کد خبر: ۳۱۵۵۹۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - 2022November 22
 15 روز پيش بود که يک عضو کميسيون مشترک صيانت از فضاي مجازي اعلام کرد جلسات اين کميسيون در مجلس از سر گرفته مي‌شود
شفاآنلاین>سلامت> 15 روز پيش بود که يک عضو کميسيون مشترک صيانت از فضاي مجازي اعلام کرد جلسات اين کميسيون در مجلس از سر گرفته مي‌شود. حسين نوش‌آبادي گفت: «بنده عضو کميسيون مشترک صيانت از فضاي مجازي هستيم و هدف اين کميسيون رشد و ارتقاي پيام‌رسان‌هاي داخلي است که هم‌اکنون بعضي از نشانه‌هاي پيشرفت آن مشاهده مي‌شود و جلسات تکميلي آن ادامه پيدا خواهد کرد.»

به گزارش شفاآنلاین: اما در گذشته بحث بر سراين بود که کميته صيانت با هدف توقف فعاليت پيام‌رسان هاي خارجي فعاليت کند و حالا که اين پيام رسانها فيلترشده بحث تقويت پيام رسان هاي داخلي مطرح است. از سوي ديگر دو ماه از فيلترينگ دو اپليکيشن اينستاگرام و واتساپ مي گذرد و وضعيت 9 ميليون کسب وکار مجازي در اين دو پلتفرم با مخاطره جدي روبروست و مسئولان به جاي ارائه راه حل مناسب براي کاهش ضررهاي مالي اين کسب‌وکارها درحال اظهارنظرهاي مختلف هستند و چندي پيش معاون وزير ارتباطات آب پاکي را بر دستان فعالان اين دو پلتفرم ريخت و گفت که خودتان بايد به فکر مي‌بوديد و از ابتدا از ابزاري نظير اينستاگرام استفاده نمي‌کرديد. حالا عضو کميسيون اقتصادي مجلس مي‌گويد: «ما نمايندگان مجلس اطلاع دقيقي از اينکه چه زماني فيلترينگ اينترنت رفع مي‌شود نداريم، زيرا شوراي عالي فضاي مجازي و ساير نهادهاي مربوطه، تصميم‌گيرنده هستند، ولي ظاهرا قصدي براي رفع فيلترينگ ندارند.» اصغر سليمي با بيان اينکه زيرساخت‌هاي لازم را براي ايجاد پلتفرم‌هاي فضاي مجازي نداشتيم افزود: مردم مجبور هستند که از پلتفرم‌هاي خارجي استفاده کنند بنابراين اظهارنظر برخي از مسئولان در رابطه با مقصر دانستن مردم براي استفاده از اپليکيشن‌هاي خارجي بيهوده است. وي گفت: ما نميتوانيم يکباره اينترنت را قطع کنيم و انتظار داشته باشيم که همه کساني که در اپليکيشن‌هاي خارجي فعاليت دارند به سمت پلتفرم‌هاي داخلي سرازير شوند بايد مهلت شش ماهه يا يک ساله اين امکان را هم براي فعالين فضاي مجازي و هم شرکت‌هاي داخلي براي آماده‌سازي زيرساخت‌ها در نظر گرفته شود. سميعي خاطرنشان کرد: تعطيلي کسب‌وکارهاي مجازي تصميم با قطعي اينترنت ضربه سنگيني بر اين قشر وارد کرده است، قبول داريم که يک سري مسائل سبب شد تا تصميم به محدوديت‌هاي اينترنتي و فيلترينگ گرفته شود ولي ميتوان از تکنولوژي‌هاي نوين که در جهان از آن استفاده ميکنند بهره‌مند شويم و اين درست نيست که 9 ميليون کسب‌وکار با بلاتکليفي روبرو باشند و تعطيل شوند. وي افزود: به محض اينکه موارد اخير رفع شد بايد واتساپ و اينستاگرام رفع فيلتر شود و با مذاکره با مديران اين اپليکيشن‌ها، آنها را براي ايجاد نمايندگي در ايران تشويق و يا در رابطه با برخي مسائل امنيتي با آنها اتمام حجت کنند. وي تاکيد کرد: نبود زيرساخت بزرگترين مساله موجود است. براي ايجاد و تشويق مردم جهت استفاده برنامه هاي داخلي، پلتفرم‌هاي داخلي مثل سروش، بله و ايتا هزينه‌هاي زيادي دريافت کردند ولي نتوانستند زيرساخت‌ها را آماده کنند. سليمي با بيان اينکه تعطيلي يکباره کسب‌وکارهاي مجازي کار درستي نيست و موافق اين اتفاق نيستيم افزود: شايد اين يک تلنگري براي فعالين شد تا تمام هزينه و انرژي‌شان را صرفا در يک پلتفرم خارجي صرف نکنند و جايگزين داخلي هم حتما داشته باشند.

زمان رفع فيلتر پيام‌رسان هاي خارجي

يک نماينده مجلس ديگر هم مي‌گويد تا زماني که نهادهاي امنيتي احساس کنند که امنيت کشور مشکل دارد، به وزارت ارتباطات مي‌گويند فيلترينگ همچنان ادامه داشته باشد. او درمورد کميسيون طرح صيانت مي گويد جلسه‌اي از باب اينکه قوانين بررسي شود، تشکيل نشده بلکه جلسات معمول براي هماهنگي و اينکه چه کنيم مطرح شده است ولي جلسه‌اي در خصوص طرح صيانت يا طرح قانون فضاي مجازي تاکنون برگزار نشده است. ، لطف‌ا...سياه کلي در گفت و گو با «انتخاب» در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه با گذشت دو ماه از فيلترينگ شبکه‌هاي اجتماعي، دولت چه تصميمي در اين خصوص دارد، گفت: «تصميم‌گيرنده در اين مورد وزير ارتباطات نيست. اين امور را نهادهاي امنيتي تصميم مي‌گيرند بنابراين تا زماني که نهادهاي امنيتي احساس کنند که امنيت کشور مشکل دارد، به وزارت ارتباطات مي‌گويند فيلترينگ همچنان ادامه داشته باشد.» عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس افزود: «در تمام دنيا همينطور است؛ وقتي بحران کنار گذاشته شود معمولا به شرايط عادي برمي‌گردند. ايران هم به نظرم به همين شکل است چون شرايط ناامني وجود دارد و از اين دو پلتفرم استفاده‌هاي ضد امنيتي مي‌شد، فيلتر هستند. اميدواريم کشور هرچه سريع‌تر به شرايط عادي بازگردد و مردم هم زندگي عادي خود را از سر گيرند.»آرمان ملی

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: