل غیرضرور استفاده میکنند. ضمن اینکه 69.3
درصد پاسخگویان برای بهرهگیری از اینترنت از فیلترشکن استفاده میکنند.
حسنزاده
درباره نتایج به دست آمده در سنجش هویت دینی و ملی جوانان ایرانی نیز گفت:
82 درصد از جوانان از مسلمان بودن خود کاملا احساس افتخار میکنند و 68.1
درصد آنان گفتهاند که در صورت بروز مشکل برای کشور در حفاظت از مرزهای
ایرانی میکوشند.
او گفت: از بعد انقلابی 72.5 درصد پاسخگویان معتقدند که باید از جمهوریت و اسلامیت نظام حفاظت کرد. 78.9 درصد از زندگی در روابط خانوادگی خود راضی هستند و 81.7 درصد از آنان نیز در خانواده خود احساس آرامش، رضایت و امنیت میکنند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره آمار به دست آمده در این پژوهش در زمینه ازدواج و طلاق نیز گفت: 82.6 درصد جوانان مخالف انتخاب همسر از طریق فضای مجازی هستند، همچنین 55.6 درصد آنان معتقدند که پایبندی به سنتهای ازدواج مانند برگزاری مراسم، مهریه و جهیزیه تاثیر خوبی در پایداری زندگی مشترک دارد.
حسنزاده با اشاره به نظرسنجی انجام شده در زمینه طلاق، گفت: 76.9 درصد جوانان معتقدند که مشکلات اقتصادی و فقر در وقوع طلاق موثر است. علاوه برآن به اعتقاد پاسخگویان، شغل نسبت به مسکن اولویت دارد و 68.4 درصد آنان معتقدند که دستیابی به مسکن از طریق اشتغال قابل حل است.
او گفت: به اعتقاد 86.4 درصد جوانان یافتن شغل نیاز به سفارش، توصیه و روابط به جای ضوابط دارد.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره نتایج به دست آمده در زمینه آموزش گفت: 41.8 درصد جوانان اعتقاد دارند که آموزش مدارس و دانشگاهها کارآمد است.
حسنزاده با اشاره به نتایج به دست آمده درباره نحوه اوقات فراغت جوانان گفت: به طور میانگین اوقات فراغت جوانان درهفته 28.7 ساعت است که 56.1 درصد آنان اعتقاد دارند که گذران اوقات فراغت باید همراه با خانواده باشد. به اعتقاد 58.3 درصد جوانان مسئولیت برنامهریزی برای اوقات فراغت باید برعهده دولت باشد.
او درباره دادههای به دست آمده در زمینه تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی، استفاده از رایانه و ورزش کردن به عنوان روشهای گذران اوقات فراغت، گفت: 65.8 درصد هر روز تلویزیون تماشا کرده و 52.9 درصد روزانه موسیقی گوش میکنند. 42 درصد از رایانه استفاده کرده و 23.7 درصد از جوانان نیز هر روز ورزش میکنند که میزان ورزش جوانان نسبت به پژوهش سه سال قبل، 10 درصد افزایش یافته است.
حسنزاده با بیان اینکه 71.6 جوانان ورزش میکنند، گفت: 47.9 درصد آنان یک تا دو ساعت طی روز این کار را انجام میدهند و حدود 30 درصد از جوانان به هیچ وجه ورزش نمیکنند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره علت ورزش نکردن جوانان گفت: 36.5 درصد از آنها فرصت نداشتن و کارهای مهمتر از ورزش را علت ورزش نکردن عنوان کردند. 29.7 درصد حوصله نداشتن، 26.5 درصد فرصت نداشتن، 19.7 درصد دسترسی نداشتن به امکانات ورزشی و 14.7 درصد هزینه گران باشگاهها را دلیل این امر توصیف کردند و به اعتقاد 14.4 درصد نیز دسترسی جوانان به امکانات ورزشی ضعیف است.
او درباره مهمترین مشکلات استفاده از امکانات ورزشی، گفت: 33.6 درصد هزینه بالای اماکن ورزشی و 24 درصد دوری این اماکن از محل زندگی را مهمترین علل مشکلات استفاده از امکانات ورزشی ذکر کردند.
حسنزاده به نگرش جوانان در این پیمایش نسبت به بهداشت و سلامت خود اشاره کرد و گفت: 40.6 درصد از جوانان معتقدند که امکانات موجود در زمینه بهداشت راضیکننده نیست.
او در مورد نحوه دستیابی جوانان به اخبار گفت: 45.5 درصد آنها صداوسیما را با عنوان رسانه مورد اعتماد برای دستیابی به اخبار ذکر کردند و 13.3 درصد آنان از شبکههای ماهوارهای برای اطلاع از اخبار استفاده میکنند.
او درباره نتایج پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای جوانان در حوزه عفاف و حجاب گفت: 76.4 درصد پاسخگویان، رعایت مسائل شخصی در روابط دختر و پسر را برای حفظ عفاف ضروری میدانند. 42.7 درصد جوانان نیز معتقدند حفظ عفاف ربطی به نوع پوشش ندارد.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به مهمترین دلایل جوانان از نگاه پاسخگویان برای مهاجرت به خارج از کشور گفت: 43.4 درصد پاسخگویان دستیابی به رفاه و آینده بهتر را دلیل انجام این کار ذکر کردند.
حسنزاده درباره بیشترین نگرانیهای جوانان گفت: 30.6 درصد جوانان مسائل مالی و اقتصادی، 28.9 درصد آنان اشتغال مناسب، 10.8 درصد تحصیل و قبولی در کنکور و7.5 درصد از جوانان نیز ازدواج را بیشترین نگرانی خود ذکر کردهاند.
او درباره مهمترین شاخصهای زندگی خوب از نظر جوانان در این پیمایش نیز
گفت: 36.8 درصد موفقیت اجتماعی و منصب شغلی بالا، 31.6 درصد برخورداری از
خانواده و دوستان دلسوز و 23.7 درصد نیز درآمد بالا را مهمترین شاخصهای
زندگی خوب دانستهاند.
رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش
و جوانان مسکن، سلامت، ازدواج، تحصیل و تفریح را مهمترین هزینهها از نظر
جوانان برای خانواده برشمرد.
حسنزاده در پایان درباره مهمترین وظیفه دولت از نظر جوانان گفت: 47.3 درصد پاسخگویان تامین شغل و امنیت شغلی، 20.8 درصد امنیت اجتماعی و اقتصادی و 15.1 درصد حل مشکل مسکن را مهمترین وظیفه دولت در حوزه جوانان ذکر کردند.
ایسنا
به نظرم اون دید بدی که بعضی از افراد به اینترنت در خصوص ازدواج اینترنتی دارند اشتباه هست...
اینترنت هم همین مثل دنیای خودمون هست ، اما بزرگتر هست و راحتتر هم میشه با دیگران آشنا شد.
از طرف مای دانشجو که نباید بریم از خیابون همسرمون رو پیدا و ازدواج کنیم