خوشبختانه روشهای مختلفی برای مقابله با خستگی شغلی وجود دارد. اگرچه بدونشک، بهترین روش، پیشگیری از آن است اما بدیهیترین گزینه گفتوگو با مافوق در محل کار و توجه به مسائلی است که شما را مضطرب میکند.
شفاآنلاین>سلامت>خوشبختانه روشهای مختلفی برای مقابله با خستگی شغلی وجود دارد. اگرچه بدونشک، بهترین روش، پیشگیری از آن است اما بدیهیترین گزینه گفتوگو با مافوق در محل کار و توجه به مسائلی است که شما را مضطرب میکند.
به گزارش شفاآنلاین:ممکن است مدیران محل کارتان از انعطافپذیری مناسبی برخوردار نبوده و منابع یا درک لازمی برای پیشگیری از فرسودگی شغلی یا درمان این مشکل کارکنان خود نداشته باشند.
در این صورت تنها چاره کار تغییر محل کار و وضعیت کاریتان است. اگر هم به دلایلی نمیخواهید محل کار خود را تغییر دهید، میتوانید از دوستان و خانواده خود کمک بگیرید. باید تا جایی که میتوانید استرس را از خود دور کنید. بیشتر ورزش کنید، درصورت امکان مرخصی گرفته و از محیط کار دور شوید، سرگرمی جدیدی برای خود فراهم کنید، ذهنآگاهی را تمرین کنید و فعالیتهایی که ذهنتان را از محیط کار و مشکلاتش، اگرچه بهطور موقت، دور میکند انجام دهید.
یکی دیگر از تمرینهایی که میتوان انجام داد، «
تابآوری» است. باید یاد بگیرید دربرابر ناملایمات چگونه رفتار کنید تا از پس آن مشکلات برآیید و دچار فرسودگی شغلی نشوید. میتوانید در کلاسهایی شرکت کنید که روشهای تابآوری را میآموزند. همچنین مدیریت منابع انسانی هر محیط کاری باید کارکنانی را که دچار فرسودگی شغلی شدهاند، شناسایی و با آنها در برطرف کردن این مشکلات همراهی کند.
در غیر این صورت نیروهای کار مناسب خود را از دست خواهد داد. مثلا افراد شاغل در بخشهای درمان و بهداشت کشورهای مختلف در زمان اوج کرونا دچار فرسودگی شغلی و در نهایت افسردگی شده بودند و از کارایی آنها کاسته شده بود و برخی از آنها با وجود اینکه یاور مردم بودند، خود هزینه سنگینی پرداختند.
مغز انسان بهطور باورنکردنی قوی و البته درعینحال بسیار پیچیده است. کار، بخشی از زندگیمان است و باید هر چیزی که موجب استرسمان میشود را بهدرستی مدیریت کرده تا گرفتار فرسودگی شغلی نشویم.