کد خبر: ۳۲۷۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023June 20
آنچه در عمل مشاهده می‌شود میزان مصرف دارو در کشور پس از اجرای طرح الکترونیکی شدن نسخ تغییر نکرده است و تعداد اقلام دارویی در هر نسخه با نسخه‌ های کاغذی تفاوتی ندارد

شفا آنلاین>سلامت>رئیس‌ انجمن داروسازی بالینی ایران گفت: طرح دارویار قرار نبود پرداختی از جیب مردم را کاهش دهد بلکه قرار بود تفاوتی در پرداختی از جیب مردم برای خرید دارو ایجاد نشود، یعنی اینکه مردم نباید مابه التفاوت قیمت دارو را از جیب بپردازند.

به گزارش شفا آنلاین:جمشید سلام‌زاده با اشاره به اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی گفت: آنچه در عمل مشاهده می‌شود میزان مصرف دارو در کشور پس از اجرای طرح الکترونیکی شدن نسخ تغییر نکرده است و تعداد اقلام دارویی در هر نسخه با نسخه‌ های کاغذی تفاوتی ندارد، موضوع فرهنگسازی در مردم برای عدم اصرار برای تجویز دارو، عدم مصرف خودسرانه دارو و آموزش صحیح نسخه‌نویسی به پزشکان و تجویز منطقی دارو از مواردی است که می‌تواند کمک زیادی به کاهش مصرف دارو در کشور کند.

رئیس‌ انجمن داروسازی بالینی ایران ادامه داد: همچنین باید نظارت در این زمینه نیز افزایش پیدا کند. در حال حاضر هر نسخه شامل سه الی ۴ نوع دارو می‌شود. از سویی میزان مصرف مسکن‌ها و دارو‌های ضد درد و التهاب در کشور ما بالا است و در همه دنیا این تیپ دارو‌ها پر مصرف هستند. بسیاری از بیماری‌ها عارضه درد و تب دارند و در حال حاضر بر اساس آنچه در نسخ می‌بینیم این دارو‌ها جزء دارو‌های پر مصرف هستند و مردم نیز می‌توانند به صورت بدون نسخه این دارو‌ها را تهیه کنند.

وی افزود: طرح دارویار قرار نبود پرداختی از جیب مردم را کاهش دهد بلکه قرار بود تفاوتی در پرداختی از جیب مردم برای خرید دارو ایجاد نشود، یعنی اینکه مردم نباید مابه التفاوت قیمت دارو را از جیب بپردازند. در حال حاضر واقعیت این است که در تأمین منابع لازم برای تسویه حساب داروخانه‌ها و مراکز بیمارستانی این منابع به اندازه کافی تأمین نشده است و در بودجه ۱۴۰۲ میزان بودجه مناسبی به این طرح اختصاص داده نشده است ممکن است طرح دارویار منجر به افزایش پرداختی از جیب مردم شود و کمبود منابع به این طرح لطمه خواهد زد، در بودجه وزارت بهداشت و دارو برای سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ درصد کمبود وجود دارد.

به گزارش فارس سلام‌زاده در پایان با اشاره به کمبود متخصصین داروسازی بالینی در کشور گفت: تعداد متخصصین به اندازه‌ای نیست که بتوانند خدمات مورد نیاز بیماران را پوشش دهند. اگر ۱۵۰ هزار تخت فعال در کشور داشته باشیم حدود ۵۰۰ نفر نیروی مورد نیاز این رشته را می‌توانیم تأمین کنیم که همین موضوع منجر به کمبود نیرو شده است، در بین رشته‌های تخصصی داروسازی رشته داروسازی بالینی جزء پر اقبال‌ترین رشته‌ها است و دانشجویان برای ورود به این رشته تمایل دارند، باید جایگاه تعریف شده در مراکز بیمارستانی برای این رشته تصویب شود، خدمات دارؤسازان بالینی باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد و فشار ناشی از ارایه خدمات به بیمه شده و بیمار بستری وارد نشود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: