کد خبر: ۳۰۳۲۶۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022April 25
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران اعلام کرد:
دکتر سید جعفر حسین در پیامی به مناسبت روز جهانی مالاریا بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران به طور موثر توانسته است برای بیش از سه سال انتقال بومی مالاریا را قطع کند و اکنون واجد شرایط دریافت گواهی وضعیت عاری از مالاریا است.
شفاآنلاین>سلامت>نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران اعلام کرد: ایران واجد شرایط دریافت گواهی وضعیت عاری از مالاریاست.

به گزارش شفاآنلاین:دکتر سید جعفر حسین در پیامی به مناسبت روز جهانی مالاریا بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران به طور موثر توانسته است برای بیش از سه سال انتقال بومی مالاریا را قطع کند و اکنون واجد شرایط دریافت گواهی وضعیت عاری از مالاریا است.

متن پیام نماینده سازمان بهداشت جهانی به وبینار روز جهانی مالاریا که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، به شرح زیر است:

عالیجنابان، همکاران و دوستان گرامی

در این روز جهانی مالاریا، ما باید به یاد داشته باشیم که با وجود اینکه این بیماری قابل پیشگیری و درمان است، اما در سال 2020، مالاریا جان 627000 نفر را گرفته و حدود 241 میلیون مورد جدید را مبتلا کرده است. این آمار و ارقام بیانگر حدود 14 میلیون مورد و 69000 مرگ بیشتر در مقایسه با سال قبل است (گزارش جهانی مالاریا 2021).
دنیا در مسیر رسیدن به 2 هدف حیاتی راهبرد فنی جهانی WHO برای مالاریا 2016-2030 قرار ندارد:

· کاهش بروز جهانی مالاریا تا 90 درصد یا بیشتر تا سال 2030.
· کاهش نرخ مرگ و میر جهانی مالاریا تا 90 درصد یا بیشتر تا سال 2030.

اقدامات فوری و هماهنگ برای بازگرداندن جهان به مسیر دستیابی به این اهداف و همچنین اهداف توسعه پایدار  برای مالاریا تا سال 2030 مورد نیاز است.

روز جهانی مالاریا در سال 2022 با موضوع «بهره گیری از نوآوری برای کاهش بار بیماری مالاریا و نجات جان افراد» مشخص شده است.

سازمان جهانی بهداشت بر نقش حیاتی نوآوری در تسریع پیشرفت به سمت اهداف جهانی مالاریا تمرکز خواهد کرد.

ابزارهای نوآورانه جدید از جمله نوآوری در مداخلات جدید کنترل ناقلین و حشره کش‌ها، ابزارهای تشخیصی بهبود یافته، و داروهای موثرتر، در کنار ابزارهای دیگر برای دستیابی جهان به این اهداف حیاتی هستند. دستیابی به اهداف همچنین نیازمند نوآوری هایی در نحوه انتخاب و ارائه ابزارهای موجود است.

در سال های اخیر شاهد پیشرفت فوق العاده ای در راستای حذف مالاریا بوده ایم. جمهوری اسلامی ایران به طور موثر توانسته است برای بیش از سه سال انتقال بومی مالاریا را قطع کند و اکنون واجد شرایط دریافت گواهی وضعیت عاری از مالاریا است.

مایه خرسندی ماست که از جمهوری اسلامی ایران برای به روز رسانی راهبردهای ملی به منظور پیشگیری از انتقال مجدد، مستندسازی برنامه، صدور گواهینامه حذف مالاریا و تهیه تجهیزات و مواد مصرفی حیاتی به ویژه در زمان همه گیری کووید-19 حمایت کنیم تا نظام مراقبت بیماری و کنترل ناقلین حفظ شود.

از آنجا که وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مدیر کل سازمان جهانی بهداشت برای آغاز فرآیند صدور گواهینامه درخواست کرده اند، دفترهای مرکزی سازمان جهانی بهداشت، منطقه ای و کشوری در آخرین قدم های صدور گواهینامه ایران عاری از مالاریا در آینده نزدیک همراه شما خواهند بود.

با توجه به گزارش اخیر شناسایی پشه آئدس مهاجم، ایران باید نظارت و کنترل بیماری های منتقله از طریق ناقلین خود را در یک رویکرد یکپارچه تقویت کند تا دستاوردها را حفظ کند و از گسترش سایر بیماری های منتقله از طریق ناقل به ویژه بیماری های منتقله از طریق آئدس مانند تب دنگی و چیکونگونیا جلوگیری کند.

من مطمئنم ج.ا. ایران با استفاده از رویکردهای نوآورانه برای بسیج منابع محلی و فن آوری های جدید، تعامل با جوامع محلی و همکاری بین بخشی، می تواند تجربیات ارزشمند خود را به اشتراک بگذارد و تعهد خود را برای پایان دادن مالاریا به دنیا نشان دهد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: