کد خبر: ۳۰۹۸۱۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - 2022August 15
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اعلام کرد :جامع‌ترین سامانه یکپارچه ملی نسخه الکترونیک از مهر ماه وارد فاز اجرایی می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>دکتر محمد مهدی ناصحی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا با وجود اجرای برنامه نسخه‌نویسی الکترونیک کماکان پزشکان نمی‌توانند به اطلاعات جامع بیماران و پرونده سلامت‌شان دسترسی داشته باشند و نسخه‌نویسی الکترونیک صرفاً در حد بستر ارتباطی بین پزشکان و داروخانه‌ها اجرا می‌شود، گفت: وزارت بهداشت برنامه‌هایی برای تکمیل پرونده الکترونیک سلامت و یکپارچه‌سازی سامانه‌های نسخه‌نویسی الکترونیک دارد و نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده نیز در قالب این برنامه امسال اجرایی می‌شود با این حال با توجه به اینکه سامانه بیمه سلامت جامع‌ترین سامانه موجود در وزارت بهداشت است قرار است با استفاده از ظرفیت سامانه بیمه سلامت سامانه یکپارچه نسخه الکترونیک طراحی شود.
به گزارش شفاآنلاین:او در ادامه اظهار داشت: مراحل اولیه سامانه یکپارچه ملی نسخه الکترونیک از مهر ماه اجرایی می‌شود تا بستر یکپارچه و قابلیت اجرای مناسب برای پزشکان و مردم داشته باشد. با اجرای این طرح سامانه یکپارچه ملی سلامت خواهیم داشت که اساس آن بر پایه بیمه سلامت است بدین ترتیب ساماندهی‌ فرعی بیمه‌ها بر چیده می‌شود.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در ادامه با اشاره به جامعیت سامانه‌های سازمان بیمه سلامت در زمینه نسخه الکترونیک نیز عنوان کرد: طرح ساماندهی دارو با قابلیت همین نرم افزارها فایده بخش است اگر سامانه‌ها نبود این کار مهم نیز قابل اجرا نبود.
دکتر ناصحی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار «ایران» مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بودجه طرح دارویار نشان دار است اما در همین ابتدای راه تحمیل برخی هزینه‌ها از جمله پوشش بیمه‌ای داروهای OTC و SME در حال شکل‌گیری است، آیا اضافه شدن این هزینه‌ها طرح دارویار را با چالش مواجه نخواهد کرد، اظهار داشت: موضوعاتی مطرح می‌شود که هزینه‌ای به طرح دارویاری تحمیل شده است که قطعاً این‌طور نیست. تأمین داروی SMA از محل ارز دولتی توسط رئیس‌جمهور اختصاص داده شده است و ارز آن از محلی تهیه شده که در قالب بخش ریالی این طرح نیست. به هیچ وجه اجازه قانونی برای هزینه منابع طرح دارویاری در سایر بخش‌ها وجود ندارد. حتی سازمان تأمین اجتماعی نیز نقدینگی‌اش را زیاد کرده و تازمانی که محل هزینه کرد اعتبار طرح دارویار به سازمان برنامه و بودجه را اعلام نکنیم فاز بعدی اعتبارات تأمین نخواهد شد، از طرفی به‌دلیل ورود سازمان بازرسی کشور هرگونه انحراف از این برنامه به صفر می‌رسد و سامانه‌ها کاملاً شفاف و روشن هزینه کرد اعتبارات نشان‌دار طرح دارویار را ثبت می‌کنند.
دکتر ناصحی همچنین با بیان اینکه منابع مربوط به اجرای طرح دارویاری نشان‌دار بوده و در محل دیگری هزینه نمی‌شود، افزود: ارز داروهای OTC پیش از اجرای دارویار نیز نیمایی بوده است و برای پوشش بیمه‌ای این داروها فعلاً از منابع بیمه‌ای استفاده می‌شود و بزودی اعتبار جداگانه ای برای پوشش بیمه‌ای این داروها اختصاص می‌یابد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا فهرست داروهای بیماران زمینه‌ای را به منظور تمدید نسخ الکترونیک‌ به داروخانه‌ها ارسال کرده‌اند، عنوان کرد: در این طرح سامانه‌های نسخه‌نویسی الکترونیک به شکلی طراحی شده‌اند که پزشک می‌تواند تعیین کند نسخه بیمار 2 تا 3 بار تمدید شود. در مورد داروی بیماران مزمن نیز نسخه تا 3 بار قابل تمدید است؛ یعنی اگر بیمار وضعیت ثابتی داشته باشد پزشک تا 3 بار می‌تواند داروی موردنیاز او را تمدید کند تا بدون نیاز به مراجعه مجدد به پزشک، دارو را از داروخانه دریافت کند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، در ادامه از بیمه شدن ۲۷ قلم داروی بیماری دیابت و قلبی عروقی نیز توسط بیمه سلامت خبر داد و گفت: از ۳۶۶ قلم دارو با پرداخت ما به التفاوت ارز، مابقی مراحل قانونی برای پرداخت‌ها در حال انجام است و در فاز اول ۲۷ قلم دارو به محض ابلاغ اجرایی خواهد شد که داروهای بسیار مهمی در بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت هستند.
مدیرعامل بیمه سلامت در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار «ایران» درباره پوشش بیمه‌ای افراد دارای مشکلات شنوایی که اخیراً وزیر بهداشت از رایگان شدن کاشت حلزون این گروه از بیماران خبر داده است عنوان کرد: پوشش بیمه‌ای برای 29 بیماری صعب العلاج از جمله سرطان‌ها، بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های متابولیک، اوتیسم، EB، کاشت حلزون و... در نظر گرفته شده که پس از ابلاغ، اقدامات لازم انجام می‌شود.
او در پاسخ به سؤالی درباره روند ورود بیمه‌های تکمیلی در زمینه نسخه الکترونیک و درخواست آنها مبنی بر وجود اسناد کاغذی از بیمه شدگان، گفت: مشکل بیمه‌های تکمیلی از ابتدای طرح نسخه الکترونیک بارها گفته شد و این الزام قانونی به بیمه‌های تکمیلی اعلام شده و مکاتبات متعددی در این زمینه انجام شده است. حتی به مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات و سازمان برنامه و بودجه اطلاع داده شده است. البته به تازگی چند بیمه مانند بیمه ایران و بیمه آتیه سازان شروع به این کار کردند و نیاز است که بقیه بیمه‌های تکمیلی نیز به طور جدی‌تر وارد بحث نسخه الکترونیک شوند. در ابتدای نسخه الکترونیک، لینک مربوطه سامانه را به همه بیمه‌های تکمیلی فرستادیم و اعلام کردیم که می‌توانند از سامانه‌های نسخه الکترونیک استفاده کنند تا بدون مراجعه بیمه شده، هزینه‌ها پرداخت شود. متولی این موضوع سازمان بیمه سلامت نیست و هرگونه پرداخت غیرالکترونیک برای بیمه‌های پایه ممنوع است.
دکتر ناصحی درباره بیمه رایگان سه دهک پایین جامعه نیز گفت: قانونگذار این موضوع را با تأمین منابع ۶۰۰۰ میلیارد تومانی دنبال کرده است و تخصیص‌ها در حال اجراست تا با این مبالغ بیمه رایگان با بیمه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارنفر انجام شود که با احتساب ۸۱۲ هزارنفر، درحال حاضر بیش از ۶ میلیون نفر از جمعیت ما در سال ۱۴۰۱ بیمه شدند که در بخش‌های سرپایی ۷۰ درصد و بستری ۹۰ درصد هزینه‌ها توسط سازمان بیمه سلامت در مراکز دولتی پرداخت می‌شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به تفاهمنامه در مورد اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری گفت: ۵ هزار میلیارد تومان بودجه تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است که سازمان بیمه آمادگی اجرای این طرح را دارد.
او در مورد پوشش بیمه‌ای هزینه‌های ناباروری گفت: کل بودجه ما برای درمان ناباروری ۷۵۰ میلیارد تومان است که از ابتدای سال تاکنون ۱۷۷ میلیارد تومان در بخش ناباروری بیمه سلامت هزینه شده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: