کد خبر: ۳۲۵۰۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - 2014August 28
شفاآنلاين -معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه دو سوم داروی مصرفی در کشور تولید داخل است، گفت: از نظر اعتباری 8 هزار میلیارد تومان سهم بازار دارویی کشور در سال گذشته بوده است که پیش‌بینی می‌شود امسال این رقم به 9500 میلیارد تومان برسد.

به گزارش شفاآنلاين، دکتر رسول دیناروند روز چهارشنبه در حاشیه سیزدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران، با اعلام این مطلب که از نظر کمی 96 درصد داروهای مصرفی در کشور تولید داخل و 4 درصد وارداتی است، اظهارداشت: البته همین 4 درصد دارو وارداتی، دو سوم ارز دارویی را به خود اختصاص می‌دهد.

وی همچنین با بیان این مطلب که در بسته‌بندی و مواد مؤثره دارویی نیز 50 درصد واردات داریم، گفت: از نظر صرفه‌جویی ارزی در مواد اولیه وارداتی و در تولید دارو حدود 20 درصد صرفه‌جویی شده است اما در زمینه تولیدات داخل 80 درصد صرفه‌جویی ارزی ایجاد شده است.

دیناروند در مورد سرانه مصرف دارو در کشور نیز افزود: اگر مصرف دارو را با آمار بین‌المللی بسنجیم در 10 گروه دارویی به جز آنتی‌بیوتیک که از کشورهای اروپایی مصرف بالاتری داریم در سایر داروها مصرفمان کمتر است.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در شاخص تجویز دارو و کنترل نسخ شرایط غیرمنطقی وجود دارد بطوریکه میانگین تعداد اقلام دارویی در هر نسخه 3.2 است که اگر به 2.5 برسد با میانگین دنیا برابر می‌شود.

وی گفت: شاخص تزریق دارو نیز 50 درصد نسخه هاست که باید به 30 درصد برسد. همچنین تجویز داروهای کورتونی که برای علامت‌درمانی استفاده می‌شود بسیار بالاست.

دیناروند در مورد الکترونیکی شدن نسخ دارویی، افزود: این برنامه در حال انجام است و برنامه‌ریزیهای آن انجام شده و امیدواریم پایلوت آن امسال در یک تا 3 شهر اجرایی شود.

وی در مورد فروش فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی در داروخانه‌ها نیز گفت: فروش فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و وسایل شخصی در داروخانه از نظر قانونی منعی ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو در رابطه با وجود روغن پالم در شیر خشک، اظهارداشت: دو نوع شیرخشک وجود دارد یک نوع آن برای نوزادان است که در نوع شیرخشک تولید داخل که پایه آن وارداتی است از منابع معتبر اروپایی استفاده شده و در شیرخشک صنعتی تولید داخل استفاده از چربی گیاهی مجاز نیست و وجود روغن پالم در این نوع شیرخشک‌ها را تایید نمی کنیم.

دیناروند گفت: این در حالی است که سرانه مصرف روغن نباتی در کشور به 20 کیلوگرم رسیده که بسیار بالاست و باید کاهش یابد.

معاون وزیر بهداشت همچنین در سخنرانی که در این همایش داشت، گفت: جامعه داروسازی کشور طی سالهای گذشته توسعه زیادی در دانشکده‌ها داشته و سالانه هزار نفر فارغ‌التحصیل می‌شوند. با این وجود تعداد داروسازان کمتر از 20 هزار نفر است در حالی که در ترکیه این تعداد 2 برابر و در مصر 3 برابر است.

دیناروند به پوشش بیمه ای داروها اشاره کرد و افزود: تفاهمات خوبی با سازمان‌های بیمه انجام شده که در تفاهمنامه اخیر و دادن اعتبارات لازم از سوی وزارت بهداشت به بیمه‌هاست. مهمترین شرط این تفاهمنامه مکلف کردن بیمه‌ها برای توزیع اعتبارات ظرف مدت یک هفته است.

وی گفت: سال گذشته کمبودهای جدی دارو، تغییر نرخ ارز و برخی فشارها را تجربه کردیم اما امروز شرایط نسبتاً مناسب شده و کمبودها بسیار محدود و معدود شده است. در کنترل قیمت دارو نیز کارهایی انجام داده‌ایم تا شاهد تغییرات جهشی نباشیم بدین ترتیب جلوی افزایش دارو را به طور کامل گرفته‌ایم و در 6 ماه آینده کاری می‌کنیم تا فشاری به مردم نیاید اما این طور نخواهد بود که اقتصاد تولید داخل ضربه بخورد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: