وی افزود: در روش ZIFT نیز تخمک های بارور شده در محیط آزمایشگاه، طی عمل لاپاراسکوپی به داخل لوله رحمی قرار منتقل می شوند.
رئیس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا، با اشاره به اینکه در این روشها امکان لقاح صد در صد نیست خاطر نشان کرد: میزان باروری تخمک، پیشرفت روند باروری و کیفیت جنین های تولید شده در این روشها قابل ارزیابی نیست و به همین سبب معمولا تعداد جنین های بیشتری منتقل می شود که این امر می تواند منجر به بارداری های چند قلویی و حاملگی خارج رحمی شود.
به گفته آخوندی، در روشهای درمان ناباروری نوین مثل میکرواینجکشن برخلاف روش GIFT و ZIFT تخمک و اسپرم هایی با بهترین کیفیت انتخاب و در محیط آزمایشگاهی با تزریق اسپرم به داخل تخمک از روند تشکیل جنین اطمینان حاصل می شود.
وی تاکید کرد: در روش میکرواینجکشن معمولا تعداد جنین کمتری به رحم انتقال داده می شود و لذا احتمال وقوع حاملگی خارج از رحم و بارداری چندقلویی کاهش یافته و درصد موفقیت درمان نیز بیشتر می گردد.
رئیس انجمن جنین شناسی ایران، خواستار به روز شدن روشهای درمان ناباروری در کشور شد و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر امکان دسترسی به تکنولوژی جدید برای تجهیز آزمایشگاه های جنین شناسی وجود دارد، انجام روشهای نوین به دلیل کمتر تهاجمی بودن می تواند سبب پیشگیری از بروز عوارض و در نهایت جلوگیری از اتلاف وقت زوجین شود.