کد خبر: ۳۲۳۷۰۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۵ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023April 18
کتر سعید کریمی با اشاره به رونمایی از سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک و نظام ارجاع در روزهای اخیر، توضیح داد: سه سطح ارائه خدمات درمانی وجود دارد که سطح اول پزشک عمومی و پزشک خانواده،‌ سطح دوم پزشک متخصص و سطح سوم پزشک فوق تخصص است که تا پیش از رونمایی از این سامانه ارتباط میان هر سه سطح به شکل کاغذی انجام می‌شد؛ اما از این پس به صورت الکترونیک و ذیل سامانه دنبال خواهد شد.

شفا آنلاین>سلامت>معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سامانه نظام ارجاع راهی برای دستیابی به پرونده الکترونیک است، گفت: با جمع شدن همه اطلاعاتی که قرار است در سامانه به ثبت برسد در واقع پرونده الکترونیک تشکیل شده است؛ هرچند که نمی‌گوییم این سامانه همان پرونده الکترونیک است اما نشان می‌دهد که ما در مسیر تکمیل پرونده الکترونیک قرار گرفته‌ایم.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر سعید کریمی با اشاره به رونمایی از سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک و نظام ارجاع در روزهای اخیر، توضیح داد: سه سطح ارائه خدمات درمانی وجود دارد که سطح اول پزشک عمومی و پزشک خانواده،‌ سطح دوم پزشک متخصص و سطح سوم پزشک فوق تخصص است که تا پیش از رونمایی از این سامانه ارتباط میان هر سه سطح به شکل کاغذی انجام می‌شد؛ اما از این پس به صورت الکترونیک و ذیل سامانه دنبال خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر اگر بیمار به پزشک سطح اول یا پزشک عمومی مراجعه کند، دارو و شرح حال در سامانه نوشته شده و در صورت نیاز کل پکیج به سطح دوم ارائه خدمت ارسال می‌شود و فرد از طریق سامانه و نظام ارجاع به سطح دو یا پزشک متخصص مراجعه می‌کند. در این نقطه پزشک، تشخیص قبلی و داروهایی که بیمار مصرف کرده است را بررسی می‌کند و اگر نیاز به ارجاع به فوق تخصص وجود داشته باشد کل پرونده بیمار با تمام روندی که طی شده است به پزشک فوق تخصص ارجاع داده می‌شود.

او تاکید کرد: البته در صورتی که دیگر نیازی به ارجاع بیمار به سطوح بالاتر نباشد، پزشک متخصص مجددا اطلاعات جدید درمانی که به ثبت رسانده است اعم از تجویز دارو، آزمایش، صدور دستور بستری و... را در قالب اسناد الکترونیک به پزشک سطح یک یا پزشک خانواده ارجاع می‌دهد تا پسخوراند طرح نیز که پیش از این مورد غفلت بود، اهمیت داده شود و پزشک عمومی هم در ادامه مراقبت‌هایی که در طول زندگی بیمار از او به عمل می‌آورد، در جریان تمام روند درمانی بیمار قرار گیرد.

کریمی با اشاره به اینکه سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک و نظام ارجاع قابلیت اتصال به سامانه‌های سطح یک را دارد، بیان کرد: این سامانه قابلیت اتصال به سامانه سیب، سامانه سینا و... را دارد و این قابلیت وجود دارد که اطلاعات رادیولوژی و آزمایشگاه هم به این سامانه اضافه شود.

وی افزود: با جمع شدن همه اطلاعاتی که قرار است در سامانه به ثبت برسد، در واقع پرونده الکترونیک تشکیل شده است؛ هرچند که نمی‌گوییم این سامانه همان پرونده الکترونیک است اما نشان می‌دهد که ما در مسیر تکمیل پرونده الکترونیک قرار گرفته‌ایم.

او با تاکید بر اینکه همه مردم می‌توانند از این سامانه استفاده کنند، تصریح کرد: از اول اردیبهشت با تسری برنامه پزشکی خانواده به شهرهای بالای 20 هزار نفر، همه افرادی که ذیل نظام ارجاع روند درمانی را دنبال کنند، می‌توانند از این سامانه استفاده کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره مشوق‌هایی که برای استفاده از سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک و نظام ارجاع در نظر گرفته شده است،‌ اظهار کرد: کادر درمان باید زمان بیشتری برای وارد کردن اطلاعات در سامانه بگذارند؛ به همین دلیل مشوق‌های تعرفه‌ای برایشان در نظر گرفته شده است و یک ویزیت عمومی دولتی اضافه می‌شود که البته بیمار هیچ مبلغ اضافه‌ای پرداخت نخواهد کرد؛ بلکه مشوق‌ها از منابع بیمه‌ای پرداخت خواهد شد.

وی افزود: برای بیماران هم در صورتی که از مسیر ارجاع به متخصصین مراجعه کنند و در صورتی که نیازمند بستری شناخته شوند، هزینه‌هایی که باید بپردازند یا مشمول تخفیف خواهد شد و یا به صفر خواهد رسید. فعلا طرح رایگان بستری شدن بیماران ذیل نظام ارجاع در سه استان به شکل پایلوت اجرایی شده است تا برآوردهای هزینه اثربخشی انجام شود که در صورت اجرا در کل کشور دچار عدم تراز مالی نشویم. 

او در پاسخ به سوالی درباره تعداد پزشکان مورد نیاز برای فعالیت ذیل سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک و نظام ارجاع، تاکید کرد: برای سطح دو و سه ارائه خدمت یعنی متخصصین و فوق تخصص‌ها هیچ محدودیتی وجود ندارد و حتی یک پزشک در مطب شخصی خود هم اگر با بیمه‌های پایه طرف قرارداد باشد می‌تواند بیمار را ویزیت کند و در سامانه مذکور به ثبت برساند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: