کد خبر: ۳۱۶۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022December 07
محققان در آزمایشی نشان داده‌اند که با لیزر‌درمانی به روش tPBM می‌توان قدرت حافظه کوتاه‌مدت مغز را افزایش داد.
شفاآنلاین>سلامت>دانشمندان با بررسی‌های خود نشان داده‌اند که لیزر‌درمانی می‌تواند در بهبود قابلیت‌های شناختی مغز مؤثر باشد. البته هنوز سؤالات مهمی در‌این‌باره وجود دارد که به آن‌ها پاسخ داده نشده است، اما محققان می‌گویند با هدف قراردادن بخش‌های خاصی از مغز می‌توان حافظه کوتاه‌مدت را تقویت کرد.
به گزارش شفاآنلاین:گروهی از پژوهشگران دانشگاه بیرمنگام و دانشگاه معمولی پکن در این درمان از تکنیکی به نام فتوبایومدولاسیون جمجمه (tPBM) استفاده کرده‌اند که شامل تابش نور از طریق جمجمه به مغز است و می‌تواند تغییراتی را در فعالیت‌های مغز به‌وجود بیاورد.
محققان برای آزمایش درمان پیشنهادی خود ۹۰ زن و مرد بین ۱۸ تا ۲۵ سال را گردآوری کردند و مورد لیزر‌درمانی قرار دادند. این نور به سمت راست قشر پیش‌پیشانی مغز آن‌ها تابانده شد. این قسمت نقش مهمی در حافظه کوتاه‌مدت ایفا می‌کند و به همین منظور محققان با شکل‌های مختلفی از tPBM آن را تحریک کردند.
برای مثال، برخی با لیزری با طول موج ۱۰۶۴ نانومتری و برخی با طول موج‌های کوتاه‌تر آزمایش شدند. همچنین دانشمندان برای بعضی‌ها سمت چپ مغز آن‌ها را آزمایش کردند. افزون بر این، یک گروه دارونما هم انتخاب شدند تا زیر نور معمولی قرار بگیرند.
بیماران در طول این آزمایش چندین آزمون حافظه را انجام دادند و توانایی آن‌ها ارزیابی شد. در‌نهایت، کسانی که تحت لیزر ۱۰۶۴ نانومتری قرار گرفتند، عملکرد بهتری داشتند و به‌طور میانگین ۲.۱ شیء را به خاطر سپردند، در حالی که بقیه پس از قرارگرفتن زیر انواع نور‌های درمانی ۱.۹ شیء را به یاد آوردند و فقط ۱۰ درصد پیشرفت کرده بودند.
محققان در طول این آزمایش‌ها مغز افراد را از طریق نوار مغزی تحت نظر داشتند و این تغییرات در آن‌جا هم دیده شد. حالا اگرچه نتایج این تحقیق می‌تواند نویدبخش اتفاقات خوبی برای آینده tPBM باشد، اما هنوز کار‌های بیشتری باید انجام بگیرد تا از اثرات این درمان و پایداری آن مطمئن شویم.
لیزر‌درمانی در جمجمه می‌تواند برای کمک به بیماران ADHD، پارکینسون و آلزایمر هم مفید باشد. نتایج این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: