کد خبر: ۳۱۷۵۹۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۰۷ دی ۱۴۰۱ - 2022December 28
از زمان ابتدای اجرای این طرح حدود ۱۳ میلیون نوزاد تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند که حدود ۳۸ هزار نوزاد دارای اختلال شنوایی شناسایی شده‌اند.
شفاآنلاین>سلامت>معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از شناسایی ۱۹۰۰ نوزاد دارای اختلال شنوایی طی ۸ ماه سال جاری خبر داد و گفت: برخی از این نوزادان در صورت نیاز برای انجام کاشت حلزون به وزارت بهداشت معرفی می‌شوند که تاکنون نوزادانی که به این وزارتخانه معرفی شده‌اند این خدمت را دریافت کرده‌اند.

به گزارش شفاآنلاین: افروز صفاری‌فرد  با اشاره به اقدامات مداخله‌ای شنوایی برای پیشگیری از معلولیت شنوایی نوزادان که در قالب یک طرح از سال ۱۳۸۴ در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است، اظهار کرد: براساس این طرح نوزادان باید تا یک ماهگی مورد غربالگری شنوایی قرار گیرند، تا سه ماهگی تشخیص اختلال شنوایی برایشان انجام شود و تا ۶ ماهگی نیز مداخلات توانبخشی دریافت کنند تا از عوارض ناشی از اختلالات شنوایی همچون اختلالات گفتاری، ارتباطی و شناختی و... در امان باشند.

وی با اشاره به ۶۳۰ واحد غربالگری شنوایی فعال در سطح کشور، گفت: از زمان ابتدای اجرای این طرح حدود ۱۳ میلیون نوزاد تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند که حدود ۳۸ هزار نوزاد دارای اختلال شنوایی شناسایی شده‌اند.

به گفته معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، در ۸ ماه سال جاری نیز برای ۶۶۵ هزار نوزاد غربال شنوایی صورت گرفت که از این تعداد ۱۹۰۰ نوزاد دارای اختلال شنوایی شناسایی شد.

شناسایی سالانه ۳۰۰۰ نوزاد دارای اختلال شنوایی

ارسال لیست نوزان نیازمند عمل کاشت حلزون به وزارت بهداشت



صفاری‌فرد با اشاره به اینکه سالانه حدود ۳۰۰۰ نوزاد دارای اختلال شنوایی در کشور شناسایی می‌شود، تاکید کرد: در صورت نیاز به سمعک، توسط ادیولوژیست‌ها سمعک برای افراد تجویز می‌شود یا برای کاشت حلزون به وزارت بهداشت معرفی خواهند شد.

وی با اشاره به وضعیت کاشت حلزون و پشت‌نوبتی‌ها برای انجام این عمل گفت: هر سه ماه یکبار لیست نوزدان نیازمندِ انجام کاشت حلزون از سوی بهزیستی به وزارت بهداشت ارائه می‌شود چراکه این وزارتخانه در تلاش است پشت‌نوبتی برای دریافت خدمت کاشت حلزون را به صفر برساند، به طوریکه در حال حاضر لیست تمامی نوزدان نیازمند به انجام کاشت حلزون در ۶ ماهه اول سال به این وزارتخانه ارائه شده است.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: تاکنون نوزادانی که به منظور انجام کاشت به وزارت بهداشت معرفی شده‌اند خدمت خود را دریافت کرده‌اند، اما از وضعیت کاشت حلزون افرادی با سن بالاتر اطلاعی در دست بهزیستی نیست.

صفاری‌فرد با بیان اینکه براساس اطلاعات موجود به تعداد کافی پروتز برای کاشت حلزون تهیه شده و معاونت درمان وزارت بهداشت بر به صفر رساندن پشت‌نوبت کاشت حلزون تاکید دارد، یادآور شد: قرار است تا اواخر زمستان امسال آمارهای کاشت حلزون به صفر برسد.

عمل کاشت حلزون «رایگان» است

وی در خصوص پرداخت هزینه کاشت حلزون نیز گفت: اخیرا کاشت حلزون به صورت رایگان توسط وزارت بهداشت انجام می‌شود اما پیش از این بخشی از هزینه کاشت حلزون توسط بهزیستی و بخشی توسط خانواده پرداخت می‌شد.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد که کاشت حلزون مشروط بر اینکه نوزاد بعد از عمل کاشت تربیت شنیداری و خدمات توانبخشی شنیداری و گفتاری را دریافت کند، تاثیرگذار است. با کاشت حلزون می‌توان گفتار را به کودک بازگرداند و مشکلات ارتباطی او را برطرف کرد. باید توجه شود افرادی که از انجام کاشت حلزون جواب نگرفته‌اند، یا خدمات توانبخشی بعد از کاشت را دریافت نکرده‌اند یا در سنین بالای ۵ سال عمل کاشت برایشان انجام شده است؛ زیرا شانس بهبودی برای افرادی که در سن بالای ۵ سال این عمل را انجام می‌دهند کمتر است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: