کد خبر: ۳۰۸۳۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۳۰ تير ۱۴۰۱ - 2022July 21
پیش‌بینی می‌کنیم که به‌ویژه در یکی دو هفته آینده همچنان موارد ابتلا و بستری‌های کرونا در کشور رو به افزایش باشد. در بررسی‌ها، مشخص‌شده که بیش از ۸۰درصد از موارد ابتلا به کرونا، مربوط به زیرسویه BA.۵ است که سرایت‌زایی بسیار زیادی دارد.
شفاآنلاین>سلامت> با شروع موج هفتم کرونا در کشور، کارشناسان خواهان بازگشت محدودیت‌های کرونایی شدند. کارشناسان می‌گویند سویه غالب در کشور از نوع BA۴ و BA۵، زیرسویه‌های امیکرون است؛ سویه‌هایی که قدرت سرایت‌پذیری بسیار زیادی دارد. دیروز دبیر کمیته علمی کرونا اعلام کرد هر فرد مبتلا به BA۵ می‌تواند تا 18نفر را به این ویروس آلوده کند. بر این اساس پیش‌بینی‌شده در هفته‌های آینده روزهای پرخطری را شاهد خواهیم بود.

 به گزارش شفاآنلاین: آمار ابتلای روزانه به کرونا در روزهای اخیر بیش از چهار و پنج هزار نفر از سوی وزارت بهداشت گزارش‌شده است. روز گذشته وزارت بهداشت تعداد مبتلایان جدید به کرونا را ۵هزار و ۳۷۷بیمار نفر اعلام کرد و از مرگ ۱۹نفر به خاطر ابتلا به این ویروس خبر داد. ۶۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. ۱۵شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۵شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۰۸شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۰شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. کارشناسان می‌گویند سویه غالب در کشور از نوع BA۴ و BA۵، زیرسویه‌های امیکرون است.

حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با توصیه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و تزریق دوز یادآور واکسن می‌گوید هر فرد مبتلا به سویه‌های غالب اومیکرون می‌تواند 18نفر دیگر را آلوده کند.

او به افزایش مبتلایان و بستری‌های کرونا در ایران اشاره و تأکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم که به‌ویژه در یکی دو هفته آینده همچنان موارد ابتلا و بستری‌های کرونا در کشور رو به افزایش باشد. در بررسی‌ها، مشخص‌شده که بیش از ۸۰درصد از موارد ابتلا به کرونا، مربوط به زیرسویه BA.۵ است که سرایت‌زایی بسیار زیادی دارد.

 هر مبتلا می‌تواند 18نفر را آلوده کند

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: هر فرد مبتلا به زیرسویه BA.۵ می‌تواند ۱۸نفر را آلوده و مبتلا کند. اگرچه میزان مرگ‌ومیر این زیرسویه نسبت به ویروس دلتا خیلی کمتر است اما با توجه به اینکه تعداد بسیار بیشتری از افراد را گرفتار می‌کند، میزان مرگ‌ومیر آن به‌ویژه در افراد واکسینه نشده می‌تواند بیشتر شود.

جماعتی ضمن تأکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه گفت: توصیه می‌کنیم که مردم استفاده از ماسک را فراموش نکنند و حتماً از ماسک استفاده و نوبت یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند چراکه واکسیناسیون باعث کاهش موارد شدید بستری در بیمارستان و مرگ‌ومیر می‌شود. افرادی که شش ماه از آخرین تزریق واکسنشان می‌گذرد، حتماً نسبت به تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا اقدام کنند. مهم نیست که آخرین واکسن، نوبت اول یا دوم یا سوم باشد بلکه اگر شش ماه از آخرین نوبت می‌گذرد، حتماً نوبت یادآور باید تزریق شود.

 خطر ابتلا برای هیچ‌کس صفر نیست اما ماسک زدن تا 95درصد خطر را کاهش می‌دهد

حمید سوری اپیدمیولوژیست معتقد است باوجودآنکه خطر ابتلا در زمان اپیدمی‌ها برای هیچ‌کس صفر نیست اما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توان این خطر را تا حد بسیار زیادی کاهش داد. به گفته او استفاده درست از ماسک تا 95درصد از ابتلا به کرونا جلوگیری می‌کند. او می‌گوید: باید تا حد ممکن سطح خطر را کاهش دهیم. به‌عنوان‌مثال تجمعاتی که در محیط‌های بسته است، می‌تواند خطرناک باشد. به‌ویژه در جایی که تهویه انجام نمی‌شود؛ بنابراین رعایت پروتکل‌ها بسیار مهم است. درعین‌حال در محیط بسته اگر فرد مبتلا یا مشکوکی وجود داشته باشد، آن فرد حتماً باید حتی در مواجهه با اعضای خانواده‌اش از ماسک و مسائل حفاظتی استفاده کند و تا حد امکان از سایرین دور باشد.

سوری ادامه می‌دهد: باید توجه کرد که اگر ماسک استاندارد به‌درستی زده شود؛ به‌طوری‌که هم فرد مبتلا به کرونا ماسک را درست بزند و هم فردی که مبتلا نیست، در این صورت ماسک می‌تواند تا ۹۵درصد از انتقال ویروس جلوگیری کند. حال اگر فرد مبتلا ماسک بزند، اما فرد سالمی که در مواجهه با اوست ماسک نزند، باز می‌تواند تا ۶۵درصد از ابتلا به ویروس فرد سالم جلوگیری کند.

 یک ویروس‌شناس خواستار بازگشت محدودیت‌ها به کشور شد

درعین‌حال علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خواستار بازگشت محدودیت‌های کرونایی شده است. ناجی که معتقد است زمان طلایی تکمیل واکسیناسیون کرونا را ازدست‌داده‌ایم می‌گوید: در حال میزان بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در کشور افزایشی بوده و این موضوع بر روس تعداد بستری‌ها نیز تأثیر گذاشته است.
او به ایلنا گفته: در شرایطی که وضعیت بیماری آرام شده بود و واکسن هم به‌اندازه کافی در اختیار داشتیم می‌بایست اقدام به تزریق واکسیناسیون کرونا می‌کردیم، اما این کار نشد.

این ویروس‌شناس می‌گوید: زیرشاخه‌های اومیکرون تأثیر زیادی در افزایش بیماران بدحال و نیازمند بستری ندارند بااین‌حال وقتی تعداد بیماران سرپایی افزایش پیدا کند، مطمئناً افزایش بستری را نیز خواهیم داشت و برخی افراد که ممکن است حساس بوده یا دارای بیماری زمینه‌ای باشند ممکن است کار آن‌ها به بستری در بیمارستان یا حتی آی‌سی‌یو کشیده شود.
ناجی در ادامه با بیان اینکه بر اساس مطالعات در حال حاضر ساب واریانت BA.۵ اومیکرون در حال چرخش در کشور است، گفت: عمده افزایش آمار کرونا در کشور نیز به دلیل همین ساب واریانت است. البته باید مطالعات دیگری صورت بگیرد تا ببینم چه واریانت یا ساب واریانت دیگری در کشور در حال چرخش است.

این ویروس‌شناس در ادامه با اشاره به شناسایی ساب واریانت BA.۲.۷۵ در هندوستان گفت: این ساب واریانت نیز در حال حاضر به آمریکا و حدود ۲۰کشور رسیده است. به نظر می‌رسد که ایمن گریزی و سرعت انتقال بسیار بالایی دارد، خوشبختانه هنوز گزارشی در مورد این ساب واریانت اومیکرون در ایران نداریم.

 در فضای باز هم باید از ماسک استفاده کرد

ناجی با بیان اینکه تمامی اخطار‌ها و توصیه‌ها در مورد وضعیت کرونا و لزوم حفظ خودمراقبتی انجام شده است، گفت: ماسک را باید هم در فضای باز و هم فضای بسته زد. فواصل اجتماعی را رعایت کرد و با توجه به اینکه واکسن نیز به‌اندازه کافی وجود دارد و افرادی که از دوز دوم آن‌ها شش ماه می‌گذرد دوز سوم خود را تزریق کنند و اگر شش‌ماه از دوز سوم آن‌ها می‌گذرد دوز چهارم را تزریق کنند. ما چاره‌ای جز واکسن نداریم باید رعایت کنیم و در صورت بیماری خود را قرنطینه کنیم.
وی با تأکید بر اینکه هرگونه علائمی را باید کرونا تلقی کنیم، گفت: به همین دلیل باید هرچه زودتر خود را قرنطینه کنیم تا به دیگران منتقل نشود. نباید ساده‌انگاری کنیم. در مدت‌زمان طولانی عادی‌انگاری در جامعه افزایش پیدا کرد و مردم هم از واکسن‌های موجود استفاده نکردند.
وی تأکید کرد: برای کنترل کردن وضعیت موجود افزایشی باید محدودیت ایجاد کرد و مردم نیز پروتکل‌های اجتماعی را رعایت کرد.

ناجی یادآور شد: پیک هفتم بیماری کرونا آغاز شده و تمامی پیش‌بینی‌ها مبنی بر تداوم روند افزایشی بیماری در کشور است، اما اینکه چگونه بتوانیم این وضعیت را کنترل کنیم بستگی به اقدامات کنترلی و رفتار‌های بهداشتی مردم دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: