به گزارش شفا آنلاین:سازمان بهداشت جهانی یک شبکه جهانی را راه اندازی کرده است تا به شناسایی سریع تهدیدات ناشی از بیماریهای عفونی همچون کرونا کمک کند و اطلاعات را برای جلوگیری از انتشار آن ها به اشتراک بگذارد.
این شبکه بین الملل بستری را برای اتصال کشورها و مناطق فراهم میکند و تجزیه و تحلیل نمونهها را بهبود می بخشد.
براساس گزارشها، هدف این شبکه کمک به شناسایی و ردیابی سریع تهدیدات بیماری های عفونی است. این شبکه برای تجزیه و تحلیل کد ژنتیکی ویروسها، باکتریها و سایر ارگانیسمهای بیماریزا به ژنومیک پاتوژن تکیه میکند تا بفهمد چقدر عفونی و کشنده هستند و چگونه گسترش مییابند.
دادههای جمعآوریشده به یک سیستم نظارتی گستردهتر برای شناسایی و ردیابی بیماریها، در تلاش برای مهار شیوع و توسعه درمانها و واکسنها وارد میشود.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت از اهداف شبکه جدید استقبال کرد و گفت که این شبکه میتواند نقش حیاتی در امنیت سلامت ایفا کند. همانطور که در طول همهگیری کووید ۱۹ به وضوح به ما نشان داده شد، جهان زمانی قویتر میشود که برای مبارزه با تهدیدات بهداشتی مشترک کنار هم قرار گیرد.
این آخرین ابتکار از چندین ابتکار است که از زمان کووید راه اندازی شده است که هدف آن تقویت توانایی جهان برای پیشگیری و پاسخ موثرتر به تهدیدات همه گیر است.
کووید ۱۹ بر نقش حیاتی ژنومیک پاتوژن در پاسخ به تهدیدات همه گیر تاکید کرد و سازمان جهانی بهداشت اشاره کرد که بدون توالی یابی سریع ویروس SARS CoV-2، واکسن ها به این اندازه موثر نبودند و به این سرعت در دسترس نبودند.
ژنومیک در قلب آمادگی و واکنش موثر در برابر بیماری همه گیر و همه گیر قرار دارد. برای نظارت بر طیف وسیعی از بیماریها، از آنفولانزا گرفته تا HIV نیز حیاتی است.
در حالی که این بیماری همه گیر کشورها را تشویق کرد تا ظرفیت ژنومیک خود را افزایش دهند، آژانس هشدار داد که هنوز بسیاری از آنها فاقد سیستم های موثر برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل نمونه ها هستند.