به گزارش شفاآنلاین: این گونه قارچ Aspergillus cavernicola نام دارد. محققان دریافتند که عصاره این قارچ حاوی رنگدانهای به نام سیس-کاورنامین است که دارای رنگ زرشکی تیره با خواصی مشابه با رنگدانههای قارچی مشهور به نام موناسکوس است.
تاتیانا آنتیپووا، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «در چین، بیش از 2000 سال است که قارچ موناسکوس هم در پزشکی و هم در تولید برنج مخمر قرمز استفاده میشود. اما قارچ Aspergillus cavernicola می تواند منبع مطمئن تری از رنگ های طبیعی باشد.
سپس دانشمندان توانستند نشان دهند قارچ مذکور می تواند به ترکیب دیگری تبدیل شود که آن را اسید موناسنیکوتینیک (MNA) می نامند. در بررسیهای آزمایشگاهی بر روی سلولهای سرطانی پروستات و مثانه، دانشمندان دریافتند که MNA با کند کردن روند رشد و مهاجرت این سلولهای سرطانی، دارای خواص ضد توموری است.
آنتیپوا گفت: «اثر ضد توموری MNA امیدوارکننده است، اگرچه هنوز به اندازه کافی قوی نیست. ما قصد داریم این قابلیت را با اصلاح ساختار مولکولی تقویت کنیم. نمونه های اصلاح شده MNA شانس خوبی برای تبدیل شدن به داروهای موثر ضد سرطان دارند و برخی از ترکیبات این قارچ می تواند بلافاصله در صنایع غذایی استفاده شود.