کد خبر: ۳۰۸۱۷۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۲۷ تير ۱۴۰۱ - 2022July 18
در مورد کرونا وقتی آمار مرگ‌ومیرها در جهان بالا رفت و واکسن اولیه آن ساخته شد، در عرض یک سال مجوز اضطراری برای آن صادر شد. در چنین شرایطی برای یک واکسن اعتبار دو تا چهار ساله صادر نمی‌شود
شفاآنلاین>سلامت>اطلاعیه‌ای که دیروز وزارت بهداشت منتشر کرد، کمی بحث‌برانگیز شد. در این اطلاعیه تاریخ انقضای واکسن کووید-١٩ پاستوکووک یک‌ساله شد.

 به گزارش شفاآنلاین:اما در اینجا این سوال مطرح می‌شود که آیا این واکسن کرونا تاریخ انقضا دارد؟ اگر دارد چرا در همان ابتدا تاریخ انقضای آن مشخص نشده است.


آمیتیس رمضانی، مدیر مرکز تحقیقات انستیتو پاستور در گفت‌وگو با خبرنگار «شهروند» در مورد این ماجرا می‌گوید: «گاهی برخی از جملات اشتباه برداشت می‌شود، گاهی برای آنکه یک واکسن ساخته شود، ١٠ سال زمان طول می‌کشد تا بتواند مجوز استفاده بگیرد.»


او ادامه می‌دهد که ماجرا در مورد کووید-١٩ کاملا متفاوت بود. در مورد کرونا وقتی آمار مرگ‌ومیرها در جهان بالا رفت و واکسن اولیه آن ساخته شد، در عرض یک سال مجوز اضطراری برای آن صادر شد. در چنین شرایطی برای یک واکسن اعتبار دو تا چهار ساله صادر نمی‌شود، ابتدا این مجوز به‌صورت کوتاه‌مدت داده می‌شود تا مردم استفاده کنند. در این مدت کارایی آن بررسی می‌شود که آیا می‌تواند عوارض آن را کم کند یا نه. در مدتی که واکسن مهلت ٦ ماهه دارد، کارشناسان نیز آن را بررسی و از نظر کمیت و کیفیت ارزیابی ‌می‌کنند.

او ادامه داد: «در تمام مدتی که واکسن در کشور وجود دارد، سازمان غذا و دارو به‌صورت ماهانه آن را ارزیابی و داده‌ها را چک‌می‌کند که آیا این واکسن با استانداردهای موجود دنیا تطبیق دارد یا نه.» وقتی در این مدت همه استانداردهای آن چک شد دوباره مجوزش تایید می‌شود تا مدت زمان بیشتری بتواند مورد استفاده قرار بگیرد.


او به این موضوع اشاره می‌کند که این روال در همه دنیا وجود دارد و حتی واکسن فایزر نیز هر ٦ و ٣ ماه یک‌بار ارزیابی و اعتبار آن تمدید می‌شود.
این محقق تاکید می‌کند که واکسن ماست و پنیر نیست که کپک بزند و از بین برود و تا زمانی که کارایی آن تایید شود، قابل استفاده است.
برچسب ها: کرونا ، کووید ۱۹ ، واکسن
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: