کد خبر: ۳۰۳۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022April 27
دکترای تخصصی فیزیوتراپی بیان کرد :زمانی که افراد در حالت نشستن مدام روبه جلو خم شوند، به مرور زمان مهره‌های ستون فقرات تغییر شکل داده و فرد دچار قوز پشتی می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>یک دکترای تخصصی فیزیوتراپی به تشریح علل ایجاد قوز پشتی و راهکار‌های رفع آن پرداخت.

به گزارش شفاآنلاین:محمدباقر شمسی با اشاره به وجود قوس در ستون فقرات ناحیه پشت بدن هر فرد، گفت: در برخی افراد این قوس به مرور و به دلیل وضعیت اشتباه افراد در نشستن افزایش یافته و تبدیل به "قوز" می‌شود.

وی با بیان اینکه دلایل مختلفی در ایجاد قوز پشتی موثر است، گفت: یکی از این دلایل که در موارد معدودی مشاهده می‌شود ایجاد قوز به دیل برخی بیماری‌های مادرزادی و بیماری مهره‌های ستون فقرات است که برای رفع آن باید حتما درمان‌های مناسب از طریق پزشکان پیگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: یک نوع قوز دیگر هم هست که عمدتا در سالمندان مشاهده می‌شود که به دلیل اسفنجی شدن مهر‌های ستون فقرات و فشار زیاد بر آنان در سالیان متمادی، مهره‌ها تغییر شکل داده و سالمندان دچار قوز می‌شوند که عمدتا این نوع قوز به دلیل تغییرشکل اساسی مهره‌ها قابل برگشت نیست.

شمسی گفت:، اما نوع دیگر قوز پشتی که گروه وسیعی از افراد و بویژه جوانان را درگیر می‌کند "قوز‌های وضعیتی" هستند که به دلیل وضعیت غلط افراد هنگام نشستن ایجاد می‌شود.

وی افزود: زمانی که افراد در حالت نشستن مدام روبه جلو خم شوند، به مرور زمان مهره‌های ستون فقرات تغییر شکل داده و فرد دچار قوز پشتی می‌شود.

شمسی در خصوص راهکار‌های رفع قوز‌های وضعیتی، گفت: این نوع قوز‌ها به راحتی با اصلاح نشستن افراد قابل برگشت هستند.

وی افزود: مهم‌ترین راهکار در این زمینه این است که افراد از قرارگیری طولانی مدت مهره‌های ستون فقرات در وضعیت خمیده جلوگیری کرده و طولانی مدت در این وضعیت قرار نگیرند و بعد از نیم ساعت تا یک ساعت نشستن، حتما بلند شده و راه رفته و یا تغییر وضعیت بدهند.

این دکترای تخصصی فیزیوتراپی استفاده از "قوز بند" را برای رفع قوز‌های وضعیتی چندان مناسبت ندانست و گفت: توصیه می‌شود شخص بصورت اکتیو و با تلاش خود اصلاح وضعیت نشستن را انجام دهد تا به مرور مهره‌ها به وضعیت سابق برگردند و در این زمینه استفاده از "قوزبند" توصیه نمی‌شود.

شمسی انجام برخی حرکات ورزشی را هم برای رفع قوز پشتی و اصلاح قوز‌های وضعیتی مناسبت دانست و افزود: حرکات ورزشی به مرور موجب تقویت عضلات پشت شده و قوز پشتی را به مرور اصلاح می‌کنند.

وی افزود: ازجمله موثرترین این حرکات این است که فرد روی شکم دراز کشیده و درحالی که دست‌ها رو کنار بدن قرار داده بدون کمک دست‌ها سر و سینه را از روی زمین بلند کند و برای چند ثانیه در این حالت بماند.

شمسی گفت: حرکت موثر دیگر این است که فرد در چارچوب در قرار گرفته و دست را به کنار در بگیرد و سر و سینه را به سمت جلو برده و در این حالت حدود ۲۰ ثانیه نگه دارد.

این دکترای تخصصی فیزیوتراپی گفت: افراد همچنین می‌توانند روی یک بالش کم قطر به پشت دراز کشیده طوری که پشت افراد در خلاف جهت قوز پشتی کشیده شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: