کد خبر: ۳۱۵۷۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۰۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022November 24
کارشناسان بهداشت و درمان از اورژانس به عنوان قلب بخش سلامت یاد می کنند و به همین دلیل رئیس سازمان اورژانس ایران بر تامین تجهیزات مدرن ، نیروهای متخصص و چابک سازی برای اورژانس کشور تاکید دارد و برنامه های آتی سازمان را برپایه این اصول تعریف و راهبری کرده است.
شفاآنلاین>سلامت>   گاهی نجات جان یک بیمار به ثانیه ها و دقیقه ها بند است و مداخله سریع تیم پزشکی در اینجا اهمیت حیاتی پیدا می کند.

به عبارت دیگر ارزیابی سریع وضعیت بیمار، تشخیص سریع و در صورت لزوم انجام اقدامات تشخیصی مناسب، درمان مناسب و حفظ شرایط پایدار در بیمار در حداقل زمان و با حداکثر کیفیت برای بدست آوردن بهترین نتیجه از ضروریت های غیر قابل انکار بخش اورژانس است.

به گزارش شفاآنلاین:به همین دلیل از بخش اورژانس یا فوریت های پزشکی به عنوان قلب بخش سلامت و مراکز درمانی نام برده می شود و در این میان پذیرایی از متنوع ترین و حساس ترین گروه بیماران ،اهمیت ویژه ای می یابد.

و در نهایت باید گفت هدف بخش اورژانس ارائه با کیفیت ترین خدمات درحداقل زمان با استفاده از منابع موجود است.

استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غرب ایران قرار دارد . بیش از ۸۰درصد مساحت این استان کوهستانی است و به عبارتی محورهای ارتباطی صعب العبور در چهارگوشه آن ،خدمات رسانی اورژانس حتی از نوع هوایی را با سختی رو به رو می کند.

در استانی با این ویژگی ها برای خدمات رسانی حوزه سلامت و بویژه بخش اورژانس نیاز به ساختمان های ایمن ،تجهیزات مدرن و نیروی انسانی کارآمد بشدت احساس می شود.

برای نیل به این هدف ،سازمان اورژانس ایران تصمیم گرفت یک گروه از معاونان و کارشناسان زبده خود را برای بررسی دقیق وضعیت بخش اورژانس و فوریت های پزشکی به این استان اعزام کند.

این گروه در مدت سه روز از نزدیک مشکلات و چالش های بخش اورژانس استان را بررسی کرد.

پس از آنکه کارشناسان سازمان اورژانس کشور، مشکلات ،موانع و چالش های این بخش را احصا کردند ،رئیس اورژانس کشور خود روز چهارشنبه به یاسوج آمد تا در نشستی با رئیس و هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی برای چالش های بخش اورژانس استان چاره اندیشی کنند.

رئیس اورژانس کشور پیش از هر چیز در این نشست تاکید کرد که تنها پای هر قولی که بدهد می ایستد و ان را اجرا می کند .

جعفر میعادفرد در نشست با هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برخلاف معمول از عملکرد رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ومدیران این دانشگاه تجلیل کرد.

به عقیده وی ، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با توجه به مشکلات موجود در پرداخت مطالبات کارکنان اورژانس عالی عمل کرده است ودر این زمینه جزو دانشگاه های برتر کشور است.

وی تصریح کرد: در بازدیدهای فشرده ای که توسط کارشناسان اورژانس کشور از پایگاه های دور و نزدیک اورژانس استان انجام گرفت ، چالش ها و مشکلات موجود بررسی و احصا شد .

میعاد فر تاکید کرد که تلاش می کنیم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بسیاری از مشکلات بخش اورژانس استان را مرتفع سازیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور قول داد با کمک سازمان اورژانس کشور ساختمان ستادی جدید اورژانس استان کهگیلویه و بویراحمد در مدت کمتر از ۲۰ماه ساخته شود.

وی ادامه داد: برای ساخت پایگاه اورژانس شهرستان چرام هم ۵۰۰ میلیون تومان به دانشگاه اختصاص داده می شود و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز مبلغ۵۰۰میلیون تومان در این طرح هزینه خواهد کرد.

میعادفرد تصریح کرد: مجوز خرید ۵ دستگاه خودرو از سازمان اموال تملیکی کشور برای دانشگاه علوم پزشکی پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اخذ شده است.

وی عنوان کرد: همچنین با هدف خدمت رسانی بهتر به مردم شریف استان کهگیلویه و بویراحمد یک دستگاه آمبولانس فرماندهی به مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان واگذار و در بازسازی آمبولانس های اورژانس ۱۱۵ این استان و بازسازی سیتم های ارتباطات بی سیمی اورژانس کمک لازم صورت می گیرد.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اغتشاشات اخیر در کشور ،گفت: برچسب اعزام آمبولانس های اورژانس برای جابه جایی ماموران پلیس بی انصافی در حق نیروهای خدوم بخش اورژانس بوده و بطور قطع کذب است . نیروهای اورژانس بر حسب وظیفه برای کمک به مصدومان حوادث اقدام می کند.

میعاد فرد تاکید کرد که در اغتشاشات اخیر ۱۵۹دستگاه آمبولانس سازمان اورژانس در سراسر کشور توسط اغتشاشگران تخریب شد و نبود این تعداد آمبولانس موجب تاخیر در خدمت رسانی بهداشتی به مصدومان حوادث در کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: هم اینک افزون بر سه هزار و ۲۰۰پایگاه اورژانس با بیش از ۲۶هزار نیروی متخصص در جای جای کشور مشغول خدمات رسانی هستند.

میعاد فرد در عین حال تصریح کرد که کشور با کمبود یک هزار و ۴۰۰پایگاه اورژانس رو به رو است که سازمان برنامه و بودجه برای حل این مشکل قول همکاری داده است.

وی افزود: براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا اوایل سال آتی ۵۰۰دستگاه آمبولانس به ناوگان سازمان اورژانس افزوده می شود و در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲تامین یک هزار دستگاه آمبولانس برای اورژانس پیش بینی شده است.

میعاد فر تاکید کرد که با توجه به وضعیت کوهستانی کهگیلویه و بویراحمد در سال آتی از نظر تامین آمبولانس و اعتبارات مورد نیاز توجه ویژه ای به این استان صورت می گیرد. .

محمد غلام نژاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این نشست گفت: امروزه ماهیت اورژانس از حالت سنتی بیماررسان خارج شده و رفتار و رویکرد آن بروز و عملیاتی شده است. هم اکنون زبده ترین، توانمند ترین و عملیاتی ترین نیروها در حوزه اورژانس کار می کنند .

وی سرمایه گذاری در اورژانس را هزینه برای تامین سلامت مردم دانست و اظهار کرد: آموزش، توانمند سازی و چابک سازی نیرو همواره در حوزه اورژانس از اهمیت بالایی برخوردار بوده و کمک بزرگی به بخش بهداشت و درمان و سلامت خواهد بود..

غلام نژاد افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و داشتن مناطق صعب العبور، سخت گذر و کوهستانی و ناوگان مختل و فرسوده ما نیازمند توجه و مساعدت بیشتری از سوی سازمان اورژانس کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه سلامت حق مردم است، بیان کرد: در بسیاری از مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد اگر پایگاه های اورژانس ما تقویت و هدفمند تر شوند در بسیاری از موارد نیاز به ارجاع بیمار به بیمارستان و یا ساخت خود بیمارستان کاهش می یابد.

براساس آمار موجود ،کهگیلویه و بویراحمد دارای ۵۲پایگاه اورژانس است و ۳۶۰نفر نیرو در این پایگاه ها کار می کنند.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: