کد خبر: ۳۱۷۵۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۰۷ دی ۱۴۰۱ - 2022December 28
با توجه به شیوع مجدد بیماری کووید ۱۹ در برخی از کشورها و احتمال افزایش موارد بیماری در کشور لازم است موارد زیر برای آمادگی هر چه بیشتر ارائه خدمات درمانی به بیماران مراجعه کننده به بیمارستان‌ها مورد تاکید و اقدامات لازم انجام گردد
شفاآنلاین>سلامت>معاون درمان وزارت بهداشت، در بخشنامه ای به روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور بر ضرورت آمادگی در مقابله با افزایش احتمالی موارد کووید ۱۹ در بیمارستان‌ها تاکید کرد.

 به گزارش شفاآنلاین:سعید کریمی، در این بخشنامه تاکید کرده است: با توجه به شیوع مجدد بیماری کووید ۱۹ در برخی از کشورها و احتمال افزایش موارد بیماری در کشور لازم است موارد زیر برای آمادگی هر چه بیشتر ارائه خدمات درمانی به بیماران مراجعه کننده به بیمارستان‌ها مورد تاکید و اقدامات لازم انجام گردد.

- ظرفیت‌های موجود تشخیصی درمانی تمامی بیمارستان‌های تحت پوشش بررسی شوند. در صورت نیاز، مسیرهای خدمت و مسیر ارجاع و مراجعه بیماران سرپایی / بستری (به تفکیک بزرگسال و اطفال) بازبینی شوند.

- مانور مدیریتی واحد تریاژ در تمامی بیمارستان‌ها در خصوص نحوه اجرای تریاژ دو لایه بر اساس دستورالعمل کشوری تریاژ ( ESI-IV ) صورت گیرد.

- تشکیل تیم مدیریت بحران بیمارستان با محوریت بیماری کووید ۱۹ (ریاست، مدیریت و معاونین بیمارستان، ریاست بخش اورژانس و مدیر پرستاری بیمارستان) و بررسی و تحلیل شرایط و مداخله به هنگام انجام شود.

- تیم نظارتی ستاد معاونت درمان دانشگاه / دانشکده میزان آمادگی بیمارستان‌ها را بررسی و نکات قابل بهبود را پیگیری و اصلاح نمایند.

- هماهنگی عملیاتی معاونت‌های درمان، بهداشت و توسعه دانشگاه / دانشکده به منظور موارد زیر انجام شود:

. اطلاع رسانی به مردم در سطح منطقه تحت پوشش در خصوص احتمال بروز موج جدید بیماری

. هماهنگی با واحد مدیریت بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی / شبکه بهداشت و درمان شهرستان برای رصد روزانه بروز موارد ابتلاء سرپایی و افزایش ظرفیت‌های تشخیصی

. شناسایی، مدیریت ارجاع و پذیرش بیماران مطابق اندیکاسیون های ارجاع از مراکز جامع سلامت و مطابق نقشه ارجاع کشوری منطبق بر برنامه پزشکی خانواده

- اقدامات تشخیص درمانی مطابق با آخرین پروتکل درمانی کووید ۱۹ و در صورت ابلاغ بخشنامه‌های بعدی بر اساس آنها انجام شود.

- آگاهی بخشی و نظارت بر تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها و رعایت پروتکل‌های درمانی بیماری‌های ویروسی بیماران سرپایی و بستری و پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی؛ از طریق تشکیل مستمر کمیته کنترل عفونت بیمارستانی مورد پایش و بررسی قرار داده شود.

- داروهای موردنیاز درمان کووید ۱۹ مطابق آخرین پروتکل درمانی ابلاغی و سایر داروها و لوازم مصرفی برآورد و پیش بینی‌های لازم انجام شوند. دسترسی و نحوه اکسیژن درمانی مطابق پروتکل استاندارد نظارت شود.

- مدیریت ارجاع و انتقال بین مراکز درمانی با هماهنگی واحد EOC و ستاد مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه/دانشکده (۱۱۵) انجام شود.

-آموزش / بازآموزی مستمر کارکنان درمانی و پشتیبانی برای حسن اجرای پروتکل‌های پیشگیری و درمانی انجام شود.

- وسایل حفاظت فردی متناسب با تعداد و نوع ارائه خدمات کارکنان برآورد و پیش بینی‌های لازم انجام شود. استفاده از آنها توسط واحد کنترل عفونت بیمارستان آموزش / بازآموزی و نظارت شوند.

- در صورت افزایش موارد بستری، مدیریت تخت، تیم تنفسی و ترخیص از بخش ویژه مورد تاکید قرار داده شود.

- اطلاعات مورد نیاز (شامل بیماران سرپایی، بستری، آمارهای فوت مشکوک، محتمل و قطعی) در تمامی ایام هفته (شامل روزهای تعطیل) کماکان در سامانه‌های مربوطه ثبت شوند. مسئولیت صحت، دقت و به هنگامی ثبت اطلاعات، به عهده رئیس بیمارستان است.

-گزارش روزانه شامل آمار مراجعین (سرپایی و بستری) و شاخص‌های مربوطه توسط تیم مدیریت بیمارستان و ستاد دانشگاه / دانشکده بررسی و نیاز به افزایش ظرفیت و امکانات موجود بر اساس روند مراجعین، تصمیم گیری و اجرا شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: