کد خبر: ۳۰۷۳۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۱۱ تير ۱۴۰۱ - 2022July 02
به گفته برخی از کارشناسان حوزه جمعیت اما سیاست‌های تشویقی نظیر پرداخت وام ازدواج به منظور افزایش ازدواج و فرزندآوری و نهایتا رشد جمعیت، در کنار اشتغال، کاریابی، تناسب درآمد با شغل و در واقع تامین نیازهای زیستی زوجین اثرگذار است.
 شفاآنلاین>اجتماعی>مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان معتقد است: مشوق‌های ازدواج و فرزندآوری با فرهنگ‌سازی در زمینه ازدواج آسان همچون حذف تشریفات عروسی تاثیرگذار خواهد بود.

 به گزارش شفاآنلاین:۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ براساس اعلام وزارت ورزش و جوانان، جامعه ایران پس از ۱۷ سال، رشد پنج درصدی ازدواج را تجربه کرد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان هم در یک نشست خبری که ۷ تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد، با اعلام این خبر که نرخ ازدواج در سال ١۴٠٠ برای دومین بار افزایش یافت، تصریح کرد: نرخ ازدواج در سال ٩٩ برابر با ۵۵۶ هزار و ٧٢٨ مورد و در سال ١۴٠٠ برابر با ۵۶٨ هزار و ٩٣٠ مورد برآورد شده است.

به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی متقی‌فر، مطابق با بررسی‌های انجام گرفته، حذف تشریفات عروسی، مراسم‌ها و هزینه‌های اضافه زوجین یکی از علل اصلی این افزایش ازدواج در جامعه است.  

به اعتقاد برخی از کارشناسان حوزه ازدواج عناصر تشویقی به ویژه پرداخت وام ازدواج نیز در این رابطه تاثیرگذار بوده است. اعتباری که از سال ۱۳۹۶ با مبلغ ۱۰ میلیون تومان به ‌روز شد و در سال ۹۸ و ۹۹ به ترتیب به ۳۰ میلیون و ۵۰ میلیون تومان (به هر نفر) با بازپرداخت هفت ساله و بهره چهار درصد افزایش یافت و در دولت مردمی سیزدهم، در سال ۱۴۰۱ به ۱۲۰ و برای برخی زوجین به ۱۵۰ میلیون تومان رسید.

براساس قانون بودجه، وام ازدواج برای جوانان ازدواج کرده در تاریخ پس از ۱۳۹۷، ۱۲۰ میلیون تومان و برای پسران کمتر از ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال ۱۵۰ میلیون تومان (حداکثر با سفته و یا یک ضامن معتبر) خواهد بود.

حمایتی که دریافت آن با ابلاغ بخشنامه اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج توسط بانک مرکزی به شبکه بانکی آسان‌تر شد؛ بر اساس این ابلاغیه، بانک‌ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با اخذ سفته از متقاضی یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

به گفته برخی از کارشناسان حوزه جمعیت اما سیاست‌های تشویقی نظیر پرداخت وام ازدواج به منظور افزایش ازدواج و فرزندآوری و نهایتا رشد جمعیت، در کنار اشتغال، کاریابی، تناسب درآمد با شغل و در واقع تامین نیازهای زیستی زوجین اثرگذار است.

به باور این صاحب‌نظران، ارتقای وضعیت معیشت و کنترل تورم در یک جامعه می‌تواند سرمایه اعتبارات تشویقی را به سمت هدف از پیش تعیین شده سیاست‌گذاران کشور یعنی جلوگیری از پیری جمعیت در سال‌های آتی سوق دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی متقی‌فر، دبیر ستاد بزرگداشت هفته ازدواج و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره تاثیر عناصر تشویقی بر افزایش ازدواج اظهار داشت: قطعا مشوق‌های ازدواج و فرزندآوری همچون افزایش مبلغ این وام بر افزایش نرخ ازدواج در این ۲ سال تاثیرگذار بوده است.

وی تصریح کرد: اما افزایش این تاثیرگذاری مستلزم فرهنگ‌سازی در زمینه ازدواج ساده و حذف تشریفات عروسی است. برگزاری مراسم‌های ساده می‌تواند از ارائه مولفه‌های تشویقی ازدواج نیز اثربخش‌تر باشد.

متقی‌فر تاکید کرد: پرداخت وام ازدواج و تسهیلات مسکن هم برای تشویق جوانان به تشکیل زندگی مشترک موثر خواهد بود، اما این تسهیلات باید به سهولت در دسترس زوجین قرار بگیرد و قوانین این حوزه به درستی اجرا شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: گاه جوانان برای دریافت وام ازدواج و تسهیلات مسکن و فرزندآوری دچار مشکل شده و این مساله می‌تواند نتایج معکوس به دنبال داشته باشد.ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: