کد خبر: ۳۱۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - 2014August 20
رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی در گفتگو با شفا آنلاین تشريح كرد:
شفا آنلاین- رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی گفت: شايع‌ترين‌ توده‌های حفره هاي ‌ بيني، پوليپ‌هاي‌ التهابي‌ بینی هستند كه‌ با تورم و بیرون زدگی مخاط سينوسي‌ به‌ درون‌ حفره‌ بيني‌، تظاهر مي‌يابند.

دکتر محسن نراقی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: پولیپ های بینی با مسدود کردن مجرای بینی موجب مشکلات تنفسی، اختلال بویایی، صدای تودماغی و ترشحات مزاحم بینی و پشت حلق ناشی از سینوزیت ثانوی به مسدود شدن مجرای بینی به علت پولیپ می شوند.

وی علت اصلی ایجاد پولیپ ها در اغلب موارد را ناشناخته دانست و گفت: در ابتدا پوليپپ كوچك‌ است‌ که با افزايش‌ تورم زير مخاطي‌ بزرگ‌تر مي‌شود تا به‌ صورت‌ يك‌ توده‌ صاف‌ و رنگ‌ پريده‌ درآيد.

به گفته این جراح پلاستیک بینی و صورت، پوليپ‌ها پايه‌دار، متحرك‌ و اغلب‌ متعدد و دوطرفه‌ هستند.

وی با اشاره به این که گاهی پوليپ‌هاي‌ بسيار بزرگ‌ مي‌توانند كل‌ حفره‌ بيني‌ را پركنند و از سوراخ‌ پشتی‌ بيني‌ به‌ طرف‌ گلو گسترش‌ يابند در عین حال خاطرنشان کرد: پس‌ از رد احتمال‌ تومور‌ و ساير ضايعات‌ داخل بینی، می توان به درمان پولیپ اقدام کرد.

وی افزود: بنابراین انجام اندوسکوپی تشخیصی بینی جهت تعیین منشاء پولیپ و رد سایر علل انسداد بینی، ضروری است. همچنین سی تی اسکن سینوس ها وسعت درگیری سینوس ها را نشان می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: پوليپ‌هاي‌ وسیع و انسداد دهنده‌ را می توان از طريق‌ جراحي‌ اندوسکوپیک خارج‌ کرد.

وی تأکید کرد: برخلاف تصور بسیاری از مردم، جراحی به عنوان درمان قطعی نیست بلکه فقط یکی از اقدامات در روند درمانی محسوب می شود.

به گفته نراقی، درمان پولیپ ها بسیار وابسته به درمان های نگهدارنده دارویی است و اقدام جراحی به عنوان یک مرحله مقدماتی است که می تواند درمان های دارویی بعدی را موثر کند.زیرا انسداد بینی ناشی از پولیپ مانع تاثیرگذاری درمانهای دارویی می شود.

مدرس آکادمی جراحان پلاستیک و ترمیمی صورت آمریکا با بیان این که درمان های مذکور به مدت نا محدودی ادامه دارند؛ گفت: درمان پولیپ مانند درمان فشارخون نیازمند کنترل مداوم و پیگیری های درمانی است.

وی اظهار داشت: درشكل هاي خفیف ممکن است درصدی از بیماران با استروئید موضعی درمان ‌شوند ولی درمان اصلی در اکثر بیماران با جراحی اندوسکوپیک عملکردی سینوس آغاز می شود.

فلوی رسمی جراحان بینی آمریکا یادآور شد: تمام سینوس‌ها باید به این روش درمان شوند زیرا منشا پولیپ از خود سینوس ها است.

وی افزود: در صورت پیگیری دقیق پس از عمل و انجام جراحی توسط جراح مجرب، 90 درصد بیماران برای مدت طولانی از علائم آزار دهنده پولیپ های بینی نجات می یابند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: