کد خبر: ۳۱۴۱۱
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۱ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - 2014August 18
دکتر هاشمی تاکید کرد:
شفاآنلاین -وزیر بهداشت با اشاره به بسته ترویج زایمان طبیعی، گفت: برای اینکه شیوع زایمان سزارین از بیمارستانهای دولتی به خصوصی منتقل نشود، باید اقدامات لازم را انجام دهیم تا در پایان سال به هدفگذاری‌های انجام شده در این زمینه دست یابیم.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر سیدحسن هاشمی در اختتامیه دومین اجلاس معاونین درمان، روسا و مدیران بیمارستانهای سراسر کشور، درباره طرح تحول نظام سلامت، گفت: اظهارات اخیر رئیس جمهور و معاونان ریاست جمهوری این اطمینان را ایجاد کرد که علی رغم آنکه برخی‌ها علاقه‌مندند تا منابع طرح تحول را ناپایدار نشان داده و ادامه این طرح را با تردید روبه‌رو کنند؛ اما دولت در اجرای این طرح و موفقیت آن مصمم است. عزم همه ما نیز در این زمینه باید جدی باشد.

وی با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس جمهور درباره طرح تحول نظام سلامت، افزود: رضایتمندی مردم از این طرح جز با زحمات پرسنل فعال در بیمارستانها و همچنین مدیران مربوطه تحقق نیافته است.

وزیر بهداشت در ادامه به بسته‌های طرح تحول نظام سلامت در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: کاهش فرانشیز پرداختی بیماران در بخش بستری به نظر من راحت‌ترین کار بوده است؛ البته آزمایشگاه، تجهیزات و تصویربرداری را باید از این موضوع استثناء کرد. بیمه‌ها مقداری در این زمینه ما را اذیت کردند، اما ان‌شاءالله همکاری خواهند داشت. در بخش تجهیزات نیز تاکیدات آن است که دانشگاه‌ها یا مدیران بیمارستان‌ها به تنهایی اقدام به خرید نکنند و خریدهایشان حتما در غالب کمیته‌های بیمارستانی باشد و در این زمینه ارائه‌دهندگان خدمات را مشارکت دهند.

هاشمی افزود: در این بخش لازم است مقایسه و نیم‌نگاهی نیز به قبل از شروع طرح تحول داشته باشیم، چراکه از این مسیرمی‌توانیم، هزینه‌ها را کنترل کرده و از تجویزهای متنوع و پرهزینه جلوگیری کنیم. در زمینه داروهای مصرفی نیز باید در کمیته بیمارستانی مربوطه تصمیم‌گیری شود. در غیراینصورت هزینه‌های بیمارستان‌ها ماه به ماه افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از تقاضاهای القایی نیز مقرر شد که اعتبار مربوط به هر بیمارستان در اختیار آن بیمارستان قرار گیرد و به این ترتیب در صورت صرفه‌جویی، بیمارستان می‌تواند اعتبار حاصل از صرفه‌جویی‌ها را در جهت رفع کمبودهای پرسنلی، طرح‌های توسعه‌ای و... مصرف کند. البته در طولانی‌ مدت توجه به راهنماهای بالینی لازم است.

وزیر بهداشت در ادامه بر لزوم انجام آزمایشات بیماران در مراکز درمانی وزارت بهداشت تاکید کرد و گفت: نباید بیماران جهت انجام آزمایش به بیرون هدایت شوند. تا پایان سال باید تمام آزمایشات بیماران در بیمارستان‌های دولتی توسط مجموعه خود ما انجام شود. به این منظور لازم است در جهت تامین تجهیزات و نیروی انسانی اقدام کنیم. در مجموع آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها باید تا پایان سال تجهیز شوند.

هاشمی تاکید کرد: در زمینه فرانشیز نیز سهمی که به پزشک و پرسنل مربوط می‌شود، تمام بیمارستان‌ها موظفند که این پول را به موقع به آنها پرداخت کنند، در غیراینصورت بیمارستان تخلف کرده و به آن تخلف رسیدگی می‌شود. به دولت قول داده‌ام که از 15 اردیبهشت‌ تمام پرسنل پولشان را به موقع تحویل گیرند. هرچند که از قبل هنوز به پرسنل بدهی داریم. به این منظور چشم‌های نظارتی متعدد از پرسنل بیمارستان‌ها گرفته تا شرکتهای مختلف را به کار خواهیم گرفت.

وزیر بهداشت گفت: اینکه ما پول بدهیم و برخی آن پول را در بانک گذاشته و بهره بگیرند یا در جایی دیگر سرمایه‌گذاری کنند، کار زشتی است. این پول باید به موقع و به هنگام به ارائه‌دهندگان خدمات برسد.

وی هتلینگ بیمارستانها را مورد اشاره قرار داد و گفت: بسته هتلینگ برای ما بسیار مهم است. ظاهر بیمارستانها و مهمتر از همه اورژانسهای بیمارستانی از اهمیت زیادی برخوردار است، چراکه اورژانس‌ها پیشانی خدمات بیمارستان‌ها بوده و از بیشترین مراجعه برخوردارند. باید به اورژانس‌ها توجه شود. گروههای مسئول برای نظارت بر هتلینگ بیمارستانها از اول مهر کار خود را آغاز می‌کنند، چراکه سه ماه جهت استقرار این طرح فرصت در نظر گرفته شد و 6 ماه بعدی، برای نظارت لحاظ شده است.

هاشمی افزود: در زمینه هتلینگ قبول داریم که مشکلات زیادی داریم و از نظر نیروی انسانی در مضیقه هستیم؛ اما دست ما هم بسته است و در قالب ادامه طرح تحول می‌توان از دانشجویان پرستاری ترم آخر استفاده کرد. مباحث مربوط به نیروی انسانی را پیگیریم و امیدواریم که این مشکل حل شود. در مجموع در بسته هتلینگ نیروی انسانی و همچنین ظاهر بیمارستان‌ها یعنی تمیزی بیمارستان و همچنین احترام، توجه و مراقبت از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی، بسته ویزیت و مقیمی متخصصان در بیمارستانهای دولتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: باید در این بسته‌ها پردازش بیشتری صورت بگیرد. لازم است بیمارستانهای دولتی در دو بخش دانشگاهی و غیردانشگاهی از یکدیگر تفکیک شوند و یک بار دیگر از این منظر مورد بررسی قرار گیرند. پولی که در این بسته‌ها هزینه می‌شود، پول مردم است و نباید رویه نادرستی در آن گذاشته شود. باید در اجرا اصلاح رفتارها صورت گیرد. در این دو بسته باید دقت بیشتری اعمال شود.

هاشمی ادامه داد: مدیریت، اعمال فشار نیست و نباید با فشار کارها را پیش برد. یکی از شاخص‌هایی که می‌توان بیمارستان‌ها را براساس آن سنجید، میزان فراری‌ها از بیمارستان است. بنابراین باید مدیریت درستی در این زمینه اعمال شود.

وزیر بهداشت بسته ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این زمینه نیز باید اصلاحاتی صورت گیرد. در شهرهایی که بیمارستان خصوصی نداریم و پزشکان در بخش دولتی خدمت می‌دهند، باید از مزایای طرح بهره‌مند شوند؛ البته به شرط آنکه دریافت غیرقانونی یا زیرمیزی نداشته باشند که در این صورت مطابق قانون برخورد خواهد شد. در صورتی که بتوانیم طی هفته آینده کتاب 84 را در دولت تصویب کنیم، بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.

وی بسته ترویج زایمان طبیعی را مورد اشاره قرار داد و گفت: به جهت آنکه شیوع زایمان سزارین از بیمارستانهای دولتی به بیمارستانهای خصوصی منتقل نشود، باید اقدامات لازم را انجام دهیم تا در پایان سال به هدف‌گذاری‌های انجام شده در این زمینه دست یابیم. این موضوع کاری طولانی‌ مدت است و متاسفانه طی سالهای گذشته تمام بخشهای زایمانی را از بین برده‌اند و اتاقهای زایمان به اتاقهای تک نفره برای سزارین تبدیل شده است که معاونت درمان در این زمینه اعتبار خوبی در نظر گرفته است.

هاشمی در ادامه بر لزوم توجه به پرسنل فعال در بیمارستانها که با اجرای طرح تحول فشار زیادی را متحمل شده‌اند، تاکید کرد و گفت: لازم است به پرستاران، نیروهای آزمایشگاه، تصویربرداری و... توجه شود. البته قول داده‌اند که طی ماه جاری مشکل پرداختهای پرسنل حل شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: