به گزارش شفاآنلاین: در چهارمین نشست رئیس کل سازمان نظام پزشکی با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور پس از بحث و بررسیهای لازم، ضریب درآمد مشمول مالیاتی برای مطبها و مراکز تشخیصی و درمانی تا نصف ضرایب فعلی تعدیل و برای فعالیت پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان در مراکز تشخیصی و درمانی معادل ضریب سال ۹۸ در نظر گرفته شد.
محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در این نشست بر ضرورت تعدیل ضریب درآمد مشمول مالیاتی برای مطبها و مراکز تشخیصی و درمانی تا نصف ضرایب فعلی و برای فعالیت پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان در مراکز تشخیصی و درمانی معادل ضریب سال ۹۸ تاکید نمود.
وی با اشاره به افزایش بهای تمام شده خدمات در حوزه سلامت، عدم افزایش تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی متناسب با نرخ تورم، افزایش حقوق و دستمزدها و قوانین حاکم بر تعرفههای نظام سلامت، اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی ضریب درآمد مشمول مالیات سال ۹۹ جامعه پزشکی شاغل در مراکز درمانی را که به شدت تحت تأثیر اثرات منفی بحران همه گیری کرونا قرار گرفته بود از ۴۲ درصد در سال ۹۸ به ۶۵ و ۷۰ درصد در سال ۹۹ افزایش داده است.
رئیس زاده افزود: با توجه به کاهش مراجعات مطبها و مراکز تشخیصی و درمانی و افزایش بهای تمام شده خدمات در این مراکز اما ضرایب مالیاتی آنها مطابق سال قبل از آن در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به افزایش هزینههای جاری و بهای تمام شده کالاهای خدماتی که در داروخانهها عرضه میشود، گفت: هزینههای سخت افزاری و نرم افزاری، اصالت سنجی و نسخه پیچی الکترونیکی داروها و…، سبب کاهش شدید حاشیه سود در این مؤسسات شده است.
داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور نیز ضمن سپاسگزاری از حضور نمایندگان جامعه پزشکی و قدردانی از ارائه دهندگان خدمات سلامت که جزو مودیان خوش حساب هستند، افزود: نسبت به تعدیل ضرایب درآمد مشمول مالیات دستورات لازم را داده ام.
وی با اشاره به نزدیکی رقم مالیات ابرازی و تشخیصی جامعه پزشکی، عنوان کرد: در سال جدید که به مالیاتهای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ رسیدگی میشود، همراهی جامعه پزشکی را داشته ایم و تعداد افرادی که از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتی استفاده کرده اند، بیش از دو برابر شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در سال آینده با توجه به شرایط درمانگاهها، مطبها، کلینیکها و بیمارستانها اگر مقدار کمتری مالیات اخذ و در راستای کمک به جامعه پزشکی برای امکان جایگزینی سرمایه استفاده شود، فضای مناسبتری در کسب و کار خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه نباید اخلال در رفتارهای بازیگران اقتصادی ایجاد شود، خاطرنشان کرد: تغییر ضرایب را متناسب با نوع فعالیت جامعه پزشکی باید جدی گرفت و به سمت پایین تعدیل کرد و با استفاده از نظرات سازمان نظام پزشکی در سالهای آینده نیز بتوانیم همکاری و تعامل مناسبی داشته باشیم.