وی افزود: به عنوان عضوی از جامعه پزشکی فکر میکنم که در نظام پزشکی نیز سه مقطع مهم وجود داشته است؛ مقطعی که شاید از جنبههایی خوش آیند نبود و در زمان دفاع مقدس اتفاق افتاد و البته نظام پزشکی آن را سپری کرد. در مقطع دوم شرایط برای تغییر قانون و شرح وظایف سازمان فراهم و به خوبی از آن استفاده شد و باوجود مشکلاتی که ممکن است طی این یک دهه داشته باشد، اما نخستین دستاورد آن تشکیل مجمع به عنوان بالاترین رکن سازمان با انتخابی عادلانه است و خوشبختانه مجمع در حال بازگشت به جایگاه اصلی خود است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در توضیح مقطع فعلی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: تا یک سال گذشته در شرایطی قرار داشتیم که میزان تخصیص منابع در بخش درمان بیش از 6.5 درصد GDP نبود و بیش از هفت درصد بودجه عمومی کشور به درمان تخصیص داده نمیشد، تنازع میان ارکان مختلف نظام سلامت در حداکثر خود بود، شان جامعه پزشکی روز به روز در معرض تهدید قرار داشت و ساختارهایی نظیر قانون ارجاع و اجرای قانون پنجم توسعه درهالهای از ابهام قرار داشت و تمام این موارد نتیجهای جز رنج و زجر روزافزون برای مردم و تهدید شان جامعه پزشکی نداشت.
وی افزود: به فضل خدا و با رای مردم و تدبیر رهبری نظام، کشور تغییر یافت و از جمله آثار آن همدلی میان ارکان مختلف نظام سلامت و تشکیل هشت جلسه شورای عالی بیمه در کمتر از یک سال از عمر دولت جدید است و با کارشناسی تمام بسیاری از خواستههای جامعه پزشکی به عنوان مثال متدولوژی واقعی شدن تعرفهها اصلاح شده است و امیدوارم عملا نیز این اتفاق بیفتد.
نوربخش ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری را مورد اشاره قرار داد و گفت: تمام آرزوهای جامعه پزشکی در این 14 بند و زیرمجموعههای آن، دیده شده است. اما اینکه این سیاستها به عمل نزدیک شود به همدلی و برنامهریزیها بستگی دارد.
وی در توضیح سیاستهای دولت در حوزه سلامت به ذکر جملهای از رئیس جمهور مبنی بر آنکه تخصیص منابع به بخش سلامت هزینه نیست و بلکه سرمایهگذاری است، اشاره کرد و گفت: این موضوع آرزوی همه ما بود. این روند نه تنها در کلام وجود دارد بلکه در تخصیص منابع نیز همین سیاست دیده میشود. ارتقای سرانه از 14 هزار تومان به 22 هزار تومان نیز جهشی جدی با همین نگاه است.
نوربخش ادامه داد: در سازمان بیمه سلامت و همچنین سازمان بیمه تامین اجتماعی ضمن تعامل با جامعه پزشکی شاهدیم که مطالبات جامعه پزشکی که پیش از این 9 تا 10 معوق بود، اکنون تا اردیبهشت ماه به صورت صد در صد پرداخت شده است. تزریق نقدینگی به جامعه پزشکی از 10 ماه به 2 تا 3 ماه تحول بزرگی است که ادامه مییابد.
وی درباره تعامل در شورای عالی بیمه نیز گفت: با نگاه جدید نسبت به نظام سلامت، هم سازمانهای بیمهگر هم سازمان نظام پزشکی و هم بیمههای خارج از وزارت رفاه با یک بستر کارشناسی، دغدغهشان حل مشکلات جامعه پزشکی است. باید این فرصت را غنیمت شمرد و آن را تقویت کرد. رویکرد وزارتخانههای بهداشت و رفاه، بیمهها و سازمان نظام پزشکی نیز به همین نحو است.
نوربخش در ادامه ضمن تشکر از حمایتهای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بیمهها، سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکی در مسند رئیس شورای عالی بیمه تشکر کرد و افزود: امیدوارم سازمان نظام پزشکی در راستای اهداف خود، برای حل مشکلات مردم و دفاع صنفی از جامعه پزشکی روز به روز موفقتر باشد.
بنابراین گزارش، مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی کشور طی روزهای پنج شنبه و جمعه (16 و 17 مرداد) در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد.