وقتی صحبت از سلامتی به میان می آید، مشکل و بیماری مختص به سالمندان وجود ندارد. برخی از افراد ۸۰ ساله دارای توانایی های فیزیکی و ذهنی مشابه افراد ۲۰ ساله هستند. این درحالیست که برخی افراد در سنین پایینتر کاهش تواناییهای جسمی و ذهنی را تجربه می کنند
شفاآنلاین>سلامت> امروزه، اکثر مردم میتوانند انتظار عمر طولانیتری را نسبت به نسلهای قبل از خود داشته باشند. زندگی طولانی نه تنها برای سالمندان و خانوادههایشان بلکه برای کل جوامع نیز فرصت مهمی است.
به گزارش شفاآنلاین: سالهای اضافی عمر فرصتی برای دنبال کردن فعالیتهای جدید مانند تحصیلات بیشتر است و در عین حال تداوم کمکهای ارزشمند به خانواده و جامعه را فراهم میکند. با این حال، میزان این فرصت ها به شدت به یک عامل بستگی دارد: سلامت.
سایت اطلاع رسانی
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در این مطلب به ارائه واقعیتهایی در مورد دوران سالمندی و سلامت در این دوره مهم از زندگی پرداخته است:
- جمعیت جهان به سرعت در حال پیر شدن است. تعداد افراد ۶۰ سال به بالا از ۹۰۰ میلیون نفر به دو میلیارد نفر بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۵۰ افزایش مییابد و همچنین پیری جمعیت سریعتر از گذشته اتفاق می افتد.
- شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد سالمندان امروزه از وضعیت جسمی بهتری نسبت به والدین خود برخوردار هستند.
- شایع ترین بیماری های جسمی در سنین بالا، بیماری های غیرواگیر همچون بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری مزمن ریوی هستند.
- وقتی صحبت از سلامتی به میان می آید، مشکل و بیماری مختص به سالمندان وجود ندارد. برخی از افراد ۸۰ ساله دارای توانایی های فیزیکی و ذهنی مشابه افراد ۲۰ ساله هستند. این درحالیست که برخی افراد در سنین پایینتر کاهش تواناییهای جسمی و ذهنی را تجربه می کنند.
- برخورداری از سلامتی در سنین بالاتر تصادفی نیست.
- سن گرایی در جوامع مختلف دنیا ممکن است اکنون فراگیرتر از تبعیض جنسیتی یا حتی نژاد پرستی باشد. سن گرایی یا تبعیض سنی، به کلیشه سازی یا تبعیض علیه یک فرد یا گروه به دلایل مرتبط با سن گفته میشود.
- اقدام جامع و فراگیر در حوزه بهداشت عمومی مستلزم تغییرات اساسی در نحوه تفکر ما در مورد افزایش سن و سلامت است.
- نظامهای سلامت باید با نیازهای جمعیت سالمند همسو شوند.
- در قرن بیست و یک، همه کشورها به یک سیستم یکپارچه مراقبت طولانی مدت نیاز دارند.
- سالمندی سالم یا مشارکتِ همه سطوح و بخشهای دولتی محقق میشود.