کد خبر: ۳۰۹۳۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - 2022August 07
افرادی که در شش فعالیت اوقات فراغت یا بیشتر، مانند کلاس های آموزش بزرگسالان، باشگاه ها، کار داوطلبانه، فعالیت های اجتماعی و باغبانی شرکت داشتند، نسبت به افرادی که در چهار یا کمتر فعالیت های اوقات فراغت شرکت داشتند، امتیاز بیشتری کسب کردند
شفاآنلاین>سلامت>یک مطالعه جدید نشان می دهد که معاشرت، شرکت در کلاس ها و ورزش ممکن است ذخیره شناختی مغز را تقویت کرده و از مشکلات حافظه و تفکر در آینده جلوگیری کند.

  به گزارش شفاآنلاین:ذخیره شناختی به توانایی مغز برای مقاومت در برابر اثرات بیماری هایی مانند آلزایمر و عدم بروز علائم زوال عقل اشاره دارد.

«پاملا آلمیدا مزا»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه کالج لندن، می‌گوید: «هرگز از کنجکاوی دست نکشید و چیز جدیدی یاد بگیرید یا سرگرمی جدیدی انتخاب کنید. فعال و دارای روابط اجتماعی بمانید، ورزش کنید، پیاده روی روزانه داشته باشید، با خانواده خود در تماس باشید و دیدار با دوستان خود را در اولویت قرار دهید.»

برای این مطالعه، محققان ژن ها و عوامل سبک زندگی ۱۱۸۴ نفر را که در سال ۱۹۴۶ در بریتانیا متولد شدند، بررسی کردند. مردم در ۸ سالگی و دوباره در ۶۹ سالگی تست های شناختی را انجام دادند.

همه افراد شرکت کننده در این مطالعه یک نمره ذخیره شناختی دریافت کردند که متشکل از سطح تحصیلات آنها در ۲۶ سالگی، مشارکت در فعالیت های تفریحی در ۴۳ سالگی و شغل تا سن ۵۳ سالگی بود. توانایی خواندن در سن ۵۳ سالگی به عنوان معیار اضافی برای یادگیری کلی مادام العمر مورد آزمایش قرار گرفت.

آزمون شناختی که افراد در سن ۶۹ سالگی انجام دادند حداکثر نمره کل ۱۰۰ بود و میانگین نمره برای این گروه ۹۲ بود.

این مطالعه نشان داد افرادی که توانایی‌های شناختی بالاتر در دوران کودکی، امتیاز ذخیره شناختی بالاتر و توانایی خواندن پیشرفته داشتند، در آزمون شناختی در سن ۶۹ سالگی بهتر عمل کردند.

افراد دارای سطح تحصیلات عالی نیز بهتر از همتایان خود که تحصیلات دانشگاهی نداشتند، عمل کردند.

افرادی که در شش فعالیت اوقات فراغت یا بیشتر، مانند کلاس های آموزش بزرگسالان، باشگاه ها، کار داوطلبانه، فعالیت های اجتماعی و باغبانی شرکت داشتند، نسبت به افرادی که در چهار یا کمتر فعالیت های اوقات فراغت شرکت داشتند، امتیاز بیشتری کسب کردند.

علاوه بر این، آن دسته از شرکت‌کنندگانی که شغلی در سطح حرفه‌ای یا متوسط داشتند، در سن ۲۹ سالگی در آزمون شناختی نمرات بالاتری نسبت به افرادی که در موقعیت‌های کمتر مهارت داشتند، کسب کردند.

همچنین ژن APOE۴ که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد، با نمرات پایین‌تر در آزمون شناختی در سن ۶۹ سالگی مرتبط بود، اما شرکت‌کنندگان با نمرات شناختی بالا یا پایین دوران کودکی، بدون توجه به وضعیت APOE۴، نرخ‌های مشابهی از زوال ذهنی را با افزایش سن نشان دادند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: