کد خبر: ۳۰۶۲۵۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022June 14
اولین نکته مهم در مورد انتخاب پاستا اینکه بهتر است از انواع سبوس‌دار آن استفاده شود، زیرا ترکیبات مغذی گندم حفظ می‌شود. محصولات تهیه ‌شده از آرد سبوس‌دار شاخص گلیسمی پایینی دارند و آزاد شدن قند در خون بسیار آهسته‌تر از آرد سفید است
شفاآنلاین>سلامت> بسیاری از افراد هنگامی که رژیم لاغری می‌گیرند، پاستا را از برنامه غذایی‌شان حذف می‌کنند. حال آنکه می‌توان پاستا را در تغذیه متعادل گنجاند؛ فقط کافی است به چند نکته مهم توجه شود.

 به گزارش شفاآنلاین: معمولا پاستا به‌عنوان خوراکی مهم در مورد چاقی شناخته می‌شود و بسیاری از افراد هنگامی که تصمیم به کاهش وزن دارند، پاستا را از برنامه غذایی‌شان حذف می‌کنند. حال آنکه می‌توان پاستا را در تغذیه متعادل گنجاند؛ فقط کافی است به چند نکته مهم توجه شود.

در ادامه این مطلب، قصد داریم به نکاتی اشاره کنیم که رعایت آنها می‌تواند پاستا را به وعده غذایی تبدیل کند که زمینه‌ساز چاقی نباشد. 

انتخاب پاستای سبوس‌دار

اولین نکته مهم در مورد انتخاب پاستا اینکه بهتر است از انواع سبوس‌دار آن استفاده شود، زیرا ترکیبات مغذی گندم حفظ می‌شود. محصولات تهیه ‌شده از آرد سبوس‌دار شاخص گلیسمی پایینی دارند و آزاد شدن قند در خون بسیار آهسته‌تر از آرد سفید است. این محصولات همچنین برای سلامت قلب مفید هستند و برای افرادی که فعالیت دارند، مناسب است زیرا انرژی به‌تدریج در بدن آزاد می‌شود.

پرهیز از پخت طولانی پاستا

توصیه دیگر برای اینکه خوردن پاستا منجر به اضافه‌وزن نشود اینکه از پخت طولانی پرهیز شود. به‌عنوان مثال ۳ دقیقه پخت برای انواع پاستا رشته‌ای کافی است. این روش پخت راهکار خوبی است تا شاخص گلیسمی پایین باشد در حالی‌که پخت طولانی این شاخص را از ۵۵ به ۷۰ می‌رساند.

صرف پاستا در وعده ناهار

توصیه می‌شود پاستا حتی‌الامکان در وعده ناهار میل شود. در این حالت بدن برای سوخت‌وساز کالری فرصت دارد و می‌تواند انرژی مورد نیاز برای فعالیت‌های روزمره را تامین کند.
توجه به مقدار مصرف

توجه به مقدار مصرف منابع نشاسته نیز در تغذیه روزانه بسیار مهم است. برای کنترل وزن باید این منابع به ۱۰۰ گرم محدود شود. به‌عبارتی، اگر در وعده ناهار پاستا میل شود نباید برنج یا سیب‌زمینی برای شام در نظر گرفت.

پرهیز از افزودن ترکیبات پرکالری

مصرف انواع پاستا به‌تنهایی چاق‌کننده نیست و آنچه بیشتر تاثیر دارد، افزودن دیگر خوراکی‌ها به پاستاست. به‌عنوان مثال، افزودن پنیر و سس‌های آماده سرشار از چربی و شکر تا حد زیادی سطح کالری غذا را بالا می‌برد. افزودن مرغ یا میگو بخارپز یا کبابی و سبزیجات بهترین انتخاب برای طعم‌دادن به پاستا هستند.

رعایت تعادل و تناسب در مصرف پاستا

توصیه بسیار مهم دیگر در مورد پاستا آن است که نباید در مصرف این غذا زیاده‌روی کرد. در مورد خوردن همه مواد غذایی توجه به حفظ تعادل و تناسب اهمیت دارد و بهتر اینکه نیمی از بشقاب غذا، پاستا و بقیه پروتئین‌های کم‌چرب و سبزیجات تازه باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: